Voi ehkä tuntua vähän hassulta puhua aurinkolaseista, kun ulkona vihmoo vettä ja lumi on jäätä tai sohjoa. Mutta kuulkaas ei tarvitse olla edes suuri optimisti uskoakseen, että valo on lisääntynyt ja aurinkokin varmasti näkyy koko ajan enemmän ja enemmän. Oli sitten märkää tai kaunista kevättalven pakkasta, voi ihan näillä näppäimillä keskittyä valitsemaan aurinkolaseja. Minä kipaisin Sokokselle tutustumaan Haga Eyewearin aurinkolasimalleihin ja nappasin kuvauslainaan muutaman suosikkimallini.

Mitä aurinkolaseihin tulee, olen aina tykännyt klassikkomalleista -tietenkin. Pilotit ja Ray Banin Wayfarerit, joita muuten saa myös Sokoksista, kuuluvat omaan kalustooni kiinteästi. Niiden lisäksi on kutenkin joskus kiva testata malleja, joista ei ole ihan takuuvarma. Silloin käännyn tällaisten laadukkaiden, mutta kivan hintaisten versioiden puoleen.

Tämä naisellinen, aavistuksen kissamainen malli, pukee varmasti useimpia kasvotyyppejä. Nythän aurinkolaseissa alkaa taas olla trendinä vähän kookkaammat linssit. Kuvassa on somisteena Sokokselta Tiger of Swedenin kevätmalliston haalean harmaa ohut neulepusero ja kauniin persikkainen pikkukukkaro. Minä näen kovasti kevättä noissa sävyissä.

Näiden aurinkolasien linssit ovat muuten todella nätin sävyiset. Kuvassa näyttävät vaaleammalta kuin todellisuudessa, eli ovat kyllä tumman ruskeat, mutta tässä lämmin sävy tulee hyvin esille.

Näissä kahdessa kuvassa lainasin somisteeksi omia Marimekon paitojani. Sokoksellahan myydään Marimekon laukkuja ja asusteita, kuten huiveja. Nämä aurinkolasimallit ovat aika klassisia, mutta piloteissa värillinen peililinssi tuo leikkisyyttä ja trendikkyyttä. Ruskeissa laseissa taas on jotain tietynlaista vakuuttavuutta, ehkä se on mallin kulmikkuus. Aurinkolasit ovat kuitenkin mitä helpoin tapa leikitellä tyylillä. Jos muuten pukeutuu aika neutraalisti, kuten minäkin, on niin helppo lisätä jujua vähän ovelammilla aurinkolasityyleillä. Calvin Kleinin kaunis pikkulaukku on Sokoksen valikoimista ja kevään uutta. Erittäin kiva laukku.

Minua viehättää tosi paljon nuden sävyiset vaaleat muovisangat, niin silmälaseissa kuin aurinkolaseissakin. Nämä kuvan aurinkolasit näyttävät luonnossa vähän sävykkäämmiltä kuin kuvassa. Pidän puuterisesta ja naisellisesta fiiliksestä. Tällaiset yhdistäisin niin kepeisiin paitoihin kuin vaikkapa mustaan poolopaitaan. Kuvan musta poolo löytyi Sokoksen Filippa K:n kevätmallistosta. On juuri sellaista oikeanlaista valuvaa jerseymateriaalia. Philosophyn ihana tuoksu täydentää noiden aurinkolasien fiilismaailmaa.

Täytyy sanoa, että tämän jutun ansiosta innostuin itsekin taas aurinkolaseista. Innostutteko te vaihtelemaan erityylisiä aurinkolaseja vai pitäydyttekö suosikkimalleissa?

”kaupallinen yhteistyö Sokos”


3 Comments

  1. Aurinkolasien ostaminen on minusta lähes yhtä rasittavaa kuin alusvaatteitten, koska sopivaa mallia on tosia vaikea löytää. Olen monta kertaa sovittanut suunnilleen koko liikkeen aurinkolasit löytämättä sopivia, joten kun sellaiset löydän, käytän ne yleensä loppuun (eli liian naarmuisiksi) ennen seuraavien ostoa. 😀

  2. Anne

    Heh, tiedätkö mäkin ajattelin joskus niin että mulle vaan ei sovi juuri minkään malliset aurinkolasit. Sitten vaan päätin hankkia Wayfarerit, jotka ovat niin klassikot että ehdottomasti ne halusin. Kas kummaa kun totuin niihin huomasin samalla rentoutuneeni ja osasin ajatella eri tavalla. Nyt minusta mulle sopii melkein kaikki lasit 🙂 No ehkä ihan kissamaiset tai sellaiset matalat kantikkaat mallit ei sovi missään laseissa mulle… Eli mä en suostu uskomaan että sullekkaan sopisi vaan yksi kehysmalli, sun kasvot on kauniin klassisen malliset.