Kuinkas teidän viikko on alkanut? Minä nautin tästä maanantaiaamusta, täällä Turussa oli pikkuisen pakkasta, maa oli vähän kuurassa ja pakkasen mukana oli ihanasti tullut vähän valoa. Töihin täytyi mennä vasta yhdeksitoista, joten ennätin piipahtaa ennen sitä joen rannassa ihastelemassa kirpeää fiilistä ja hakea samalla Cafe Artista herkkuja aamukahvin kylkeen. En sentään malttanut istahtaa kaffettelemaan tuohon ulkopöydän ääreen, töissä odotti niin mukavaa kahviseuraa – työkaverit nimittäin.
Joen rannasta on vain muutama askel työpaikalle Sisustuksen Koodiin. Tiedättekö, asuin muinoin tuossa samassa kerrostalossa, melkein kuvan vasemman reunan kohdalla, viidennessä kerroksessa. Silloin tuijottelin ikkunasta alas ja ihastelin tuota talon lasikuutiomaista siivekettä ja mietin miten hienosti Koodi siihen sopisikaan. Tuolloin liiketilassa oli Aktia-pankki, eikä lasikuution hienous päässyt yhtään oikeuksiinsa, kun kaikki ikkunat oli vuorattu valkoisin lamelliverhoin. Meni joitakin vuosia ja sattuman kautta meidän kauppa on nyt juuri tuossa tilassa.

Menin töihin etuovesta sisään ja kurkkasin samalla vähän meidän näyteikkunaa, sitä Koodissa riittää enemmän kuin tarpeeksi. Etupuolen ikkuna on Linnankadulle, eli Turun lempparikadulleni, sen varrelta löydät parhaat putiikit.

Kas, ostin itselleni aamupalaksi palan porkkanakakkua. Aika makeaa, mutta maanantain kunniaksi sai mennä. Samalla kun mutustin kakkua, juttelin Maijan kanssa ja tutkin instagramia. Taisinpa erehtyä kakkuineni kassallekin, eli jos meillä poikkeat aamulla, minulla on yleensä pullaa ja kahvia kädessä. Meillä on tapana juoda yhdessä kahvit ja samalla suunnitella päivän kulkua.

(bleiseri Vanessa Bruno / pooloneule Benetton / farkut Monki / 
kengät Tiger of Sweden / kello Casio*saatu)

Päivän työasu oli tuommoinen. Pitkästä aikaa valitsin kaapista bleiserin ylleni. Ihmettelinkin ihan ääneen aamulla, miten ennen bleiseri oli minulle oikea turvavaate, pukeuduin sellaiseen päivittäin. Nykyään en kovinkaan usein tule jakkua käyttäneeksi. Mikäköhän siinä onkin, niin kiva vaate kuitenkin.

Tämä bleiseri on jo vuosia vanha, mutta silti pidän siitä edelleen. Hyvin tehty ja ajatoman mallinen bleiseri on säästynyt kirppiskasaan päätymiseltä. Harmaa flanellimainen villakangas ja nahkaiset yksityiskohdat toimivat vuodesta toiseen.

Aika harmaa maanantai noin pukeutumisen suhteen. Vaikka muuten päivä oli oikein mukava. Viikonloppu oli ihana ja maanantai mukava, sehän on siis hyvä startti viikolle.

Toivottavasti sinunkin viikkosi alkoi mukavasti!

8 Comments

 1. Minäkin käytin vuosia sitten töissä hyvin usein turvavaatteena bleiseriä. Sitten tuli totaalistoppi. Nyth haaveilen mustasta smokkittakista….. Niin se mieli tai muoti tai tyyli muuttuu. Donna e mobile -onnekksi. Mitä siitäkin tulisi jos aina käyttäisi samoja vaatteita��

  • No olet kyllä oikeassa, on ihan kivakin että mieli yms. muuttuu välillä. Nimimerkki: odotan pääseväni eroon villapaita-addiktiosta :))

 2. Nerokas oivallus ja hieno sattumus, että tuo lasikuutio pääsi asianmukaiseen käyttöön. Sisustusliike lasisiivessä kohottaa koko kadun ilmeen. Voi vain kuvitella, miten masentavan näköisen se on teipattuna tehnyt koko ympäristöstä.

  Turussa aika ajoin vieraileva

  • Eikö, muistan kun avattiin, näkymä tuntui erityisen huikealta kun harmaa ja ankea kuutio oli yhtäkkiä täynnä valoa.

 3. Hei, pakko kysäistä noista yhden kuvan spoteista. Olen suunnitellut niiden ostamista vaikka kuinka kauan, ja ajattelin, että voisin vihdoin seuraavalla Turun reissulla hankkia niitä. Löytyykö niitä varastosta, vai kannattaako tilata ennakkoon ja mitä ne maksavat? T. Arja

  • Tarkoitatko noita läpinäkyviä spotteja myymälän katossa. Ne ovat espanjalaisen Marsetin ja tällä hetkellä niitä ei ole meillä enää myynnissä. Muutenkin olisivat olleet tilaustavaraa. Tässä linkki spotteihin, niitä tuo maahan Plusminus, sieltä voit tiedustella.

   http://www.marset.com/en/lamps/atlas/

   Ihania spotteja muuten, itselläni on ollut niitä useammissa kodeissakin.

 4. Kauniissa paikassa, kaunis liikehuoneisto. Kesälomareissulla Turussa ihastelimme tuota taloa moneen kertaan, sen arkkitehtuuri on juuri sitä mistä pidän.

Write A Comment