Kurkataanpas vähän meidän keittiöön ja lähinnä tiskipöytäpuolelle. Täältä suunnasta ei vielä kunnon kuvia ole blogissa oikein näkynytkään. Ihan vähän on enää viimeistely kesken laatoituksen suhteen. Saumaus ja yksi laatta, sitten on kaikki valmista. Ostinkin jo saumausainetta ja isäntä meinasi viimeistellä hommat, mutta minä olinkin ostanut väärän väristä ainetta. On vähän hankalaa pelkän muistikuvan perusteella valita saumausaine, kun en tarkkaan tiedä mitä tuossa on käytetty. Pitää varmaan rapsuttaa jostain kohtaa nenäliinaan saumalaastia malliksi kauppaan. Yksi parhaita keittiöremontin muutoksia oli valaistuksen uusiminen. Sijoitimme seinille kaksi Tolomeo-spottia, niistä tulee aivan ihana työvalo tai tunnelmallisempi yleisvalo. Tuosta altaan yläpuolelta on siis poistettu yläkaapit, se mahdollisti valaisimen lisäämisen seinään. Taitava sähkäri sai jälkikäteen vedettyä johdon seinän sisällä.

Uuteen komposiittialtaaseen olen myös äärimmäisen tyytyväinen. Tällaisena intohimoisenä rätinheiluttajana kiittelen sitä, kun allas on aina siistin näköinen. Inhosin teräsallasta, sillä vaikka sitä kuinka pyyhki se oli aina suttuisen ja naarmuisen näköinen. Jotenkin tämä allas on myös ”lämpimämpi” käytössä. Ja Vipp-hanaa olen teille ennenkin hehkuttanut. Vaikka aiemmissa keittiöissäni on ollut mm. Volan unelmahana, vie tämä voiton siitäkin. Edelleenkin hämmästelen sen ihanuutta joka kerta kun siihen tartun.

Keittiöön lisätty saareke oli tietysti myös eräs parhaimmista päätöksistä. Sen ääressä tulee oleskeltua todella paljon. Siinä syödään, seurustellaan vieraiden kanssa, luetaan lehtiä, setvitään posteja (valitettavasti niitä siinä yleensä ajelehtii). Lisäksi keskisaarekkeelle on kiva koota ajankohtaisia nättejä juttuja, kuten tuoksukynttilöitä, käsivoidetta, pieniä kukkakimppuja jne. Viihdyn parhaiten tunnelmallisessa ympäristössä, jossa on jotain pientä ja nättiä somistetta. Eli meidän tasot eivät ole tyhjiä.

Ehdottomasti huonointa ja ärsyttävintä keittiössämme on kalusteiden sijoittelu. Tähän seikkaan ei ollut tässä remontissa mahdollista tehdä muutosta. En tosiaankaan ymmärrä miksi lieden pitää olla kulmassa, itse en pidä mistään asioista jotka ovat viistossa kulmassa – kaapeista, liesistä, takoista jne. Mutta rumaa kulmaratkaisuakin ärsyttävämpää on lieden ja altaan välistä puuttuva työtila. Minä olen aina työskennellyt ruokaa laittaessani nimenomaan altaan ja lieden välissä pilkkoen ja valmistellen aineksia. Siksi olen itse suunnittelemissani keittiöissa aina kiinnittänyt siihen työskentelytilaan huomiota. Nyt sellaista ratkaisua arvostaisi entistä enemmän, kun joutuu siirtymään leikkuulautojen ja ruoka-ainesten kanssa jatkuvasti paikasta toiseen. Onko jollakin teistä näin pöllö ratkaisu ja miten sen kanssa tulette toimeen?

Ärsytyksistä takaisin ihaniin. Altaan vieressä on aina käsillä käsitiskiaine, keittiösuihke ja käsisaippua. Kaikki näteissä puteleissa tietysti. Aesopin käsisaippua on unelmainen, törkeän hintainen, mutta minusta joka pennin väärti. Keittiösuihkeista ehdottomasti paras on Mayn mustassa pullossa tuleva mustikkasuihke. Sitä minulla on nytkin tuossa altaan vieressä. Olen vaan siirtänyt aineen toiseen pulloon. Tiskipesuaine puolestaan on HM:n kirkkaassa kultakorkkisessa pumppupullossa. Lisää kullanväriä tuo Zarrosta ostettu Skultunan kukkaruukku, jossa on nyt rosmariini. Rakastan yrttejä keittiön somisteina. Puolikituinen basilika on Hayn mustassa kukkaruukussa.

Vielä haluan hehkuttaa noita uusia mattapintaisia maalattuja keittiönovia. Värisävyksi valitsin Tikkurilan Paperi-sävyn, se on lempivalkoiseni. Onneksi Orikedon Keittiötukusta, eli nykyään Unique Home-liikkeestä saa ovia oman värisävyn mukaisesti. Näille vahva suositus, raikkaiden ovien ansiosta keittiön tunnelma muuttui täysin. En kaipaa ollenkaan niitä kiiltäviä heijastavia muovikalvo-ovia. Viimeisen silauksen luovat nuo Superfrontin vetimet. Tykkään niistäkin päivä päivältä enemmän.

Olipas aikamoinen keittiöhehkutus. Mutta tämä ihana valo sen saa aikaan, valkoinen freesi keittiö vaan on parhaimmillaan raikkaassa kirkkaassa päivänvalossa.

24 Comments

 1. Ihanalta näyttää uudistettu keittiö ja mikä oiva idea laittaa tiskiaine herkkään lasipulloon. Itsellänikin tekisi míeli päivittää keittiötä pienellä budjetilla mutta se ei lienee mahdollista kun haluaisi hyvää ja kaunista ja usein vielä nälkä kasvaa syödessä;).

 2. Postauksesi tuli kuin tilauksesta. Olen tänään käyny blogistasi katsomassa ovien toimittajan nimen. Suunnittelemme rintamamiestalon keittiön remonttia katosta lattiaan, joten pohdittavaa riittää. Kiitos vielä blogistasi, jota on kiva lukea sekä katsella kauniita kuvia.

 3. Aivan ihana keittiö! Tein juuri eilen postauksen meidän keittiöstä, meillä taitaa olla samat valot ja allas, minäkin tykkään niistä! 🙂 Kaapit on meillä tammea, mutta minäkin tykkään kyllä valkoisen raikkaudesta, se tuo valoa. Ja tuo hana on kyllä aivan upea, varmaan livenä vieläkin hienompi! Yrtit ja tuo kultainen ruukku on vielä piste iin päälle 😀

 4. En voi lakata ihastelemasta keittiötänne, se on aivan ihana! Aloittelemme raksaprojektia ja olen miettinyt tolomeon valaisinta työtason ylle, mutta mietin minkä verran se valaisee… Näyttää kyllä kivalta tuossa teidänkin seinällänne! Mistä noita vippin hanoja saa? Sekin näyttää hyvältä ja toimivalta! 😀
  Tämä oli kuin toivepostaus minulle. 🙂

  Auroora

 5. Auroora, meillä on näitä valaisimia kolme kappaletta, hitusen vajaat 3m pitkän työtason yllä, ja valaisevat todella hyvin. Useimmiten en pidä keittiössä mitään muuta valoa, koska näiden antama valoteho on tehokas, mutta kuitenkin miellyttävän pehmeä. Blogistani löytyy muutama kuva jos haluat saada paremman kuvan selityksestäni 🙂

 6. Hei. Minäkin kärvistelen kulmaan asennetun lieden kanssa (= edellisen omistajan ratkaisu). Ja ihan tuo sama rytmitys eli vesipiste altaineen lieden vieressä. Luulen, että "kulmaratkaisut" olivat 90-luvun juttu. Mutta joo – sitä keittiöremonttia odotellessa…
  Hyvää alkanutta vuotta!

 7. Kauniilta näyttää. Valkoinen on kyllä paras keittiöväri ja ripaus tummaa joukkoon, kuten tiskiallas tmv

 8. Kaunis keittiö teillä. Meillä oli vanhassa asunnossa liian vähän työskentelytilaa. Pidemmän päälle se alkoi ärsyttää. Käytin paljon ihan ruokapöytää tasona ja sitten altaan päälläkin voi pitää jotain tasoa. Ainakin joihinkin keittiöaltaisiin saa tasoja jotka istuvat niihin suoraan. Saisikö tähän altaaseen sellaista?

 9. Tosi ihana keittiö. Meilläkin on tuo ongelma, että altaan ja lieden välissä on tosi kapea tila. Nuo teidän kaapinovet kyllä kiinnostaa, haluaisin vastaavat meidänkin keittiöön jossain vaiheessa. Eikös ne ole ihan maalatut ovet? Tietysti varmaan hintavammat kuin esim. kalvopäällysteiset.

 10. Anne

  Kyllä keittiön freesaaminen kannatti 🙂 ja pienet mietityt yksityiskohdatkin pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Keittiön uudistaminen pienellä budjetilla vaatii aina vähän miettimistä, mikäli kalusteiden mitoitus ja sen sellainen on ok, pelkällä ylimääräisten listojen poistolla, valaisinten päivityksellä, tason ja altaan vaihtamisella, vetimien vaihtamisella jne. saa tosi paljon aikaan.

 11. Anne

  Oi, mahtava kuulla. Voin lämpimästi suositella Orikedon Keittiötukkua=Unique Homea. Ja tosi kiva kulla, että viihdyt blogini parissa 🙂

 12. Anne

  Teidänkin keittiö on todella kaunis ja ihana postaus. Meillä on valaisimista se astetta suurempi koko vissiin, mutta joo muuten samat 🙂 Vipp-hana on kyllä tosiaan vielä mielettömämpi luonnossa ja se miten sulavasti mekanismi toimii, ah.

 13. Anne

  Kiitos Hannalle vastauksesta 🙂

  Tolomeo-seinävalaisinta on kahta kokoa, meillä on Tolomeo Faretto, eli suurempi malli, johon tulee E27-kantainen poltin, Hannalla taitaa olla pienempi malli, Tolomeo Micro Faretto, johon tulee E14-kantainen poltin. Eli jos tuo pienempikin malli valaisee tehokkaasti, niin tuo suurempi vahvempitehoinen on jo ihan supertehokas.

  Vipp-hanoja voi tilata esimerkiksi meiltä Sisustuksen Koodista 🙂

  Kiva kuulla, että postauksesta oli iloa!

 14. Anne

  Eikö niin pöllö ratkaisu, tsemppiä vaan sinullekin sen kanssa touhuiluun 🙂 Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

 15. Anne

  Tykkään myös raikkaasta valkoisesta mustat ripaukset tuovat jämäkkyyttä, pidän myös teräksisistä somistuksista siellä joukossa.

 16. Anne

  Nyt mulla on vähän helpompaa kun tuo saareke tuli, se on kuitenkin ihan lieden ja vesipisteen lähellä. Ja kiitos allasvinkistä, mutta käytän sitä koko ajan kokatessa, joten en osaisi peittää sitä millään tasolla. Mutta varmasti jossain ihan pikkuisessa keittiössä hyvä idis. Kiitti kommentista Terhi 🙂

 17. Anne

  Kiitos Suvi 🙂 en ymmärrä miksi (yleensä rakennusliikkeet) suunnittelevat niin huonoja keittiöratkaisuja, arkkitehdithan niitä heille piirtävät, se on ennenkin nähty, että ovat parempia ulkoseinien miettimisesssä (yleistämättä). Tosin olen mone asiakkaan keittiöliikkeenkin tekemää suunnitelmaa korjannut, onneksi ovat tulleet pyytämään neuvoa ajoissa.

  Juu meidän ovet ovat maalatut, kohtuuhintaiset myös, toki kyllä halvimpia kalvo-ovia hinnakkaammat.

 18. Muistatko ulkoa, että minkä verran tämmönen Vipp-hana maksaa?
  Meillekin tulee siis uuteen keittiöön tolomeo, ja juuri tuommonen Faretto. 🙂

 19. Moi, hana on upea! Miten astianpesukoneen kytkentä siihen onnistuu vai onko kytkin erikseen?
  Annika

 20. Anne

  Jostain syystä tämä kommentti ei näkynyt täällä, julkaisen manuaalisesti:

  Moi, hana on upea! Miten astianpesukoneen kytkentä siihen onnistuu vai onko kytkin erikseen?
  Annika

  Eli vastaan Annikalle, että nykyään astianpesukonehanat ovat nappuloita, jotka painetaan kun kone laitetaan päälle ja ne menevät ajastuksen mukaan itsestään kiinni. Kätevää, näin hana ei unohdu auki (jolla tavalla se oli meillä ennen aina) vaan se menee automaattisesti kiinni. Vipp-hanaan ei saa siis erillistä astianpesukonehanaa, mutta se siin on nykyään jo "vanhanaikainen" systeemi. Ja tuollaisen namiskan saa putkari käden käänteessä asennettua, meillä nappula on vielä roskiskaapin sisällä piilossa, astianpesukonetablettien vieressä.

 21. Minkä levyinen teillä on uuni ja keittotaso? Näyttävät niin siroilta…minulla hakusessa 50 leveään kaappiin menevä kalusteuuni, mutta haastavaa on löytää.