Makuuhuone on aina sunnuntaisin parhaimmillaan, se johtuu siitä, että silloin siivoan sen perusteellisesti ja vaihdan puhtaat lakanat. Jostain syystä tämä kotityö on vakiintunut sunnuntaille. Tykkään tehdä viikkosiivouksen palasissa. Vaikka tänään kyllä puunasin makuuhuoneen lisäksi koko talon lattiat. Ihana tunne kun kohta saan pujahtaa lukemaan tuonne peittoon.

Tällä kertaa somistin valkoisia pellavalakanoitamme Balmuirilta saaduilla vihreillä pellavatyynyliinoilla. Tykkään ihan älyttömästi tuosta vihreästä väristä, se antaa valkoisuuteen potkua ja trendikkyyttäkin.

Innostuin myös teippaamaan yöpöydän viereen Voguen liitteestä tulleen Helmut Newtonin mustavalkoisen valokuvan. Yöpöydällä palaa pieni raparperin ja vaniljan tuoksuinen kynttilä, se saa antaa huoneeseen miedon puhtaan tuoksun.

Katkoin nuupahtaneen anemone-kimppuni pieneen maljakkoon, näin se ilostuttaa vielä päivän tai pari makuuhuoneessa. Yöpöydälle sopii parhaiten tällaiset pienet kukkakimput. Suosittelenkin ostamaan pikkuruisia maljakoita somistustarkoituksiin.

Testailin lipaston päälle keittiön tasolla talvehtivaa oliivipuuta. Kokeilin miltä makuuhuone näyttäisi kookkaamman kasvin elävöittämänä. Tuli heti vähän kesäinen fiilis. Valitettavasti oliivipuu oli pakko palauttaa tuosta valoisampaan paikkaan. Meillä on nimittäin melkein aina makuuhuoneessa pimennysverho alhaalla. Avaan sen näin talviaikaan vain tuulettamista varten ja sunnuntaisin, kun on aikaa vähän katsastella valoisaan aikaan huonetta.

Ikean peiliä ei ole vielä kiinnitetty edes seinään. Mietin vielä tykkäänkö tuosta tummasta pähkinän sävystä. Se ei tosiaan ole minulle ominainen värimaailma. Onneksi lipaston ovet voi kääntää ympäri, toisella puolella on tammipinta. Tai sitten vaihdan ovet valkoisiksi ja maalaan peilin kehyksetkin valkoisiksi.

Makuuhuone ei ole suuri, joten kookas peili tuo siihen kivasti tilantuntua. Peilin kautta huone näyttää vähän erilaiselta, jännä juttu.

Raikasta tulevaa viikkoa teille!

11 Comments

 1. Nyt on niin herkulliset tyynyliinat että on pakko saada samanlaiset. Onko teillä koodissa näitä?

 2. Mukavalta näyttää teidän makuuhuone. Ja tumma vihreä väri pieninä ripauksina on kaunis. 🙂
  – Auroora

 3. todella kaunista ! ja tuo vihreän sävy on kyllä upea valkoisen keskellä. love !

 4. Anne

  Nuo on kyllä superihanan väriset. Meillä ei Koodissa ole Balmuiria myynnissä, mutta heidän nettikauppaansa kannattaa kurata, tai katsoa sieltä jälleenmyyjiä 🙂

 5. Anne

  Tykkään raikkaasta ja yksinkertaisesta makuuhuoneesta. Minusta tärkeimmät elementit ovat hyvä sänky, petivaatteet ja oikeanlainen valaistus 🙂

 6. Anne

  Oo, kiitos Maria 🙂 ihastuin itsekin tuohon vihreään nimenomaan valkoisen parina.

 7. Anne

  Hyvin sanottu tuo metsäinen fiilis. Sitäpaitsi kukapa ei viihtyisi luontohenkisessä teemassa 🙂