Välipäiviä olen viettämässä Kokkolassa perheen parissa. Mikäs on täällä täyshoidossa köllötellä. Kotiin palaan uutta vuotta juhlistamaan. Mutta nyt on ihana vain olla ja nauttia läheisten seurasta, heitä kun en niin usein näe pitkän välimatkan takia. Toki täällä saa nauttia myös näkymistä, niin sisällä kuin ulkonakin. Ei ole ihme, että minä ja siskoni ollaan kovia asetelmien rakentajia. Kun katsoo näitä kuvia vanhemmilta, huomaa mistä tuo innostus on tullut.

Nukun aina työhuoneen vuodesohvalla, siihen isi petaa minulle kuohkeat valkoiset lakanat ja peitot. Ikkunasta näkyy raatihuone ja sen komea kuusi. Huoneen yhtä seinää peittää kirjahylly, jossa on säntillinen järjestys. Meillä on aina luettu paljon. Paitsi nykyään huomaan, että itseltäni on lukeminen jäänyt melkein kokonaan, hui.

Ikkunanäkymä suoraan ”sängyltäni”. Tuossa järjestetään Kokkolan joulumarkkinat, miten viehättävää niitä onkaan varmasti seurailla ikkunoista. Harmi etten tällä kertaa ennättänyt tänne markkinoiden aikana.

Kauniita asetelmia löytyy jokaiselta ikkunalta, ja ikkunoita tässä vanhan talon kodissa on paljon. Äiti keräilee kauniita lasiesineitä näemmä. Rakastan vanhojen talojen suuria ikkunoita ja leveitä ikkunalautoja, paitsi kukapa ei, niissä vain on sitä erityisviehätystä.

Yksi huoneista on isän työhuone, joka on luonnollisesti pullollaan tauluja. Niitä on ripusteltu huoneen seinät täyteen ja osa nojailee rennosti lattiallakin. 

Isän työhuoneessa riittää bongattavaa. Ihana kuvailla tällaisia sattumanvaraisia pinoja. Töitä on vaikka minkälaisia, aina löytyy uusia aarteita. Tuo mustavalkoinen tussityö on aika raikas.

Olohuoneen ikkunalla on tietysti myös kaikkea kaunista katseltavaa. Ylikukkineet tulppaanitkin ovat superkauniita.

Keittiössä on kaktuksia ja hedelmiä sulassa sovussa. Juuri kun kuvailin, äiti hääräili keittiössä tekemässä ruokaa ja siskon pikkutyttö touhuili saarekkeen äärellä omiaan. Niin kotoista.

Käytiin äidin kanssa kuvailemassa huurrekuvia meren rannassa. Täällä on aika kirpsakka pakkanen ja luonto näyttää tosi kauniilta. Pian suuntaan iltakylään siskolle. Leppoisat meiningit siis.


14 Comments

 1. <3 ihana postaus, lapsuudenkodin lämpö, fyysinen ja henkinen, kun vanhemmat vielä ovat tässä… Onnea. Haikeus nostaa päätään; oma isi on jo lähtenyt. Hyvää uutta vuotta teille,

  T.Susse

 2. Ja ikään kuin jatkaakseni tuota edellistä kommenttia, totean, että on kallisarvoinen lahja huomata ympärillään kauniita asioita – vaikkapa sitten ne ylikukkineet tulppaanit. Tästä postauksesta saattoi aistia teidän perheyhteyden. 🙂 – Auroora

 3. Vanhemmillasi näyttää olevan todella kaunis ja tunnelmallinen koti ja aivan ihanalla paikalla. On kyllä niin iso asia, että voi tuntea olonsa kotoisaksi vanhempien luona vielä aikuisiälläkin, että on aina se vuodesohva pedattuna ja rakkaudella valmistettu ruoka odottamassa. Itsellä ihan sama ja lisäksi vanhempani ovat korvaamaton apu lapsenhoidossa, ottavat aina mummilaan mielellään hoitoon, vaikka välimatkaa onkin reilut 100 km. Omien vanhempieni luona on myöskin hieno sijainti, asuvat ihan Porin keskustan kupeessa ja voin kävellä tai pyöräillä hetkessä minne tahansa. Sitä osaa arvostaa kun me täällä vähän isommassa kasvukeskuksessa asutaan yli 10 km päässä keskustasta.

  Isäsi työt ovat kyllä todella kauniita, myös mieheni tykkää tyylistä kovin. Vinkkaisitko, mistä niitä voi ostaa? Tuo esiin nostamasi mustavalkoinen on kyllä todella upea, mutta minua viehättää myös ruskeasävyinen, joka nojailee työhuoneen lattialla. Ihana!

 4. Silmä lepää noissa kauniissa asetelmissa ikkunalaudalla! Kaiholla muistelen vanhaa kotia, jossa oli samanlaiset jykevät ikkunalaudat. Niille oli helppoa luoda asetelmia. Lukutoukan silmä lepää myös siistissä kirjahyllyssä! Meilläkin lapsuudenkodissa luettiin paljon ja onneksi rakkaus kirjoihin tarttui sieltä.

 5. Anne

  Kiitos Susse <3 On kyllä onnekas olo kun perhe on koossa ja kaikki hyvin. Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

 6. Anne

  Oi miten ihanasti kommentoitu 🙂 juu, meillä on tosi tiivis perheyhteys, ollut aina. Ja kauneutta olen halunnut aina nähdä ympärilläni, ihan kaikissa olomuodoissaan, se rikastuttaa elämää ja antaa voimaa.

 7. Anne

  Rakastan tuota vanhempien kotia, se on niin eloisa ja kodikas. Mua on aina pidetty lapsena, vielä nyt vanhanakin 🙂 ja minusta se kuuluukin olla niin äiti ja isi on mulle aina äiti ja isi, iästä riippumatta. Vanhempien luona mua passataan edelleen, voileipä tulee valmiina käteen ja muutenkin huolto pelaa. Omassa kodissa kuitenkin itse huolehtii kaikesta, on niin mukava itse saada joskus hemmottelua.

  Isän töitä tietysti rakastan. Parhaiten töitä voit ostaa suoraan vanhemmiltani, laittele vaikka meiliä isän sivujen kautta (www.juhanimelender.com) olethan myös tutustunut isän instatiliin, siellä on hurja määrä tauluja tutkailtavana.

 8. Anne

  Asetelmat ovat kyllä ihanaa silmänruokaa. Jos jotain omaankin kotiini kaipailen edellisestä kodista, on se juurikin kiviset ikkunalaudat. Mulla lukeminen on jäänyt ihan minimiin, se on tosi sääli. Nyt vain tuntuu ettei aika riitä siihen. Toivottavasti taas joskus.

 9. Todella kaunis koti vanhemmillasi – en ihmettele yhtään mistä olette siskosi kanssa sisustamisen lahjanne perineet ja ammentaneet.
  Sama juttu itsellä tuon täysylläpidon ja hemmottelun suhteen omilla vanhemmillani – sillä on uskomaton vaikutus ja merkitys vielä keski-ikäisenäkin;).

 10. Hyvä uutta vuotta! Minulla olisi kysymys ihan ohi aiheen, mutta muistanko oikein, että sulla oli Gannin villakangastakki? Mitä olet mieltä sen laadusta? Mietin tällä hetkellä heidän nettikaupstaan tilaamista, mutta minulla ei ole merkistä kokemusta ja haluaisin päästä hiplaamaan kangasta ennen ostopäätöstä, mutta se ei ole nyt mahdollista. Takki olisi ihana malliltaan, mutta hyvistäkin matskuista tehdyt takit alkavat joskus harmillisesti nyppääntymään.

 11. Anne

  Kiitos, heidän koti on kaunis ja lämmin 🙂 Juu, en kyllä ajattele ikinä olevani "vanha" kun olen kotikotona, siellä taantuu ihanasti pikkuisen taas lapseksi.

 12. Anne

  Samoin, hyvää uutta vuotta! Mulla on se Gannin takki, jossa on vähän bouclee-tyyppinen pörröpinta. Se on kyllä hintaansa nähden pysynyt ihan hyvänä, toki nyppypinta ehkä vähän on lisää nyppääntynyt, muttei pahasti. Eli tuota laatua voin toki suositella jos samaa olet zoomaillut.

 13. Ihana teksti, josta huokuu lämminhenkisyys ja hyvät välit vanhempien kanssa, ja kauniit kuvat vanhempiesi tyylikkäästä kodista. Arvokkaita asioita, joista saa nauttia 🙂 Kaunista uutta vuotta ja inspiraatiota blogin tekemiseen meidän lukijoiden iloksemme. Kiitos mieltä ilahduttavasta blogista tv. Tuija

 14. Anne

  Tosi kivasti kommentoitu, kiitos! Meillä on kyllä läheiset välit, vaikka nyt asutaankin kaukana toisistamme. Ihana kun vanhemmat muuttivat välillä luokseni turkuun niin moneksi vuodeksi, nyt on siskon vuoro nauttia heistä samalla paikkakunnalla.

  On ihan mahtava kuulla, että blogini ilahduttaa, se todellakin motivoi tämän tekemiseen, kiitos siis sanoistasi.