Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun meillä on otettu joulukoristeita esille näin hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Tällä kertaa oli hyvä syy, sillä Hong Kong-yhteistyöpostaussarjassa on päästy viimeiseen neljänteen jouluvalmisteluosioon ja se on joulukoristelu. Oli oikeastaan ihan kiva kerrankin ottaa varaslähtö pienen kuusen muodossa. Perinteisesti meille tulee joulukuusi sisälle vasta aattona. Se saakin sitten olla loppiaiseen saakka. Monihan laittaa nykyään joulukuusen esille jo joulukuun alussa ja kantaa sen pois tapanina tai heti sen jälkeen. Molempi parempi, mutta meillä taidetaan mennä perinteisen aikataulun mukaan tänäkin vuonna.
Kuusenkoristeita meille kertyy pikkuisen lisää vuosittain. Meistä on kivaa, että kuusessa on monenlaisia koristeita ja niitä on keräilty vuosittain. Tänä jouluna ihastuimme Hong Kongissa Weisteen herkullisiin pastellinsävyisiin palloihin. Niitä ostettiin muutama koristamaan tämän vuoden joulukuusta. Weiste on muuten oikein perinteikäs joulukoristeiden merkki, muistan sen jo lapsuusajoilta. Oikeastaan noista palloista, niiden sävyistä tulikin ihan lapsuus mieleen. Meillä oli lähes saman värisiä palloja silloin, ehkä siksi ihastuin näihin. Eli meidän joulu ei ole minimalistinen ja tai väritön.  

Joulukoristeista mukaan lähti jo aikaisemmissakin kuvissa näkynyt valkoinen poro. Jouluun kuuluvat erilaiset asetelmat ja koristeet. Pidän simppelistä tyylistä, joten tuo poro on ollut mieluinen. 

Olen joskus saanut melkein samanlaisen sydänkoristeen lahjaksi kuin tuossa kuvassa. Se pääsee joka joulu esille, yleensä kodinhoitohuoneen ulko-ovea koristamaan. Tällaiset pienet lahjat ovat minusta kivoja, vuosien varrella tulee aina mieleen se joulu jolloin kyseisen koristeen sai. Eli vanhemmat, vinkki teille, lapset voivat pitää siitä että ovat saanet teiltä lahjaksi joitakin joulukoristeita, jotka kulkevat matkassa mukana pitkään.

Symppikset tontut ovat minusta myös ihania. Koska muuten kuin jouluna tulisi pidettyä esillä tuollaista herttaista partasuuta. Voisin asetella tonttusen vaikkapa eteiseen toivottamaan tervetulleeksi taloon.

Mutta palataanpa takaisin meille kotiin ja joulukoristelupuuhiin.

On kiva kun pikkuiset osallistuvat koristelupuuhiin, he tutkivat innolla palloja, mutta tietävät että ne eivät ole heidän leikkeihinsä tarkoitettuja. Jättävät siis koristeet rauhaan ihan oma-aloitteisesti.

 

Kaivelin pikkukuuseen myös meillä ennestään olevia Georg Jensenin joulukoristeita, joita isäntä on vuosien varrella meille keräillyt. Ihanin sekoitus tulee nimenomaan sekalaisista koristeista. Weisteen pallot sopivat oikein nätisti kultakoristeiden kavereiksi. Varsinaiseen isoon joulukuuseen tulee tietysti runsaammat koristelut, viime vuonna tosin se oli aika maltillinen, josko tänä jouluna tekisi näyttävämmän koristelun.

Joulukoristeluihin kuuluvat meillä myös erilaiset kynttiläjutut. Tällä kertaa askartelin Havin pöytäkynttilälle luonnosta kerätyistä elementeistä asetelman. Sijoitin kynttilän lasikippoon ja peitin reunukset meidän metsästä noukituilla sammalella ja muutamalla kävyllä ja puolukanvarvulla. Tuollaiset asetelmat olisivat ihania, jos olisi viileä lasikuisti, terassillekin voisi moisen laittaa, jos tuuli ei heti sammuttaisi kynttilää. Nyt kokeilin väkerrystä sohvapöydälle.

Aika pienillä jutuilla olohuoneeseen tuli ihan jouluinen tunnelma. Pieni kuusi koristeineen, vähän joulukkia, kynttilöitä ja karkkia kipossa. Siinähän se.

Pikkukuuselle olisi monta paikkaa. Sen avulla voi hyvin myös miettiä, mihin iso joulukuusi laitetaan sitten aattona. Tyttönen suostui pyynnöstä poseeraamaan minulle tuossa matolla. Pieni joulutonttu laatikoston päällä ja ovikoriste ovat myös Hong Kongista ostettuja.

Jokos teillä on joulukuusi valmiina, vai maltatteko odottaa jouluaattoon saakka?
”yhteistyössä Hong Kong”5 Comments

 1. Me hankimme joulukuusen jo itsenäisyyspäivän tienoilla, sillä emme vietä joulua omassa kodissa. Halusimme nauttia kuusesta ja jouluasuun puetusta kodista mahdollisimman pitkään. 🙂

 2. Ehdotin kotiin joulua viettämään tuleville nuorille, että jospa tänä vuonna kuusi koristellaan jo aaton aattona.Olisi sitten valmiina jo jouluaattona. Ehdotus tyrmättiin, kuusi koristellaan jouluaattona niin kuin ennenkin.Perinteet ovat tärkeitä
  moderneille nuorillekin näköjään.
  T. AM

 3. Ekana olin, ettei tule perinteisesti meille kuusta tänä vuonna, kun oikein tilaa ole missään. No, nuorimmainen neiti kyllä topakasti ilmoitti, että meille laitetaan kuusi eli perinteestä ei voi poiketa. Appiukolle eilen soitto ja on luvannut tuoda kuusen. Kriteerit olivat, että kapea ja pieni pitää olla, että saan sen tuohon ruokailutilan nurkkaan sen mahutettua…saa nähdä, että joudunko kuusta vähän fiksaamaan, että mahtuu tilaan. Tollainen pikkuinen söpö kuusi sopis meillekkin, mutta appiukko aina hakenut omasta metsästä, joten ei siitäkään perinteestä kestä poiketa. Hyvää joulun odotusta sinne.

 4. Kuusi tulee tulevana viikonloppuna.
  Emme vietä jouluaattoa, emmekä joulupäivää kotona, joten haluan nauttia kuusesta ja sen tuoksusta muutama päivä ennen varsinaista juhlaa.
  Meille on mahtunut kunnon kokoinen kuusi viime vuonna ensimmäistä kertaa, joten otamme ilon irti. Ja meille tulee sellainen runsashavuinen yksilö eikä mitään ruippanaa. Se on kynttilöiden lisäksi ainoa koriste, joten sen tulee olla komea.
  Tänä vuonna tulee yksinkertaisia punavalkoisia palloja ja koristenauhoja, ehkä muutama valkoinen pallo. Tähti on käsityönä tehty Woodsaverin joulutähti. Sen hankin viime vuonna Kaapelin joulumyyjäisistä; lähdin sinne varta vasten ostamaan tuota joulutähteä, kun olin nähnyt sen Glorian kodin joulujutussa. Naurattaa ihan itseänikin, kuinka maaninen olin sen joulutähden vuoksi 🙂
  -I May Say-

 5. Anne

  Kiitos ihanista kommenteistanne. Vahingossa jäi nyt näihin vastaamatta, ei ollut tarkoitus! Joulu taisi vähän sekoittaa päätä 🙂 Mutta uskokaa pois, luin näistä jokaisen ihan tuoreeltaan ja olin fiiliksissä mukana. Kiitos kun kommentoitte näin kivasti <3

  Ja hei I May Say, tuo joulutähti kuulostaa ihan mielettömältä!