Kevään yksi odotetuimmista design-uutisista on varmastikin Iittalan ja muotitalo Issey Miyaken yhteistyönä syntynyt ”Pause for harmony”-kokoelma, jossa on astioita, maljakoita ja upeita tekstiileitä. Monissa blogeissa on aiheesta jo kirjoiteltu, minä puolestani kävin tutustumassa tähän kokoelmaan Sokos-yhteistyön puitteissa. Tämä uutuusmallisto on nimittäin jo saatavilla valituista Sokos-tavarataloista (Helsingin keskusta, Tampere, Turku) sekä Sokos.fi-nettikaupasta.

Kokoelman luominen syntyi usean vuoden yhteistyönä Iittalan ja Miyake Design Studion kesken. Ajatuksena on ollut  tuoda rauhaa ja harmoniaa kiireisen elämän keskelle. Minusta mallistossa on onnistuttu hyvin. Värimaailma on harmoninen ja raikas. Mustan, valkoisen ja harmaan rinnalle on tuotu pehmeää roosaa ja raikasta vihreää. Tuotteiden muodot ovat orgaanisen pehmeitä ja tekstiilituotteiden taitokset tuovat kolmiuloitteisuutta kankaisiin.

Lainasin kuvia varten nämä tuotteet Sokokselta. Olikin todella ilo kuvailla kokoelmaa, sillä muodot ja värit natsasivat niin täydellisesti yhteen. 

Kun on hetki aikaa rauhoittua, ottaa kuppi teetä tai kahvia, voi tuntea sympaattisen astian muotoilun. Käsi kiertyy pehmeästi kupin ympärille ja lämpimän juoman vaikutus siirtyy kehoon. – Tuo oli täysin omaa fiilistelyäni tämän kauniin kupin ominaisuuksista.

Kuvissa näkyvien tuotteiden lisäksi mallistoon kuuluu suurempia tarjoilulautasia, niiden epäsymmetriset muodot tuovat kattauksiin uudenlaista ilmettä. Myös servietit on taiteiltu pieniksi taidetoksiksi, avatessa niiden laskostukset muodostavat kauniit kuviot. Sarjaan kuuluu myös kattauskoristeeksi soveltuva pöytäkukkanen. Sen voi antaa vain koristaa pöytää, tai sitä voi käyttää pienenä alusliinana.

Ihastelin myös viehättäviä koristetyynyjä ja tabletteja. Issey Miyaken tunnusomainen kankaiden käsittely näkyy oivalla tavalla malliston sisustustekstiileissä.

Veikkaan että tämä kokoelma on aika suosittu tämän kevään lahjakauden ostoslistoilla. Tällaiset huippumuotoillut tuotteet ovatkin mitä mainioimpia lahjavalintoja. Näillä voi myös täydentää ja maustaa olemassa olevia astiastojaan.

Sokoksissa on esillä kauniit myyntiständit, jotka on suunniteltu varta vasten tätä kokoelmaa varten. Kannattaa käydä niitä ihastelemassa. Tuotteet on myös pakattu harvinaisen kauniisiin laatikoihin, plussa kokonaiskonseptin onnistuneesta ilmeestä. Kuvissa vilahtaa myös Iittala x Issey Miyake-malliston esite, joka sekin on kuvitukseltaan ihailemisen arvoinen.

Mitä te pidätte näistä kaunokaisista?

”kaupallinen yhteistyö Sokos” 

8 Comments

 1. Onhan ne kivannäköisiä ja voisin niitä hankkiakin, jos niitä myytäisiin kaikissa Sokoksissa, kun en ihan kamalasti tykkää nettiostoksista. Paketteja saa odottaa iät ja ajat ja paketista ei aina edes löydy sitä mitä on tilannut.
  Kivaa kahvihetkeä Iittala-uutuuksien parissa!

 2. Kaunishan tuo sarja on, mutta olin vähän pettynyt luppien kokoon. Espressolle kuppi on liian iso ja maitokahville tai teelle minusta turhan pieni.

 3. Kävin Iittalaan liikkeessä Espalla lanseeraustilaisuudessa ja oli kiva kuulla siellä Iittalan ja Issey Miyaken suunnitteluprosessista. Esineet ovat todella kauniita. juuri sellaisia harmoonisen hetken tuojia, joten sen tavoittelussa on onnistuttu hyvin! Suosikkejani ovat nuo vaaleanpunaiset esineet ja lasinen yhden kukan maljakko.

 4. Anne

  Sun täytyy seuraavalla Turku-reissulla käväistä täällä Sokoksella 😉 Nämä olivat minulla kuvauslainassa, joten kahvihetkinä tyydyn vanhoihin Iittaloihin, mutta katsotaan josko sorrun pari kuppia hankkimaan, olivat kyllä niin viehättäviä.

 5. Anne

  Nättejä ovat kyllä. Mä tykkään juoda kahvin aina mustana, joten koko oli itselle passeli. Saattaapi olla että noita on jokunen ostettava. Sitäpaitsi mietin että voisivat olla kivoja vesilaseinakin jos haluaa tehdä ovelamman kattauksen.

  Typot on niin tyypillisiä heh, mulla tulee niitä niin paljon padilla ja puhelimella.

 6. Anne

  Näinkin kuvia sieltä lanseerauksesta, mitä ihania kukkia siellä taiottiin hiuksiin 🙂 Mulla on ihan samat suosikit. Ja en tajua miten se vaaleanpunainen jaksaa aina iskeä niin kovin.

 7. Tämä sarja on aivan ihana ja pidän erityisesti siitä, että astiat toimivat yksittäin, osana muista astioista koostuvaa kattausta. Jostain syystä sarjan kankaiset osat eivät iskeneet omaan makuhermoon, mutta ne astiat, ja erityisesti lautaset, sitäkin kovemmin 🙂

  //MiiaK