Minulla on kotona kova olohuoneen uudistushimo. Se alkoi String-hyllyn järkkäilystä ja jatkui sujuvasti nojatuolikankaan pähkäilyllä sekä lämpimän kevätfiiliksen suunnittelemisella. Tällä hetkellä olen päässyt vasta ajatuksen tasolle, mutta eiköhän tästä kohta ryhdytä myös sisustushommiinkin.

Päädyinpä omien olohuonefiilistelyiden tiimellyksessä miettimään yleisemminkin tuon kodin keskeisen huoneen tunnelmaa.  Näitä asioita on tullut töissäkin pohdittua tavallista enemmän viimeaikoina – käynnissä on Linie Designin mattokampanja. Kun olemme asiakkaiden kanssa valinneet oikeanlaista mattoa olohuoneeseen, on samalla usein pohdittu myös pieniä yksityiskohtia.

Erityisen kiinnostavia juuri nyt ovat ovelat yhdistelmät. Kuten vaikkapa suositun Tray-pöydän yhdistäminen toisenlaiseen pikkupöytään. Kuvan kollaasissa on fiiliskuva Elisabet Heierin blogista, kuvassa on minusta oiva osoitus, miten tuon suositun sohvapöydän voi tuunata omanlaisekseen. Tarjotinosa on korvattu marmorilevyllä ja viereen on lisätty pyöreä puinen pöytä tuomaan lämpöä. Kahden pienen sohvapöydän yhdistelmät ovat paitsi käytännöllisiä, myös kauniita ja tunnelmaa luovia.

Mitä tulee kollaasin mattoihin, niin poimin kaksi ihanuutta Linie Designin valikoimista. Heillä on paljon muitakin mattoja kuin supersuositut Askot, joiden väreistä ja ominaisuuksista löydät ajankohtaisia pohdintoja Kertun blogista.

Nappailin töissä muutamia kuvia havainnollistamaan kodikkaan olohuoneen elementtejä. Kuvissa on tuo suosittu Tray-pöytä ja sen pariksi on valittu Wrong for Hayn Elephant-tammipöytä. Ihan loistava kaksikko keskenään. Sohvapöydän yläpuolelle on ripustettu pieni roikkuva valaisin, kokoamaan istuinryhmän yhtenäiseksi. Tietysti se on myös kaunis yksityiskohta ja valontuoja. Kuvan valaisin on Artekin Wirkkala-klassikko. Matto on Linie Designin Elliott ja sohva Hayn Mags soft. Tyynyt Linum ja Hay.

Testasin miltä kokonaisuus näyttäisi ilman sohvapöytää. Minusta melko paljaalta ja viimeistelemättömältä. Tosin tilannetta pehmentää lämmin villamatto ja kasa kutsuvia tyynyjä. Mahdottoman tärkeitä tunnelmantuojia.

Lisäsin sohvan vierustalle yhden pienen pöydän. Minusta se jo auttoi tuomaan kokonaisuuteen ripauksen kodikkuutta. Eikä sekään vähennä kodikkuuden tehoa, että pöytä on tammea, tuoden ”aitoa” fiilistä valkoisuuden keskelle. 

Paras kombo on kuitenkin mielestäni kahden pöydän yhdistelmä. Mitä te olette mieltä? 

Enkä minä malta olla somistamatta sohvapöytää pienillä kivoilla jutuilla. Nehän luovat kuitenkin sen viimeisen silauksen. Tällaisilla somistuksilla myös tehdään tunnelmia fiiliksen ja vuodenaikojen mukaan. 

Minulle itselleni olohuoneen kodikkuuden luovat seuraavat asiat:

-luonnonmateriaalit
-runsaat tekstiilit
-sohvapöydät
-valaisimet
-pienesineet
-kukat
-taulut

3 Comments

  1. Oi kyllä olisi sohvapöytä kiva, siihen saisi laitettua kivoja asetelmia, mutta enemmän se toimisi iltapalapöytä. Mutta koska olohuoneeni ei ole kovin iso, niin en voi sohvan eteen pöytää laittaa. Ja kyllä koiruudet tarvitsevat peuhauspaikan ja siihen puuhaan olohuoneen pehmoinen matto on paras paikka. Olen kyllä miettinyt jonkun pienen pyöreän pöydän hankintaa, joka oleilisi normaalisti jossain muualla ja iltasella se olisi helppo nostaa sohvan lähelle teekupin aluseksi. 🙂

  2. Anne

    Sohvapöytää korvaamaan sopii vaikka Artekin jakkara, eikös sulla sellainen ole 🙂 Siihen vaikka tuoksukynttilä ja teekuppi sohvan vierustalle. Niin on tunnelmallinen hetki. Kun hetki on ohi, voi jakkaran taas sujauttaa pois tieltä. Mulle sohvapöydässä tärkeintä on just se että saan jotain nättiä siihen viekkuun kun oleilen soffalla. Niinhän se on, että aina ei isolle pöydälle ole tilaa.

    Täytyy koirulaisten mahtua temmeltämään!

  3. Katsos joo, olenkin unohtanut koko jakkaran, nyt se pääsee "iltatöihin". 🙂