Ihanaa perjantai-iltaa. Kyyhötän tässä koneella ja syön jätskiä. Olen juuri selaillut lemppariblogejani, eli viettänyt itsekseni laatuaikaa. Yksi ihanista seuraamistani blogeista on suloisen Marian Dejiss-blogi – olettekos tutustuneet siihen. Bongasin Marialta hauskan kysymyshaasteen ja päätin illan kuluksi vastailla myös näihin kyssäreihin. Tällaisia on tosiaan mukava lueskella, eli jos joku muukin haluaa näihin tarttua niin vinkatkaa minulle, käyn lukaisemassa teidänkin vastaukset.

Nämä asiat tekevät sinut onnellisiksi:

Tietysti läheiset ja koirat. Mutta kiinnostava työ ja inspiroivat mahdollisuudet. Kun saan toteuttaa vapaasti itseäni.

Paras paikka maailmassa:

Oma koti ja vanhempien koti.

Mikä on mielestäsi kaunista:

Niin monet asiat…näen jatkuvasti kauneutta ympärilläni, olen siinä suhteessa mahdoton haaveilija. Saatan pysähtyä tuijottamaan oksaa, sipulinkuorikasaa, pörröistä neuletta, koirulaista jne. ihan hassujakin juttuja. Tietysti kaikki tyypilliset nätit jutut ovat kauniita, kuten kukat, viehättävät asetelmat, kauniisti kootut väriyhdistelmät, inspiroivat kollaasit…

Mitä ruokaa rakastat / bravuurisi keittiössä:

Mutkattomia makuja. Yksinkertaisia raaka-aineita ja mausteita. Oliiviöljyä, suolaa, pippuria, sitruunaa, voita, kermaa jne. Olen aika kaikkiruokainen, kunhan tosiaan maut ovat tasapainossa. Bravuurini taitaa yleisesti olla makujen loihtiminen, sillä osaan omasta mielestäni tehdä maustamisen hyvin. Keksin usein ruokia itse, eli yhdistelen mielestäni sopivia raaka-aineita ja mausteita keskenään. Päätänkin yleensä ruoan jonkin pääraakaineen perusteella, lisään sitten siihen mielikuvituksen mukaan lisukkeet. 

Elokuva jonka katsot aina uudelleen:

En katso hirveästi elokuvia ja harvoin mitään uudelleen. Arvostan kyllä todella hyvin tehtyjä elokuvia ja sarjojakin, mutta jotenkin minua ei huvita katsoa jo kerran koettua uudelleen. Johtunee kärsimättömyydestäni.

Kirja joka teki sinuun vaikutuksen:

Haha, muistan nuoruudessa veljeni (joka on kirjailija) aina nauraneen minun lukemisilleni – aika kevyttä oli. Olen lukenut paljon, luin joskus yläasteaikana monta kirjaa viikossa. Sittemmin valitettavasti lukutahti on vähentynyt. Mutta olen aloittanut nyt vaivihkaa uudelleen.

Mutta jostain kaukaa nousee mieleen Catharine Cooksonin Vanessa, sen luin teininä ja se oli silloin todella vaikuttava. Olin oikea romantikko ja rakastin lukea menneeseen aikaa sijoittuvia kirjoja, Cookson oli suosikkejani. Vanessa tosin oli silloin enemmän nykyaikaan sijoittuva, nythän se on todella menneisyyttä.

Lempimusiikkisi:

Kuulkaa, olen joskus kertonutkin etten ole todellakaan musiikki-ihmisiä. Nuoruudessa kuuntelin musiikkia, se liittyi siihen menoikään. Mutta aikuisena olen mielummin hiljaisuudessa. Musiikki vaan ei oikein sykähdytä minua.

Luottovaatteet:

Haha, tiedättekin. Farkut + villapaita / college.

Kenelle soitat kertoaksesi ilouutisen:

Pikkusiskolle Suville soittelemme tosi usein ja puhumme paljon puhelimessa, onneksi kun asumme niin kaukana toisistamme.

Minkä asian haluaisit muuttaa itsessäsi:

Arkuuden ja varovaisuuden. Joskus ne seikat ovat rajoittaneet elämäni enemmänkin, nykyään vähemmän tai eri tavalla.

Keksintö jota ilmat et voi elää:

Loppujen lopuksi mitä muuta ihminen tarvitsee kun perusasiat. Joten en kyllä osaa tuohon vastata. Noin muuten hävettäisi sanoa puhelin…

Minkä taidon haluaisit osata:

Minusta osaan juuri ne asiat joilla on itselleni merkitystä. Eli olen tyytyväinen tähän. Ehkä tylsä vastaus, mutta näin käy kun kasvaa aikuiseksi. Oppii arvostamaan itseään. Uskon aika vahvasti siihen, että ihmisen pitäisi toteuttaa niitä asioita, jotka häneltä sujuvat luonnostaan ja jotka tuntuvat mielekkäiltä. Kun niihin keskittyy ja nauttii niistä, voi saada aikaan vaikka mitä, juuri siis sitä mitä itse haluaa ja tarvitsee. Tietysti montaa asiaa haluaisin osata vielä paremmin, se taas on juuri elämän suola, ettei koskaan tule valmiiksi vaan aina voi oppia lisää, kuten valokuvaamista.

(kuvat olen napannut Chanelin näytökseltä Pariisista)

Missä olet erityisen huono:

Tarkkuutta vaativissa näperryshommissa joihin menee paljon aikaa. Olen vaan enemmän sellainen impulssiivinen ja nopea.

Jatka lausetta ”hävettää tunnustaa että”:

Olen sokerikoukussa – taas. Nytkin vetelen jäätelöä, vaikka olin niin suunnitellut syöväni vain hedelmiä makeanhimoon. Se iskee etenkin päivällisen jälkeen..

Mitä lukijasi eivät sinusta vielä tiedä:

Taidatte tietää jo aika paljon näiden kaikkien vuosien jälkeen. No esimerksi sellainen hassu juttu, etten pidä suklaamoussesta tai suklaakakuista tai suklaajäätelöstä. Suklaa suklaana.

Kiva kun jaksoit lukea!

2 Comments

  1. Hauska kirjoitus! Ei sitä tarvitse hävetä, että haluaa päivällisen jälkeen jotain makeaa. Ei se ole mistään kotoisin, että kun on syönyt oikein herkullisen illallisen, niin ottaa jälkkäriksi banaanin. Makea jälkiruoka kuuluu asiaan!
    Samaa mieltä kanssasi, suklaa suklaana ja kakut sitten jostain muusta.
    Herkullista viikonloppua!

  2. Anne

    Haha, mutta kun se sokerikoukku ei tee hyvää keholle…hitsi vieköön. Jälkkäribanskunkin mieluiten otan pannulla voissa paistettuna ja siirapilla ja kermavaahdolla valeltuna…auts.

    Viikonloppuna tuli taas herkuteltua, myös makealla.. Kivaa viikkoa!