Perjantain inspiraatioksi löysin naapurimaan tyylikkäästä sisustustarjonnasta harmaasävyisen elegantin kodin. Minua viehättää tässä ajaton ja kansainvälinen tunnelma. Sisustus näyttää siltä että se voisi olla kymmenen vuoden takaa tai juuri tästä hetkestä. Ajattomat klassikot ja seesteinen värimaailma täydentävät toinen toisiaan, luoden viihtyisän tunnelman.

Tammi on niin kaunis ja ajaton puulaji. Vaikka tovi sitten sisustuksissa näkyi vähemmän puuta, on meillä Koodissa tammea kyllä myyty ihan aina. Kuvan hyllystö on tanskalaisen Montanan klassikko, sen hento rakenne on kaunis. Pikkupöytä on Vitran. Kiinnitin huomiota tuoho seinäsävyyn, se on ruskeaan taittava harmaa, kaunis sävy.

Taide näkyy tässä kodissa myös kirjojen ja esineiden mukana. Taidekirjat ovatkin kuin pieniä taidenäyttelyitä, joihin voi uppoutua omalla kotisohvalla. 

Työpöydällä on Bestliten valaisin, roskakori Vipp ja työtuoli on Hayn Copenhague-sarjaa. Muuten kivan hintainen ja hyvä tuoli istua. Noita menee meiltä Koodista juuri nyt aika paljon, etenkin tammen värisenä. Onpa tuossa hyllyn päällä ByLassenin Kubus-kynttelikkökin, paljon tuttuja esineitä.

Sohvan yläpuolella oleva tauluasetelma on hienosti koostettu. Se antaa harmaaskaalaiseen huoneeseen ryhtiä ja sävyjä. Taide tekee sisustuskesta yksilöllisen. Sohvapöytä on Vitran, Noguchin klassikko, jollaisen saimme juuri meidän liikkeenkin lattialle. Lasipöydät tulevat taas uudelleen. Samoin riisipaperivalaisimet, kuvan valaisin on myös Vitran. Tässä olohuoneessa pörrömattokin on ajaton ja upea, se on luonnonmateriaalia ihan varmasti – villaa ja pellavaa.

Vanhan talon kauniit puitteet ovat kyllä ainutlaatuisia luomaan tunnelmaa. Mutta yhtä hyvin tämä sisustus toimisi ihan uudessa omakotitalossakin. Toisi selkeään arkkitehtuuriin struktuuria ja pehmeyttä. Puiset nojatuolit ovat Eamesin klassikoita nekin, noista olen itse haaveillut jo varmaan vuosikymmeniä. Vielä ei ole niille löytynyt kotoa täydellistä paikkaa, mutta ehkä joskus johonkin kotiin.

Ruokapöydissä minua kiehtovat nyt tuollaiset ohutlinjaiset ja anonyymit mallit. Kuvan pöytää en tunnista, mutta itse ihailen esimerkiksi Muuton Base Table-pöytää juuri nyt. Itselleni ottaisin sen valkoisena. Eleetön ja siro pöytä antaa tuoleille tilaisuuden loistaa. Tässä Vitran upeudet pääsevät kyllä hienosti oikeuksiinsa. Ruokapöydän päällä roikkuvat valaisimet ovat Louis Poulsenin valmistamat ja Louise Campbellin suunnittelemat. Itse olisin kyllä tuohon valinnut jotkin toisenlaiset valaisimet.

Eero Saarisen suunnittelema ja Knollin valmistama Womb-nojatuoli on niin mieletön. Pidän paljon myös siihen valitusta eläväpintaisesta villakankaasta. Pöytävalaisin on Foscarinin.

Makuuhuoneesta tykkään myös valtavasti. Eteeriset silkkiverhot ja rennon ryppyinen pellavapeite osuvat juuri omaan makuuni. Tietysti tuo väritön sävymaailmakin miellyttää. Ainoa mistä en hirmusti innostu, ovat nuo matkamuistoilta näyttävät patsaat ja esineet. En ole koskaan itse tykännyt tuoda matkoilta esineitä.

Makuuhuoneen hyllystö ja lipasto ovat myöskin Montanan mallistosta. Ovelasti valitut värit tekevät niistä kuin taideteoksia. Miksipä huonekaluissa ei voisi olla väriä, etenkin kun ne osaa valita sulautumaan sisustukseen noin taidokkaasti. Pöytävalaisin on Jielden klassikko.

Kaikenkaikkiaan inspiroiva sisustus, vaikkei ihan omaa tyyliäni olekkaan. Mutta minusta on ihana ottaa vaikutteita ja inspiraatioita kaikenlaisista hyvällä maulla tehdyistä sisustuksista. Kaikkea mistä tykkää ei onneksi tarvitse valita omaan kotiin.


Mitä te pidätte tällaisesta tyylistä?

11 Comments

 1. Anne

  Just sitä. Niin virkistävää vaihteeksi. Ja tuossa on paljon tutkittavaa kaikenkaikkiaan, sellainen sisustus on mielenkiintoinen.

 2. Anne

  No en yllättynyt 🙂 Ihan sinun väriskaala ja fiilis. Tuo nojatuoli on aivan ihana, kevyt mutta muhkea. Sitäkin on eri kokoja. Budjettiversio samaan henkeen on Hayn About a Lounge-nojatuoli, muistuttaa etäisesti tuota kun valitsee villakankaalla. Ja öljytystä tammiparketista tulee kauniin syvän sävyinen.

  Swedesen Bespoke-pöytä on kyllä upea. Juuri sellainen "ikuinen" hankinta.

 3. Itsekin innostun tuosta kodista. Ja erityisesti nuo Bestliten valaisimet ja Vitran pikkupöytä ovat haavelistalla. 🙂 Minä myös vierastan noita matkamuistoja, mutta toisaalta ovat oikeassa paikassaan aika symppiksiä. Kertovathan ne omaa tarinaa kodin asukkaille.

 4. Huoneissa on hyvä tunnelma. Väriskaala on rauhoittava. Tuosta keräilykamasta tulee mieleen, missä ne loput ovat tai sitten asukas on luopunut turhasta.

 5. Minusta tuo on äärettömän kaunis, harmoninen ja aikaa kestävä. Ihania yksityiskohtia, joita aloin heti syynäämään tarkemmin mitä voisi toteuttaa kotonakin. Ehdottoman virkistävä värimaailma valkoisen rinnalle. Leppoisaa viikonloppua!

 6. Kaunis koti kyllä! Kenenkähän suunnittelijan tuo sohva mahtaa olla? Ottaisin mieluusti saman sohvan myös omaan kotiini.