Tänään sunnuntaina oli kyllä erityisen ihana valo. Hiimailin kotona ja fiilistelin lämmintävää auringonvaloa. Viikkailin pyykkejä ja laitoin uusia koneeseen. Sunnuntaisin on kiva tehdä kotitöitä, ei ole kiire mihinkään ja nyt valosta saa energiaa. Välillä siemailin kupposen kahvia ja söin voileivän. Magnolian oksiini on ilmestynyt ensimmäinen auennut kukka. Vaaleanpunainen sävy toistui myös valitsemissani kahvihetken astioissa. Pitäähän kukka ja kuppi olla sävy sävyyn.

Tiskipöytää koristamaan löysin ruokakaupasta rungollisen timjamin. Se ilostuttaa tuossa ainakin hetken, puuvartiset yrtit kestävät yleensä jonkin verran pidempään. Ainakin jos muistaa kastella. Skultunan messinkiruukku on alkanut saada patinaa itseensä. Mietinkin alanko kiillottaa sitä, vai annanko patinoitua rauhassa. Minusta on muuten ihan kodikasta jos tiskipöydällä on liinan päällä kuivumassa astioita tms. Ainakin jos liina on nätti (tässä Hayn) ja muuten keittiö siisti.

Olohuoneessa yksi torkkui vakiopaikallaan, toinen seuraili mun touhuiluja. En ole vieläkään jaksanut vaihtaa olohuoneen tekstiileitä – mattoja tai tyynyjä. Olen jämähtänyt tuohon neutraaliin linjaan. Mutta tiedättekö, sain vihdoin valittua nojatuoliin ja rahiin uuden kankaan ja se on tilauksessa. Ihan mahtavaa. En uskaltanut kovin rohkeaa kuitenkaan ottaa, vaan päädyin sellaiseen pellavaiseen vaaleaan kankaaseen, joka siftaa vähän luonnonvalkoisen, pellavan sävyn ja siniharmaan sekoitukselle. Eli tuolin sävy vähän tulee vaihtelemaan sen mukaan miten valo osuu siihen. Jännä nähdä miltä pienestä tilkusta päätetty kangas näyttää isona pintana.

Sohvapöydällä on marketista ostettuja tulppaaneita. Parin euron puska ei ole kummoinen, mutta se näyttää ihan kivalta vaihteeksi keraamisessa maljakossa. Asetelmassa on myös kastehelmituikkukipponi ja Hayn korkkinen rasia, sekä tietysti pari kirjaa.

Tuo tarkkailija ihmettelee mihin on kadonnut hänen lempituolinsa pehmuste, siis tuon Bertoian lampaantalja. Joku on kiikuttanut sen ruokapöydän tuolille pehmikkeeksi.

Tällaisia sunnuntaihetkiä tänään. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

9 Comments

 1. Mukavia kuvia.
  Jäin pitkäksi aikaa tuijottelemaan tuota ensimmäistä olohuonekuvaa.
  Sitten tajusin että meidän olohuone on melko samanmallinen.
  Inspiroiduin.

 2. Ihanan vaaleaa ja avaraa! <3 Vaikka tumma on kuinka tunnelmallista, kyllä valoisuus tekee talven jälkeen hyvää.

 3. Ihanat kuvat! Olenko aikaisemmin sanonut, että teillä on tosi kaunis koti? Ja koirat. Postauksen alussa huolestuin, oletko kuvannut kotia ilman koiria, mutta tuolin päältä löytyi pikkuinen, en vielä tunnista kumpi siellä makailee.
  Ihanaa viikkoa!

 4. Onko tuo pinkki maljakko sitä isompaa vai pienempää kokoa? Kauniita ja valoisia kuvia sinulla!

 5. Anne

  Kiva jos näistä oli inspikseksi. Meidän olohuone/ruokatila on vissiin aika perusmallinen uusissa taloissa. Ollaan kokeiltu sohvaa kolmeen eri paikkaan, tämä taitaa olla paras järjestys. 🙂

 6. Anne

  Juu, kyllä tähän aikaan vuodesta kaihoaa niin paljon valon ja vaalean perään 🙂 Just mietin ettei ole tullut paljon polettua kynttilöitäkään enää, se johtuu varmaan siitä kun kiihkeästi odottaa kevättä ja ei halua mitään talvesta muistuttavaa tunnelmointia. Heh. Vanhemmiten olen alkanut enemmän ja enemmän inhoamaan talviaikaa. Noin muuten ihailen kyllä tummasävyisiä sisustuksia just nyt.

 7. Anne

  Heh, olet tainnut sanoa 🙂 Pikkuinen nojatuolin uumenissa on Tyttönen, hänen ehdoton lempipaikkansa on nojatuolin selkätyynyn välissä.

  Ihanaa viikkoa myös sinne!

 8. Anne

  Maljakko on suurempaa kokoa. Kiitos, nyt kun on hyvä valo, kuvien kanssakin onnistuu paremmin 🙂

 9. Ihanan näköistä 🙂 Saako kysyä mikä kuvissa näkyvä sohvapöytä on? Pyöreä ja siro sohvapöytä hakusessa. Tuo näyttäs täydelliseltä! – Sanna