Uusien astioiden innoittamana katoin pöydän tapanina erityisen huolella. Kaivoin kaapista valkoisen pellavaliinan, jonka levitin suoraan pöydälle, vaikka sen olisi toki ehkä voinut silitellä ensin. Mutta onneksi on pellava, sen kanssa ei olla niin tarkkoja. Kattauksesta syntyi mustavalkoinen ja sitä heleytti kullansävyiset yksityiskohdat. Lempiyhdistelmäni juuri nyt.

En muuten ole vieläkään saanut tuohon ruokatilan ikkunaan verhoja. On ollut niin paljon muita tärkeämpiä puuhia. Onneksi isäntä lahjoi minua uudella pallovalosarjalla, kuulemma arvasi minun tykkäävän valkoisesta. Niinpä ikkunaa koristaa rykelmä hentoja valkoisia pallovaloja, ihan kuin lumipalloja jotka hohtavat.

Kattauksessa on pääosassa tietysti uudet Lion-aterimet, ne sopivat melkein millaisiin lautasiin vain, mutta erityisen hyvin tietysti kookkaisiin valkoisiin. Niinpä valitsin kattauksen perustaksi valkoiset lautaset. Alkuruokalautasiksi laittelin Marimekon Oiva-sarjan mustavalkoiset lautaset, ne tuovat vähän syvyyttä valkoisuuteen. Artekin kangasservietit sidoin juuttinarulla ja sujautin koristeeksi oliivipuusta napsitut oksat.

Pöytää koristaa upea Svenskt Tennin kynttelikkö, sen olen saanut Tomilta syntymäpäivälahjaksi. Kukkakimppuna on Piia Jaalalta ostettu eukalyptyspuska, jonka joukkoon on sujautettu muutama papukaijatulppaani.

Juomien alustana toimii byLassenin messinkinen alusta, suloinen kullanvärinen tuikkukuppelo on Georg Jensenin, sen isäntä on aikanaan ostanut. Tässä juomalaseina on Essence-vesilasit, jotka siskoni on ostanut isännälle joskus lahjaksi ja vanhemmiltani saadut kristalliset viinilasit. Snapsilasit puolestaan ovat isännän perintölaseja. Ihana muuten kun melkein kaikilla astioilla on tarina tai ne on saatu lahjaksi.

Vaihdoin kuitenkin kirkkaat vesilasit uusiin harmaisiin Kastehelmi-laseihin. Aika paljon kattauksen tunnelma muuttui lasien vaihtamisella.

Taisin innostua napsimaan kuvia aika paljon. Mutta oli kerrankin upea talvinen valo ja kaunis kattaus käden ulottuvilla. Lopulta aika harvoin tulee katettua pöytä oikein ajatuksella, pitää ryhdistäytyä, sillä onhan se aika erilaista syödä kun kaikki on kauniisti esillä.

Vielä yksi kuva sohvapöydän ääreltä, johon todellakin siiryimme juomaan jälkkärikahvit noista kauniista Tanssi-kupposista.

Satsaatko sinä usein kattauksiin ja millaiset ovat sinun lempiastioitasi?

6 Comments

 1. Kauniin kattauksen olet loihtinut. Jotenkin simppeli, mutta kuitenkin eloisa. 🙂 Liian vähän tulee kattaukseen panostettua…vaikka olenkin sitä mieltä, että jos vaikkapa vieraiden yllättäessä kaunis kattaus korvaa vähäiset tarjottavat. 😀 Jospa nyt rakenteilla oleva, uusi kotimme saisi minut innostumaan taas kattauksista. – Auroora

 2. Samaa täällä pohdin ja poden kuin edellinen.. Liian vähän tulee panostettua. Tai sanotaanko, että liian harvoin. Joulu ja muut pyhät ovat siitä ihania, että tulee itsekin panostettua kattauksiin ja kauniiseen esillepanoon. Se kun on kuitenkin vähintäänkin puoli ruokaa 🙂 Ihanan kattauksen olit loihtinut ja todella kauniit ja valoisat kuvat!

 3. Kauniit kuvat ja kattaus. Tykkään kovasti teidän ruokailutilan uudesta järjestyksestä, se on ihanan kodikas.

 4. Anne

  Kiitos, kivasti sanottu. Tykkään juurikin simppelistä ja eloisasta 🙂 On se tosiaan kumma, miten muka aina on niin hösö ettei jaksa nauttia kattamisesta. Onneksi astiat ovat sellaisenaan kauniita, että riittää kun pöytään kattaa astiat, kangasliinat ja kynttilän tai kukan…se on siinä.

 5. Anne

  Tosiaankin, harvoin tulee oikein paneuduttua kattaukseen, harvoin silloinkaan kun tulee vieraita. Keskittyy seurusteluun enemmän. Onneksi tosiaan astiat on kauniita sellaisenaan, ei tarvita montaa koristetta joukkoon. Ja kiitos, itsestäkin nämä kuvat onnistuivat hyvin, oli kerrankin hyvä valo.

 6. Anne

  Kiitos Marja 🙂 totta, ruokatila on nyt kyllä "asutumman" näköinen. Vielä vähän hienosäätöä ja siitä tulee hyvä.