Tiedättekö te mitään miesten parranajokoneista, tai yleensä parran hoidosta. Minä en tiedä, tai tiennyt, ennenkuin tutustuin taannoin aiheeseen Braunin uuden Series 7-partakoneen tiimoilta. Sain sellaisen blogin kautta ja ohjasin luonnollisesti laitteen suoraan isännälle. Laitteista ja koneista innostunut mies tutustui tietysti innolla tähän partakoneuutuuteen. Onhan parran ajo miehelle lähes jokapäiväistä puuhaa, mieluusti sen tekee hyvillä laitteilla – näin siis kuulin ja sen osaisin minäkin päätellä.

Parranajo on tietysti kuulunut aina miehen kauneudenhoitoon. Innostuin tutkimaan aiheen historiikkia – ensimmäinen sähkökäyttöinen partakone tuli myyntiin vuonna 1929. On varmasti makuasia, ajaako parran perinteisesti höyläten, vai käyttääkö sähkökonetta. Silti veikkaisin lähes jokaisen suomalaisen miehen omistavan ainakin jonkinlaisen sähköisen parranajokoneen. Isäntä tiesi tähän kertoa, että jos on pidempi parta ja sen haluaa ajaa pois, täytyy ensin käyttää sähkökonetta, vaikka viimeistelyn haluaisikin tehdä perinteisellä vaahto/höylä-menetelmällä. Nythän parta on supertrendikäs. Mutta vaikka olisi pidempikin parta, silti sitä täytyy ajella ja rajailla, huolittelu on tärkeää.

Braunin Series 7 -parranajokone on edistyksellisen värähtelytekniikkansa ansiosta niin tehokas, ettei ajon aikana tarvitse metsästää yksittäisiä partakarvoja. Tätä mies arvosti.

Laitteen mukana tulee partakoneen lisäksi Clean&Renew-järjestelmä, joka puhdistaa terän hygieniseksi. Puhdistus on nopea ja se on automatisoitu lataustelineen käytön yhteydessä. Lisäksi parranajokoneelle on suojalaukku ja puhdistusharja.

Latausteline on kätevä sijoitaa kylpyhuoneen tasolle kun se on käytössä. Älykäs teline kertoo parranajokoneen puhdistustarpeen ja latauksen määrän. Tässä on myös pikalataustoiminto, sillä kuinka moni on joskus unohtanut ladata sähkölaitteen ja kun sitä täytyisi käyttää ei virta riitäkkään. Tosin tämä parranajokone toimii hätätilassa myös verkkojohdon kanssa.

Tärkeää parranajon jälkeen on se, ettei iho ei ärsyynny, sillä ei ole kiva olla punoittavana. Partakone tosiaan kannattaa päivittää välillä – vinkki joulupukille!

Braun Series 7-parranajokoneessa on myös rajain, jolla pulisongit ja hiusraja on helppo siistiä. Testasin muuten itsekin käsivarrelle tuota partakonetta, se tuntui ihoa vasten miellyttävältä. Partakone kuorii samalla myös ihoa, eli ihoa tulee hoidettua samalla kun ajaa partaa.

Moni mies tykkää ajaa parran suihkussa. Se onnistuu tällä Braun Series 7 Wet&Dry-koneella mainiosti. Parranajo suihkussa vaahdon kera on varmasti mukava tapa.

Tämän postauksen loppukaneetiksi mies ehdotti seuraavaa sanontaa, jota muisti oman isänsä aina lapsuudessa käyttäneen: ”aja millä ajat ja Braunilla loput”. Tästä siis voin päätellä, että kone osoittautui loistavaksi.
Keskivertomies ajaa partansa n. 20 000 kertaa elämänsä aikana, siihen kuluu n. 3300 tuntia, mikä tekee 138 päivää.  Aika huimaa, eli suotavaa varmasti olisi, että välineet ovat kunnossa. Tässä siis yksi loistava vinkki miehen joululahjapakettiin, aina näitä jokapäiväisiä juttuja ei tule itse ajatelleeksi.
”kaupallinen yhteistyö Braun”

1 Comment