Tiedättekö – olen hurahtanut kuivashampoisiin. Oma hiustenhoito- ja muotoilurutiinini on ollut aina todella yksinkertainen. Siihen on kuulunut lähinnä pesu, hoitoaine ja hiuslakka. Lisäksi olen satunnaisesti käyttänyt erilaisia muotoilutuotteita, tietysti silloin kun on tullut tehtyä kampaus. Normaalisti pidän hiukseni ponnarilla, koska se on minulle ominaista ja myös käytännöllistä.

Olen kuitenkin jokin aika sitten oivaltanut miten hieno tuote kuivashampoo on. Tällä hetkellä en enää osaa olla ilman sitä. Suihkin kuivashampoota niin vastapestyihin hiuksiin, kuin raikastamaan pesujen välillä. Molemmissa se toimii loistavasti. Tähän mennessä olen kokeillut viittä eri kuivashampoota, jotka näkyvät tuossa kuvassa. 

Kaikki ovat keskenään hiukan erilaisia, niinpä ajattelin tehdä teille pienen vertailun niiden ominaisuuksista, perustuen omiin tuntemuksiini.

Batiste

Tuoksu: Voimakas ja vähän makea, vähempikin riittäisi. Onneksi tuoksu kuitenkin hälveni melko nopeasti.

Koostumus: Jauhoinen ja tuju. Tästä jäi hiuksiin harmahtavaa mattapintaisuutta. Teki kylläkin mukavasti kuohkeutta ja imi itseensä rasvaa.

Teho: Tuhti markettituote, joka on ok, etenkin pesujen vällä. Puhtaisiin hiuksiin liian tuju makuuni.

Pakkaus: Iloinen, mutta ehkä turhan retrohtava tyyliltään. Enemmän hauska kuin luksus. Toiminnallisesti ok.

Cutrin Sensitive

Tuoksu: Lähes olematon, eli siihen ei edes kiinitä huomiota. Plussaa siitä.

Koostumus: Ohut ja ilmava, huomaamaton. Ei jätä hiuksiin näkyvää pintaa tai tunnetta.

Teho: Ei jytkyimmästä päästä, mutta tehon huomaa kyllä hiuksissa. Tulee kuohkea ja raikas fiilis.

Pakkaus: Toimiva sekä ulkonäön että käytön puolesta. Visuaalisesti vähän tylsä ja perinteinen, luksusfiilis jää puuttumaan.

Balmain

Tuoksu: Mieto ja hienostunut, tekee mieli nuuskutella. Positiivinen kokemus.

Koostumus: Todella hento ja ilmava, tätä ei edes huomaa. Ei jätä mitään näkyvää jauhoisuutta hiuksiin.

Teho: Tämä tekee pienen raikastuksen kampaukseen, sopii paremminkin juuri pestyihin hiuksiin. Aineen teho ei riitä pelastamaan pesujen välissä olevan päivän nuhruista hiusfiilistä.

Pakkaus: Kaunis, yksinkertainen ja elegantti pakkaus. Tekee mieli ostaa pelkästään sen takia. Toimi moitteettomasti ja loi ylellisen fiiliksen.

Tigi Rock a Holic

Tuoksu: Todella tuju ja epämiellyttävä. Pelkästään sen takia saattaisi jäädä kaupan hyllylle. Tuoksu ei laimene nopeasti hiuksissa.

Koostumus: Jauhoinen ja vahva. Teki hiuksista helposti harmaat ja matat. Kannattaa käyttää kevyellä kädellä.

Teho: Vastapestyihin hiuksiin ei haluaisi laittaa näin tahmaista ainetta. Pesujen välillä kyllä kuohkeutti ja imi talia, mutta fiiliksestä ei tullut raikas.

Pakkaus: Näyttävä väritys ja koristelu. Käyttö vähän hankalaa, pulloa pitää ravistaa paljon.

Cutrin Chooz

Tuoksu: Hiukan aerosolinen, muttei mikään kovin voimakas. Aika neutraali, ei kiinnitä huomiota erityisesti puolesta tai vastaan.

Koostumus: Tämäkin aika neutraali. Tehoa tuntuu olevan, mutta ei jätä hiuksiin tahmaisuutta, jauhoisuutta tai harmautta. Toimiva.

Teho: Tämä sopii käytettäväksi sekä puhtaisiin, että raikastettaviin hiuksiin. Tekee tehtävänsä huomaamattomasti, mutta tehokkaasti.

Pakkaus: Tyypillinen hiuskosmetiikkapakkaus. Käytettävyys ihan ok. Ei herätä erityisiä tunteita.

Yhteenvetona voisin todeta, että suosikeiksi nousivat Cutrinin tuotteet, niissä on tarpeeksi tehoa, muttei liikaa. Pakkaukset ovat toimivia, niitä ei tarvitse ravistella tai ihmetellä. Myös Balmain osoittautui ihanaksi, se on paikallaan hyvänä hiuspäivänä, kun haluaa hemmotella itseään. Batisten ja Tigin jätän seuraavaksi kaupan hyllylle. Jos niistä pitäisi valita toinen, olisi se Batiste; sellaiseen oikein rasvaiseen hiuspäivään, ehkä siihenkin on hyvä olla kuivashampoo.

Tästä oikeastaan voisi päätellä, että näitä kaikkia olisi hyvä olla kaapissa. Olivat mielestäni sen verran kuitenkin erilaisia ominaisuuksiltaan. Lisätään tähän vielä, että olen saanut ensimmäiset putelit Cutrineita blogin kautta, mutta kuvien pullot olen itse ostanut loppuneiden tilalle. Muut kolme on myös itse ostettuja.

Itse käytän kuivashampoota tuomaan volyymia ja poistamaan liukkautta – tuo siis lähinnä niinä vastapestyjen hiusten päivinä. Pesujen välipäivinä puolestaan käytän kuivashampoota poistamaan rasvaisuuden tunnetta ja raikastamaan fiilistä, sekä tietysti kuohkeuttamassa.

Kertokaapas tekin miten käytätte kuivashampoota ja onko teillä suositella minulle uusia hyviä vaihtoehtoja kokeiltavaksi!

17 Comments

 1. Parhaimmat Herbina ja Klippoteket. Herbinan tuuheuttavaa käytän puhtaisiin hiuksiin ja Klippoteketin hiusten pesujen välipäivinä.Näissäkin varmaan pätee se et mikä käy yhdelle ei taas käy toiselle ollenkaan. Kokeilemalla eri tuotemerkkejä olen itse löytänyt ne parhaiten omille hiuksille sopivat tuotteet 🙂

 2. Minulla on nyt käytössä tuo Balmain, josta tykkään kovin. Siskoni vannoo klippoteketin nimeen, itselläni se jäi tummaan hiukseen vähän näkymään, mistä en tykännyt. Mutta toimi muutoin hyvin, varsinkin pesukin välissä. Minäkin olen vasta oivaltanut kuinka kuivashampoolla saa puhtaaseen hiukseen hyvin volyymia ja kuohkeutta, tykkään käyttää balmainia juuri tähän 🙂

 3. Vaalean hentoisen hiuslaadun ja hajuherkän nenän omaavana vannon Kloranen kuivashampoon nimeen! Tuoksu on kevyt, ei häiritsevä, ja tuote muutenkin oikein hyvä.

  Kuvaukset Kloranen shampoista esim täällä (itse olen käyttänyt vasemmanpuoleista versiota): http://www.lily.fi/blogit/id-rather-hair-you-now/raikas-ja-mieto-kuivashampoo-testissa-klorane

  Näitä saa Suomestakin ihan kohtuullisella hinnalla, mutta itse roudaan noita vielä edullisemmin reissusta esim. Ranskasta. Aerosolittomia versioita voi kai tilata myös ranskalaisista apteekkikosmetiikan nettikaupoista.

  Kannattaa testata!

 4. S H A M P O O tai S A M P O O mutta E I samppoo!!!

 5. Anne

  kiitos tosi paljon tästä, käyn heti entraamassa tekstin 🙂 t. myös eräänlainen kielipoliisi toisinaan

 6. Mitenkäs tuo Batisten XXL versio ———- ihan parasta minun mielestäni !

 7. Täällä myös kuivashampoo fani. Aika monta merkkiä testattuna, kestosuosikit Klippoteket ja Oscar Blandin puuteri (ei spraypullo). Puhtaisiin hiuksiin suihkautan tätä nykyä Pantenen kuivashampoota, pesujen väleissä nuo kaksi muuta toimivat erinomaisesti. Oscar Blandin puuterista tykkään kun sen kanssa voi matkustaa lentokoneessa tsekkaamatta laukkua.

 8. Mä olen käyttänyt jo useamman vuoden kuivasampoita, ja niistä on tullut tärkein muotoilutuotteeni, kun aiemmin hiuslakka oli tärkein. Mulla on aina ollut rasvoittuva päänahka, ja muistan lukeneeni kuivasampoista ekan kerran jo joskus ammoisella ysärillä mutta en koskaan silloin löytänyt niitä mistään.

  Olen kokeillut Tigin Rockaholic- ja Sebastianin Drynamic-kuivasampoita, Batisten alkuperäistä kuivasampoota (sitä perus-Batistea) sekä Four Reasonsin, Biozellin ja Herbinan kuivasampoita, joista Sebastian oli kallein ja huonoin. Eniten olen tykännyt Four Reasonsin kuivasampoosta, joka sekä pidentää hiusten pesuvälejä että antaa mukavasti rakennetta. Tykkään myös siitä, että pullo maksaa alle 13 euroa ja on riittoisa – ja usein vielä tarjouksessa. Itselleni on tärkeää myös, että tuoksu ei ole äitelä eikä voimakas. Voin lämpimästi suositella!

  Ja käytän kuivasampoota samaan tapaan kuin sinä: pestyyn tukkaan tuomaan rakennetta ja hallittuvuutta ja pesujen välissä aina aamuisin raikastamaan hiuspohjaa.

  Tervetuloa muuten taas poikkeemaan mun blogissa!

 9. Anne

  Se on muuten totta, että tosiaan siihen vastapestyyn hiukseen kevyt kuivashampoo on hyvä ja likaiseen tukkaan tietty jytympi. Tosin jauhoisista harmaannuttavista en pitänyt. Kumpaakaan mainitsemaasi en ole koklannut vielä, kiitos vinkeistä. Klippotekin hiuslakka on joskus tullut tutuksi, mutta en tiedä mikä siinä tökki vaikka hyvin oli tehokasta.

 10. Anne

  Balmain on niin ylellinen, mutta ehkä aika huomaamaton. Käy parhaiten mulla ihan puhtaisiin hiuksiin. Klippotekia en tosiaan ole testannut vielä.

 11. Anne

  Hei kiitos muistutuksesta, olenkin lukenut joskus jostain kehuja tuosta Kloranesta. Täytyy muistaa testata sitä! Kiitti myös linkistä 🙂

 12. Anne

  Enpä ole kokeillut sitä versiota, onko kovin erilaista kun tuo minulla oleva Batiste? 🙂

 13. Anne

  Oli kyllä ihan mahtava löytää kuivashampoot. Ensimmäinen kokeilemani oli tuo Tigi ja sen perusteella olin valmis heivaamaan koko kuivashampoon. Onneksi sain Cutrinilta testiin heidän versioitansa, ne saivat minut oivaltamaan tämän tuotteen hienouden 🙂 Hiuspuuteria olen joskus kokeillut, mutta en kertakaikkiaan osaa levittää sitä ja se on makuuni vähän turhan jauhoista. Ehkä mulla oli siinäkin vääränlainen puteli, se kun voi vaikuttaa mielipiteeseen.

 14. Anne

  Moikka Vimps 🙂 pitkästä aikaa. Sama täällä kuivashampoosta on tullut hiuslakan veroinen tärkeydessä. Four Reaseonsia en ole myöskään testaillut, täytyypä tutustua siihen. Nuo Cutrinit eivät ole paljon yli 13 € kannattaa testata niitä 🙂 Minäkään en pidä liian tujuista tuoksuista, yök.

  Tulenpa visiitille blogiisi!

 15. Kiitos kattavasta vertailusta, tuli tarpeeseen, sillä etsinnässä on itselle sopiva kuivashampoo ja Cutrinin sininen kuulostaa sellaiselta, mistä saattaisin pitää. Batistea olen kokeillut ja se ei toimi itsellä ollenkaan, pää näyttää siltä kuin siinä olisi hilsettä. :/

 16. Anne

  Kiva kuulla että tästä oli iloa. Jos mun pitäisi valita yksi, olisi se nimenomaan tuo sininen Cutrin Sensitive. Se toimii just niin kuin pitääkin tällaisessa suomalaisessa liukkaassa hiuslaadussa, jossa itse hius on ohut mutta sitä on runsaasti. Tosiaan noista tujummista tulee vähän hilseinen olo, täytyy harjata todella huolella aine hiuksiin, ettei tule harmaa juuri. Mataksi ne kyllä tekevät hiukset vaikka kuinka harjaa. 🙂