Eilen maanantaina oli tosiaan harvinaisen kaunis valo aamupäivällä. Nappailin muutamia kuvia valoilmiöstä innostuneena. Otin tänne kuvat kahdesta erilaisesta sohvaryhmästä. Toinen on tällainen tummasävyinen, josta jo mainitsinkin aiemmin, että mieleen tulee vähän hotellimainen lobby, johtuen tuosta väriskaalasta. Nythän tällaiset syvemmät sävyt ovat kovasti tekemässä tuloaan myös koteihin. Pidän paljon vihertävistä, harmaista ja ruskeista väreistä. Ryhmässä on byLassenin huonekaluja ja muhkea sohva on Interfacen iki-ihana Blues. Erityisen paljon huokailen tuon nahkaisen taittotuolin perään. Sitä on myös mustana ja tammi/hunaja-sävyisenä. Pylvääseen nojaileva maalaus on isäni Juhani Melenderin teos, se sopii sävymaailmaltaan tuohon niin hienosti. 

Tässä vaaleammassa kokonaisuudessa on Hayn lokoisa Mags soft-sohva ja suositut Tray-pöydät. Täytyy sanoa, etten itse ole vielä kyllästynyt yhtään Tray-pöytiin, vaikka olen katsellut niitä jo monta vuotta töissä ja kotonakin yöpöytinä. Kiva kun hyvää designia saa myös edulliseen hintaan. Näissä on todella onnistuneet mittasuhteet, se onkin usein seikka josta erottaa design-kalusteen ns. tusinatuotteesta. Kaikissa huonekaluissa mitoilla on tärkeä ominaisuus, ihan noissa pöydissäkin, vaikka se kuulostaa niin simppeliltä. Tuo suurin koko 60×60 esimerkiksi ei olisi ollenkaan sama, jos sen korkeus olisi tuo mikä on pienemmässä 40×40-kokoisessa pöydässä ja päinvastoin. Joku on kuulkaas tosiaan pohtinut tämänkin seikan.

Ryhmässä on lisäksi Adean siro Lin-nojatuoli kauniin roosalla kankaalla. Matto on Linie Designin Elliott. Tässäkin on somisteena isäni Juhani Melenderin maalauksia. Siniseen menevä värimaailma täydentää kauniisti sohvaryhmän tunnelmaa.

Isän näyttely Helsingissä HK-Galleriassa on vielä auki 20.12. saakka. Meille tuli myös Koodiin lisää hänen teoksiaan. Maalauksia voit ihailla myös kätevästi isän instagram-tililtä @juhani.melender.

6 Comments

 1. Kauniita kokonaisuuksia. Nahkainen taittotuoli on erityisesti mieleen.

  Vinkkinä kysyisin sohvaryhmän muodostamisesta. Olen toteuttamassa haavettani klassisesta howard-sohvasta ja siihen kuuluvista tuoleista. En vain tiedä valitsisinko sohvan ja nojatuolit samalla kankaalla vai laittaisinko tuoleihin esim. vaaleamman tai peräti kuviollisen kankaan. Kokonaan saman sävyinen tuntuu jotenkin liian suunnitellulle, mutta olisihan se yhtenäinen. Mutta onko se tylsä… Minkälaisia näkökulmia sinulla on ammattilaisena asiaan?

  Poletti

 2. Kauniit kokonaisuudet. Maalaukset sopivat hyvin kokonaisuuteen. Olen miettinyt harmaan kakkospäälisiä harmaansävyssä. Ompelutan huput täällä, kaavat saa hyvin nykyisistä irtopäällisistä.
  Mukavaa päivää sinne.

 3. Sain kutsun näyttelyn avajaisiin, mutta en päässyt osallistumaan. Hienoja ovat isäsi maalaukset ja tuo alimmainen sohva näyttää kutsuvalta.

 4. Anne

  Howardit on kyllä mielettömiä klassikoita. Minusta sohva ja tuolit voivat olla samaakin kangasta, etenkin jos valitset rennon tyylisen puuvilla- tai pellavakankaan. Jos taas haluat skarpimman verhoilun ja olit ajatellut jotakin struktuurisempaa sekoitekangasta, ehkä itse valitsisin tuoleihin eri kankaan, ettei kalustosta tule niin mahtipontinen. Tosin sitten valitsisin tuoleihin kuviollisen kankaan. Kaksi erilaista yksiväristä ei ehkä ole niin hyvä idis. Tietysti en tiedä yhtään millaiseen ympäristöön kalusteet tulevat, joten vastaus oli ns. yleispätevä 🙂

 5. Anne

  Maalaukset sopivat mihin vaan ovat niin upeita <3 Harmaat sohvat voisivat sopia teille kivasti kyllä. Mukavaa viikkoa teille!

 6. Anne

  Harmi ettet päässyt, oltaisiin tavattu. Mutta juu, isin taulut ovat niin hienoja 🙂