Hei ja oikein ihanaa vuotta 2016. Toivottavasti vuoden vaihde oli teillä hauska ja juhlava. Taisin itse taas tarvita muutaman päivän paussin tietokoneelta, nyt taas tuntuu tämä homma sujuvan. Tai kieltämättä – olen muutaman kerran avannut kannettavani ja kurkannut toisten hienoja postauksia, niitä joissa kerrataan viimevuotta ja fiilistellään tapahtuneita. Olin jo aloittamassa itsekin sellaisen katsauksen, mutta sitten totesin, etten löytänyt vuodesta 2015 mitään niin kiinnostavaa, jota olisin halunnut liiemmin muistella uudelleen. Toki mukaan mahtui vaikka mitä mukavaa, kuten Pariisin reissu ja keittiöremontti, isin kaksi taidenäyttelyä ja sen sellaista. Mutta huomasin muuten melkein vain tehneeni töitä. 

Toivon vuodelle 2016 onnellisuutta, rauhaa, seesteisyyttä, tasapainoa ja tietysti myös paljon töitä. Tuota kaikkea niin itselleni kuin kaikille teillekin. Jos jotain opin kiireisen vuoden aikana, on se aitous ja lempeys. Niitä kun muistaa noudattaa itseään ja toisiaan kohtaan, on kaikki jo aika hyvin. En muuten ole kovin hyvä näissä pohdiskelevissa postauksissa. Itse ajattelen, että on luonnollista ja itsestäänselvää olla hyvä toisille ja arvostaa perusasioita – ihan joka päivä. Toki se ehkä joskus unohtuu, mutta toivottavasti ei niin usein, että siitä pitäisi lukea blogeista. Niinpä pitäydyn jatkossakin blogin suhteen enemmän tuolla visuaalisella linjalla.

(tuoli Carl Hansen & Son / valaisin Örsjö / kelim-matto Perez-Perzen.nl / kirjakuva Designsponge)
Tällä hetkellä minua sykähdyttää aitous myös konkreettisesti. Luonnosta on hyvä ammentaa ja sen sävymaailma sekä materiaalimaailma saa näkyä enemmän myös kotona. Kirjoja tosiaan huomasin lukeneeni ihan liian vähän. Olen saanut lahjaksi muutaman ihanan kirjan ja niiden lisäksi haluaisin taas elvyttää lukemistani. Ihan ensiksi taidan suunnata autotallin kirjavarastoon ja aloittaa sieltä lukemisprosessin.
 

Maisemakuvat ovat Kokkolasta, käytiin äidin kanssa kuvailemassa meren rannassa talvista maisemaa. Olikin tosi kaunis valo kuvaushetkellä, luonnon väriskaala näyttää todella harmoniselta. Voisin tuijotella noita kuvia vaikka kuinka. Miten freesiä ja puhdasta. Siitä tulikin mieleeni, kuinka nyt kaipaan vähemmän kaikkea. Tavaraa on kertynyt liiaksikin, sitä kun oppisin karsimaan, olen varma että se auttaa myös fiilikseen, siihen että saa lisää tilaa uusille ideoille. Tosin minulta harvoin ideat loppuvat, jos nyt joku hassu piirre itsessäni on, niin ainakin olen aikamoinen ideapankki.

Että eipä tässä muuta kuin levännein ja seesteisin mielin uuteen vuoteen.

20 Comments

 1. Ihania kuvia Kokkolasta! Tuollaiset luonnovärit ovat kivoja luonnossa, mutta tuskin haluan niitä värejä kotiini. Tai mistäs sitä tietää, miten mieli muuttuu tänä vuonna. 🙂
  Meillä on sitten sama "vika", ideapankkeja molemmat. Eräässä entisessä työpaikassani oli joku kehityskeskustelu ja esimies kyseli ideoita siihen ja tähän ja minullahan niitä riitti, enkä ollut päässyt vielä edes puoleen väliin, kun esimies kysäsi, että mistä noita ideoita oikein tulee. Ehkä sadasta ideasta yhden tai kaksi voi oikeasti toteuttaa.
  Oikein ihanaa vuoden alkua sinulle!
  -Minna
  P.S. Kunhan arki alkaa, niin voisit keksiä minulle maton, josta lähtee koirankarvat helposti imurilla pois…

 2. Nuo maisemat ovat todellakin levollisia ja rentouttavia. Tuntuu kuin mieli puhdistuisi kaikesta turhasta luonnon kauneuden edessä.
  Mukavaa alkavaa työviikkoa sinulle. Ihana arki alkaa taas.

 3. Hyvää uutta vuotta! Mietin olisiko mahdollista saada postauksia suunnittelu- ja sisustustöistä, joita teet. Olisi ihana päästä ihailemaan käsiesi jälkeä muuallakin kuin kodissasi (joka muuten näin ohimennen sanottuna on upea). Ymmärrän, että kaikki asiakkaasi eivät välttämättä halua kotiansa kuvattavan, mutta ehkä jotain väri- ja tapettivalintoja voisi esitellä.

 4. Kiitos sinulle, että pidät näin ihanaa blogia. Tyytyväinen huokaus, kun et tehnyt viime vuodesta yhteenvetoa, kun se niin monella on ollut. Sinulla on kyllä pettämätön tyylitaju. Tykkään:)

 5. Kiitos sinulle, että pidät näin ihanaa blogia. Tyytyväinen huokaus, kun et tehnyt viime vuodesta yhteenvetoa, kun se niin monella on ollut. Sinulla on kyllä pettämätön tyylitaju. Tykkään:)

 6. Hei. Miten puhdistat koirasi silmät? Ovatko he Maltan koiria ja vuotavatko heidän silmät niin että karvat silmien alla värjääntyvät? Onnellista alkanutta vuotta! T. Airi

 7. Anne

  Tuo tuoli on niin ihana, siitä olen haaveillut jo vuosia. Varmasti seuraavia huonekaluhankintojani, jahka sille löytyy sopiva paikka 🙂

  Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

 8. Anne

  Luonnonvärit ovat aina kauniita, eri asia on haluaako niitä muualle kuin luontoon, onhan sekin koti 🙂

  Heh, mä oon monesti nauranut kun aina löytyy idis joka asiaan, onnekas olen vielä, kun suurin osa läheisistäkin on samanlaisia.

  Aivan ihanaa vuoden alkua myös sinulle <3

  ps. sileä villamatto, sisal-matto tai muovimatto…

 9. Anne

  Eikö, pitäisi tosiaan enemmän nauttia luonnosta, ihan siis vaan muutenkin kuin kävelylenkeillä.

  Ihanaa arkea teille <3

 10. Anne

  Kiitos samoin! Tiedätkö, teen tosi harvoin itse enää kokonaisia sisustussuunnitelmia, Koodissa sen homman hoitaa enimmäkseen Tomi ja nykyään myös Maija. Itse olen tehnyt niitä aikanaan ihan tarpeeksi, nyt nautin enemmän sellaisesta kevyestä avustamisesta ja muusta ideoinnista.

 11. Anne

  Eikö, luonto on aina niin upea, kaikkina vuodenaikoina. Nyt ihastuttaa tuo neutraali sävymaailma.

  Ihanaa vuotta myös sinulle!

 12. Anne

  Meidän koirat on Coton de Touleareja, heillä ei vissiin ole ihan niin paha tuo ongelma. Mutta tosiaan, valkoisten pienten koirien yksi ominaisuus on, että nassukarvoitus voi punertua. Meillä tuota on enemmän tyttösellä, toinen silmä on herkempi. Puhdistamme sen usein ja leikkaamme karvat usein tarpeeksi lyhyiksi. En tiedä onko tuohon olemassa mitään ratkaisua kun se tuntuu olevan rodullinen ominaisuus.

 13. Niin, kai se on joku villamatto hankittava, koirat ei halua tassujen alle muovi- tai sisalmattoa.