Tiedättekö mikä on aika hassua – rakastan lahjapaketointia. Se ei sinänsä ole hassua, mutta jos miettii että teen töissä joka vuosi ihan älyttömän määrän lahjapaketteja, voisi kuvitella minun kyllästyneen hommaan. Mutta ei, en koskaan käytä kauppojen valmiita paketointipalveluita, vaan haluan aina itse paketoida ostamani lahjat.  

Tänä vuonna jouluvalmisteluihini liittyy yhteistyö Hong Kong-tavaratalojen kanssa. Mutta se ei poikkea tavoistamme, sillä kuten kerroin, meillä on muutenkin tapana hoitaa jouluvalmistelut isolla kauppareissulla, se säästää aikaa ja on kiva puuhailla jouluun liittyviä askareita, kun kaikki tarvikkeet on käyty ostamassa valmiiksi. 

Meillä on kotona lipasto, jonka alimmassa laatikossa säilytän lahjapaperitarvikkeitani. Sieltä löytyy aina muutamia erilaisia paperi- ja nauhavaihtoehtoja. Siitä huolimatta kartutan tuota valikoimaa joka joulu, sillä silloin tarvikkeita kuluu ja haluan että laatikon uumenista löytyy aina tarvittaessa vaihtoehtoja. Tällä kertaa iskin silmäni Hong Kongissa kankaisiin lahjanauhoihin. Valitsin ostoskassiin valkoista ja kullanväristä nauhaa. Lahjapapereissa ihastuin tällä kertaa eläinaiheisiin teemoihin. Sävyiksi halusin mustaa ja valkoista, raikastettuna kullanvärisellä. 

Lahjapaperijuttujen lisäksi tutkailin joulukorttivalikoimia, sillä olen heikkona vanhanaikaisiin joulukortteihin. Kuvan kynttiläkortti on melkein samanlainen, joita muistan lapsuudessani meille tipahdelleen postilaatikkoon. En tällä kertaa ostanut kynttiläkorttia, mutta toipa se mieleen muistoja. Pitäisi muistaa lähettää ainakin muutama ihkaoikea joulukortti. 

Kokosin lahjapaperiostokset kuvaan ja myönnän, että tällä kertaa pakettikuvat ovat vähän lavastettuja, sillä tyypilliseen tapaani en ole ostanut vielä yhtäkään joululahjaa. Mutta näihin papereihin ja nauhoihin tulen ne pakkaamaan. Ja huomaatteko, yhden postikortin jo ostinkin. Tuo vanhanaikainen junakortti oli niin söpö, etten voinut vastustaa.

Kun minä touhuilen, on utelias apulaiseni Lettunen tietysti mukana osallistumassa. Häntä kiinnostaa kovasti aina kaikki uudet asiat.

Lettusesta poiketen tyttönen hengaa ennemmin muina koirina seuraten tilannetta hillitymmin. Vieressä täytyy olla, mutta riittää että katsoo vähän kauempaa, kaikkeen ei tarvitse päästä koskemaan.

Koirista paketointiin. Minulla on aina tapana sitoa lahjapakettien rusetit samalla tavalla, niin töissä kuin kotonakin. Kiepsautan lahjanarusta tuollaisen lenkun ensiksi.

Sitten litistän sen nauhalenkun ja sidon tiukasti paketin lahjanauhoituksen lisukkeeksi. Pieni pyöräytys ja lenkuista muodostuu viuhkamainen rusetti. En ole kähertänyt lahjanauhoja sitten lapsuuden. Muistan kuinka hankalaa se oli, joskus tuli ihanat kähärät ja toisinaan ei meinannut onnistua millään. Käherretäänkö nykyään enää lahjanauhoja..

Tässä valmis paketti. Lisäsin nauhan joukkoon kuivuneen eukalyptyksen oksan. Minusta on kiva koristella paketteja jollain ylimääräisillä elementeillä, etenkin jos niissä ei ole erillisiä pakettikortteja.

Kangasnauhallisesta lahjapaketista tuli astetta kimaltavampi ja näyttävämpi. Kulta on nyt mieleen, samoin yksinkertaiset eläinhahmot. Siitä onkin aikaa kun viimeksi olen valinnut kimaltavia lahjatarvikkeita.

Tällaisilta omat lahjapakettini tulevat näyttämään tänä jouluna. Sisällöstä ei ole vielä tietoa, mutta ainakin paketointitarvikkeet ovat valmiina, kun tulee se hetki, että istahdan perinteisesti glögin ja piparien kanssa lattialle tai ruokapöydän ääreen askartelemaan paketteja.

Pidättekö te pakettien askartelemisesta ja onko teillä jokin teema niihin vuosittain?

”kaupallinen yhteistyö Hong Kong”

4 Comments

 1. Hyvää huomenta!
  Minä suorastaan rakastan paketointia! Kerran ajattelin, että voisin vaikka mennä iltaisin johonkin tavarataloon paketoimaan lahjoja, jotta saisin paketoida riittävästi. 🙂 Mitään teemaa minulla ei ole, ostan kauniita lahjapapereita ja usein jotain pikkukoristeita, joilla koristelen paketin. Ja kyllä, minä ainakin joskus kihartelen pakettinarun, olen varmaan jäänyt viime vuosituhannelle…
  Mukavaa päivää!
  -Minna

 2. Minä opin lahjapaketointia Koodissa. Kiitos siitä. Nyt tulee enää harvemmin paketoitua. No joulupaketit kyllä. Kaunista lahjapaperia, jota varmaan löytyy myös täältä meidän kaupungin Hong Kongista.
  Kauniisti paketoitu lahja on ilo saada ja antaa.

 3. Anne

  Mä voin arvata että rakastat paketointia 🙂 tykkäät myös kaikesta nätistä. Mun on vissiin pakko taas kokeilla narujen kihartamista. Olen vaan niin kaavoihin kangistunut, että tuo lenkkurusetti on ollut vuosia ohjelmassa.

  Ihanaa viikonloppua!!!

 4. Anne

  Kiitos itsellesi avusta Koodissa <3 Enpä minäkään kotona paljon muulloin paketoi kun jouluna, mutta edelleenkin se on kivaa. Nätit paketit on niin kivoja.