Viikonloppu sitten vierähti, leppoisasti oleskellen tällä kertaa. Enpä ehtinyt blogihommiinkaan, otin kameran esille vasta tänään sunnuntaina iltakahvin aikaan.  Olikin hyvä syy vähän kuvailla, sillä isäntä lahjoi minua perjantaina yllätyspaketilla – ihan vaan piristykseksi kuulemma. No kyllähän se piristikin, etenkin kun yllätyspaketista paljastui lisää osia Iittalan Tanssi-sarjaan. Aiemminhan sain tuota sarjaa joulupaketeista.
Perjantain paketista paljastui lautanen, joka saa toimia esimerkiksi pullatarjoilussa, serviettipaketti ja peltipurkki. Kaikki kivasti kahviin liittyviä, joten joulupukin tuomat espressokupit ja pikkukulhot saivat täydennystä seurakseen. 
Sujautin heti kahvikapselit purkkiin, nätti purkki saakin olla jatkossa kahvikoneen vieressä. Aiemmin kapselit olivat kirkkaassa lasiastiassa keittiön String-hyllyllä.  
Olen joskus aikanaan saanut Nespressolta Maestria-kahvikoneen ja täytyy sanoa että meillä se on kyllä todella kovassa käytössä. Isäntä juo joka aamu tuplalungon, minä puolestani pidän aamuisin enemmän tavallisesta suodatinkahvista, joten keitän omat aamukahvini tällä koneella. Päivällisen jälkeen juomme molemmat iltakahviksi espresson tai lungon, joten silloin tämä Maestria on taas käytössä. Meillä on siis keittiössä kaksi erilaista kahvipistettä, näissä kuvissa on Nespresso-piste.

Minusta espresso on mitä ihanin juuri jälkiruokakahvina. Monesti (eli melkein aina) tekee ruoan jälkeen jotakin ”hyvää” silloin espresso on paikallaan, se riittää sellaisenaankin jälkiruoaksi. 

Tällä kertaa kaivelin kaapista jotakin tarjottavaa uudelle lautaselle. Löysin viikonlopuksi ostamani briejuuston palasen ja joululta jääneitä pipareita. Melkein aina kaapista löytyy jotain hyvää, vaikka emme yleensä kotona makeita kahvileipiä harrasta. Minulla pullanhimo on lähinnä aamuisin ja työpäivinä, hassu juttu.

Tanssi-sarja piristää kovasti meidän valkoista värimaailmaamme ja tuo astiakaapistoon kaivattua väriä. Tällä kertaa kahvit nautittiinkin saarekkeella. Istumme siinä yleensä vastakkain, vaikka jalkatila onkin vain toisella puolella. Jotenkin on kuitenkin kivempi istua kasvokkain.

Muistin kahvittelun jälkeen että minulla on pieniä korkkipintaisia pöytätabletteja ja mallasin niitäkin vielä kattaukseen. En ole pitkään aikaan käyttänyt kattauksissa tabletteja, joskus aikanaan ne olivat kovasti muotia ja kattauksissa oli aina tabletit. Nyt käytössä on joko paljas pöytä tai kokopöytäliina. Miten teillä? Kattaukssissakin trendit menevät ja tulevat.

Energistä viikkoa ja hyviä kahvihetkiä!

2 Comments

  1. Kauniita astioita ja miten kahvittelemaan houkuttelevat kuvat! Itsellä lähes aina käytössä pöytätabletit tai -liina astioista lähtevän kolinan takia. Täytyypi kokeilla välillä ilman;).

  2. Heips!
    Ihanat kuvat tälläkin kertaa! Minä käytän ruokapöydällä pöytäliinaa tai sitten en mitään. En ole kauniita tabletteja vielä pyöreään pöytään löytänyt.