Jos mietitään suosikkivuosikymmeniäni designin suhteen, ovat ne ehdottomasti 50- ja 60-luvut. Tuon aikakauden muotoilu puhuttelee edelleenkin selkeydellään. Huomaan jatkuvasti ihastelevani klassikoita, jotka on suunniteltu nimenomaan näillä vuosikymmenillä. Mitä tulee arkeen, siinä jos missä, hyvä ja kaunis muotoilu on paikallaan. Designiin liittyy myös tämä yhteistyöni kotimaisen Metsä Tissuen Lambi-tuotemerkin kanssa. Jokainen meistä käyttää varmasti talous- ja wc-papereita. Itse tuppaan valitsemaan aina mahdollisimman laadukasta ja kaunista paperia – tottakai. Niinpä valintani on yleisimmin osunut pehmoiseen valkoiseen paperiin. Mutta nyt on tullut vaihtelua meille yksinkertaisen ystäville myös kuosien suhteen.

Lambi on nimittäin aloittanut yhteistyön pohjoismaalaisten designerien kanssa, tarkoitus on tuoda pohjoismaisia design-klassikoita koteihin – kätevästi ja edullisesti papereiden muodossa. Kauppojen hyllyiltä löytyy ensimmäisenä Finlaysonin kanssa yhteistyönä syntynyt paperikokoelma. Sekä talous- että wc-papereita koristaa hillityn harmaa Coronna-kuosi. Kauniin ja ajattoman kuvioinnin on suunnitellut Aini Vaari vuonna 1958. Tämä kuosipaperi sopii omaan makuuni ihan täydellisesti. Siinä kohtaavat 50-lukulainen muotokieli ja ajaton tyylikkyys.  

On muuten ihan jännä, miten näin pieni ja arkinen asia tuo potkua valkoiseen keittiöön. Meillähän ei pahemmin kuvioita sisustuksesta löydy. Niinpä onkin kiva kun niitä voi tuoda näinkin yksinkertaisella ja käytännöllisellä tavalla.

50-lukulainen henki innosti minua kaivamaan kaapista saman aikakauden muotoilun tuloksia. Teema-astiasto, kirpparilta löydetyt 50-luvun lasit ja joululahjaksi saamani Lion-aterinsetti, joka sekin on vuodelta -58, täydentävät kyllä kauniisti toisiaan. Tällaista on iätön muotoilu parhaimmillaan, kaikki näyttää modernilta vielä noin kuudenkymmenen vuodenkin jälkeen. 

Ja paitsi että nämä kauniit Coronna-kuosiset paperit somistavat keittiötämme, ne ovat myös mitä tärkeimpiä arjen tiimellyksessä. En kyllä kertakaikkiaan osaisi olla ilman talouspaperia. Sitä kuluu taloudessamme paljon.

Tässä on risoton ainekset. Aina kun kokkaan tai teen oikeastaan yhtään mitään siihen liittyvää, käytän yhtenä apuvälineenä talouspaperia. Keittiönatsin hygieniatasolla ei tuhrita kangasrättiä ruokatahrojen pyyhkimiseen – siihen on olemassa talouspaperi. Käytän paperia myös kun kuorin ruoka-aineita, miten kätevä on kääräistä roippeet nyyttiin ja kipata ne sillä biojätteeseen. 

Esittelenpä myös kuinka kivasti Coronna-kuosinen wc-paperi sopii kylpyhuoneeseemme. Sisustus täällä on täysin mustavalkoinen. Rakennuttaja on onneksi tehnyt maltilliset valinnat pintojen suhteen, näin pystyn itse vaikuttamaan tunnelmaan pienillä yksityiskohdilla. 

Wc-paperirullat säilytämme allaskaapiston alalaatikossa. Sieltä täydennykset on kätevä napata, eikä koskaan tule ongelmia paperin loppuessa kesken kaiken. 

Kylpyhuoneen alalaatikossa on myös muut hygieniaan liittyvät täydennykset. Pumpulipuikot, pumpulit, saippua ja puhdas käsipyyhe. Olen kokenut tämän systeemin tosi käytännölliseksi. Meillä vieraatkin osaavat etsiä näitä tarvittaessa loogisesta säilytyspaikasta. 

Yksi tärkeä asia meiltä edelleenkin puuttuu tästä pienemmästä kylpyhuoneesta, nimittäin wc-paperiteline. Tarkemmin sanottuna se on jo hankittunakin, mutta emme ole päässeet vieläkään yksimielisyyteen sen kiinnityspaikasta, joten käyttörulla on aina tasolla valmiina. Onneksi on kaunis paperi. 

Tässäpä muuten meidän telineemme. Paperiteline on Duravitin mallistoa ja Philippe Starckin suunnittelema. Siihen saa mahtumaan kaksi rullaa kerralla. Oikein kaunis teline, kunhan vaan saataisiin seinään saakka. Pitäisikö rullatelineen olla pöntön kanssa samalla seinällä vai vastakkaisella seinällä (kun on kapea tila). Siinäpä pohtimista.

Näitä Finlaysonin Coronna-kuosilla somistettuja papereita on saatavana vain rajoitetun ajan. Mikäli ihastuit kuosiin yhtä paljon kun minä, niin suosittelen ostamaan näitä hetimiten – ovat jo saatavilla kaupoissa.

—————
KILPAILU:

Tähän yhteistyöhön liittyen saan järjestää teille kilpailun, jossa on palkintona 
136 € arvosta Finlaysonin Coronna-kuosisia tekstiilituotteita. 
Palkintopaketti sisältää 2 kpl pussilakanasettejä ja kangaskorin.

Voit osallistua kilpailuun kommentoimalla tähän postaukseen. 
Muistakaa laittaa meiliosoite vastaukseen, niin saan voittajan kiinni 🙂
Arvonta alkaa nyt ja päättyy 28.2.2016 klo 24.00. 

Onnea arvontaan!
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT!
”kaupallinen yhteistyö Lambi”

window._adftrack = {
pm: 327189,
divider: encodeURIComponent(’|’),
pagename: encodeURIComponent(’Muoti mielessä / Kilpailu’)
};
(function () { var s = document.createElement(’script’); s.type = ’text/javascript’; s.async = true; s.src = ’https://track.adform.net/serving/scripts/trackpoint/async/’; var x = document.getElementsByTagName(’script’)[0]; x.parentNode.insertBefore(s, x); })();

173 Comments

 1. Ajaton kuosi tämä coronna. Arvonnassa mukana!

  Anna-Mari

 2. Pussilakanat olis kyllä kiva yllätys 🙂
  Ja noita papereita täytyy kyl hakea heti kotiin.

 3. Jyväskylän Solo hotellissa olikin jo tuota vessapaperia.
  Oikein tyylikästä.
  Pussilakanatkin kelpaisivat ;).

 4. Coronna kuosi on yksi suosikeistani, ainakin talouspaperia täytyy hommata kuosilla.

 5. Kuosi on kaunis, mutta sen käyttö on turhaa luonnonvarojen käyttö. Myös talouspaperin käyttäminen kaikkeen pyyhkimiseen, kuten pöydän siivoamiseen, on ajattelematonta. Yksi ihminen tuottaa jätettä 500 kg vuodessa , ja jötteiden kuljetus sekä kösittely tuottaa turhaa lisäpainetta tilanteessa jossa ilmastonmuutos on jo arkipäivää

 6. Onpa tyylikästä – mukana arvonnassa ehdottomasti.
  sasamaarit(at)gmail(dot)com

 7. Jos paperiteline on samalla seinällä pytyn kanssa, niin luulen, että paperia on siitä hieman hankala ottaa. Kapeassa tilassa vastakkainen seinäkin voi olla hankala paikka telineelle, olisko kolmatta seinää? Mukana kisassa. Tottakai. 🙂
  laurilamin (at) gmail.com

 8. Herttinen, onpa ajaton kuosi tuo Coronna vaikka onkin muotokieleltään hyvin 50-60-lukulainen.
  Mukana arvonnassa ihan ehdottomasti!
  vuosikerta (at) live (piste) fi

 9. Onpa tosiaan kerrankin kauniin kuosisia papereita, sopii meidänkin kotiimme aivan täydellisesti. Kuten myös lakanasetti. Mukana kilpailussa.

 10. Osallistun arvontaan. Itse pidän myös selkeistä linjoista ja kuvioista.

  Maarit mjnummila(at)hotmail.com

 11. Meille sopisi hyvin tuo Corinna, pöytäliina on jo tuota kuosia:-) Mukana arvonnassa.
  t tuula.rajamaki(at)kolumbus.fi

 12. Kiva kuosi, joka sopii niin papereihin kuin lakanoihin. -Mukana arvonnassa!
  araitala(at)hotmail.com

 13. Samaa mieltä, 50- ja 60-luvuilta löytyy upeita klassikoita! Arvonnassa mukana. ullmus(at)gmail.com

 14. Onpa kyllä kaunis kuosi paperissa, ja myös lakanoissa 🙂

  Itse en laittaisi paperitelinettä pytyn kanssa samalle seinälle, joutuu vain vääntäytymään paperia varten. Pytyn vieressä on loistava paikka, taikka sitten edessä, jos ei ole kovin kaukana.

  Ihanaa viikonloppua!

 15. Ensimmäinen kuviollinen talouspaperi, jota voisin ostaakin! Inhoan yleensä kaikkia kuvioita, joita papereissa on ollut, mutta tämä on riittävän yksinkertainen ja tyylikäs toimiakseen. Wc-paperista en ihan ole vakuuttunut vieläkään, sen pitää olla miestäni tasan valkoisata. Lakanoihin kuosi sopii ihanasti.
  Ehdottomasti mukana kilpailussa!

  M
  emariaem@hotmail.com

 16. Kerrankin selkeä graafinen kuosi, ihanaa. -koilis-

 17. Mukana kisassa! Kivan näköistä paprua onkin! siilitytsi(at)gmail.com

 18. Tykkään kuosista todella paljon ja se on ehdoton suosikkini Finlaysonilta!
  Katja

 19. Pärjääkö joku päivästä ilman talouspaperia? Coronnakuosi piristää yksinkertaisuudessaan. Sinun sisustuskuvat ovat muuten aina niin ihanan seesteisiä ja rauhoittavat mielen. Mussi@welho.com

 20. Ensimmäinen kuvioitu talous-ja vessapaperi mistä pidän! Mukana arvonnassa. T. Ookoo

 21. Hei olipas kauniita uudet talous ja wc paperi niitä pitää hankkia,piristävät atkea.

 22. Coronna on kyllä kaunis kuosi… Tosi tyylikäs verrattuna ns. normaaleihin talous-/wc-paperikuoseihin. Hyvä yhteistyöprojekti mielestäni 🙂
  Rullateline kannattaa sijoittaa niin, että tarvittaessa selkävaivaisetkin saa siitä paperia otettua (äkkiäkös se selkä niukahtaa keltä vaan ja silloin viimeistään arvostaa vaivattomuutta)
  talviuninalle(at)gmail.com

 23. Kiitos tästä postauksesta! Näin Coronna-talouspapereita eilen kaupassa, mutta en yhtään tajunnut että niitä on myynnissä vain rajoitetun ajan. Pitääpä käydä hamstraamassa! yugen2012(a)yahoo.co.uk

 24. Ihana kuosi ja mukavaa, kun vessapaperia saa muussakin kuosissa kuin keltaisessa ja valkoisessa. =)

  sannamaria77 at gmail.com

 25. Hämmästelin viimeksi tänään keittiössämme, miten pienellä asialla kuin talouspaperi saa uutta ilmettä keittiöön. Harmillista, jos ovat myynnissä vain rajoitetun ajan. T.Marita

 26. Todella ihana ja ajaton kuosi, olen todella huono pitämään kuvioista mutta coronaa löytyy patalappuina jo kolmena eri värinä. nelli.saarinen(@)hotmail.com

 27. Elegantti ja harmooninen kuosi. Yleensä vierastan kuviollista wc-paperia (tulee brittirouvat mieleen)-mutta tämä on tyylikäs. Kuosi toimii hyvin tekstiileissäkin.
  tarjaksi@gmail.com

 28. Pidän selkeistä kuoseista ja tämä on sitä. Mukana arvonnassa! Ihana voitto, kumpa nyt onnistais kerrankin!
  t. kaisis kaimaen1(at)luukku.com

 29. Oih, tällaiset kiitos 🙂 @rvonnassa mukana! T. Annika c.L.

 30. Oi ihana! Mukana 🙂
  reeta.karna(at)luukku.com

 31. Minä myös löysin ja ihastuin Coronna-kuosiseen wc-paperiin, joka sopii hienosti harmaa-valkosövyiseen kylpyhuoneeseemme. Kiva, että on tyylikästä vessapaperia.

 32. Kuosi ok, mutta tossa vessapaperissa erityisesti ottaa silmään, että siinä on kuosin lisäksi nuo paperin kohokuviot mukana. Ei näytä hyvältä. Ja talouspaperia tarvis saada puoliarkillisena versiona.
  sirena.rainamaa(at)gmail.com

 33. …vieläkin harmittaa, että en tullut ostaneeksi harmaalla painettua Coronnaa kotini verhoiksi -nyt sitä ei ole enää tarjolla. Pitänee lohduttautua harmaalla talouspaperilla 🙂
  – ma

 34. Upea kuosi ja erityisesti pöydällä pidettävässä talouspaperitelineessä kaunis koriste samalla (en niinkään näe wc-paperin kuvioinnin tarpeellisuutta). Arvontaan mukaan!
  annemeili (at) gmail.com

 35. No nyt voin ostaa muutakin, kuin valkoista:) tyylikästä ruutua.
  Annu

 36. Olipas kivannäköisiä papereita! Mukana arvonnassa 🙂 t. Kirsi

 37. Todella kaunis kuosi, mukana arvonnassa.
  t.sinilintu
  sinilintu_(at)hotmail.com

 38. Ensimmäinen kuviollinen paperi, jonka kelpuutan kotiini. Pussilakanat ovat kauniit ��.

 39. Tavallisesti suosin valkoista sekä vessassa että keittiössä, mutta tuon kuosin voisin kelpuuttaa. Mukana arvonnassa miekkailija(at)luukku.com.

 40. Onpa hei kiva! Nää lakanat sopis meidän mökille kuin nenä päähän :)!
  elisa.tuusa(at)gmail.com

 41. Nätit lakanat! Ja olen muuten itsekin 50- ja 60-lukujen sisustustyylin ystävä. tanja.j.falk(at)gmail.com

 42. Coronna-kuosi on niin hieno. Keittipyyhe minulla onkin silla kuosilla, yksi suosikeista. Talouspaperi on kiva, ja lakanat upeat!

 43. Coronna on kaunis ja tyylikäs. Itse pidän väreistä sisustuksessa, ja Coronna sopii selkeälinjaisena myös värikkääseen sisustukseen. Mukana arvonnassa!

  Mabel

 44. Mukana arvonnassa! Olisi mukava saada uudet ja silmää miellyttävät lakanat��

 45. Mukana arvonnassa! Coronna on kiva kuosi, sitä meillä onkin keittiöpyyhkeissä. Talouspaperit on valkoisia, aina:)
  MiraX

 46. moi! kiva kuosi paperissa, ei hyppää silmille! sopii moneen keittiöön ja vessaan.. ja lakanat sopisi kuosiltaan meidän makuukamariin 🙂

  terv TiinaL

 47. Todella kauniita nuo Coronna talous- ja wc-paperit, ihastelin niitä myös kaupassa. Käytän myös paljon talouspaperia, keittiö pysyy siistimpänä 😉
  Finlaysonin lakanat sopisi niin hyvin meille. Mukana ollaan! T. paivi.auvinen@spynet.fi

 48. Ymmärtääkseni talous- ja vessapaperi ovat raaka-aineeltaan biohajoavia tuotteita (100% sellu).

 49. Tyylikästä veski & talouspaperia. Elämän tarpeellisia pikkujuttuja, mutta näihinkin saatu ripaus "luksusta" erinäköisellä kuvioinnilla, kuin pelkkä valkoinen tai keltainen. Pussilakanasetissä myös hyvä kuosi.
  Sirpa
  hannu541@outlook.com

 50. Tämä on siitä hyvä kuosi, että sitä voi yhdistellä melkein minkä tahansa kanssa.
  marialuok(at)gmail.com

 51. Nyt voi ostaa kuvioituakin paperia, sopii useampaankin keittiöön. Olen tähän asti pysytellyt hyvässä valkoisessa:)))

 52. Ihania nämä 50- ja 60 luvun kuosit niin kankaissa kuin papaerillakin. Hieno keksintö käyttää myös wc ja käsipyyhepaperissa.

 53. Meiltäkin löytyy corona-keittiöpyyhkeet, kiva että nyt saa ilmeeseen sopivaa talouspaperiakin 🙂
  pauleceb(at)gmail.com

 54. Niin nostalginen kuosi ja kaunis väritys!
  t. Kati

  perheonparas(at)hotmail.com

 55. Coronna on kyllä yksi upeimmista klassikko kuoseista. Näitä mulla pyyhkeinä.
  mari.riikonen88(at)gmail.com

 56. Onpa ihana kilpailu! Tykkään kuosista tosi paljon – sopis meille upeasti!
  T.Jonna
  jonna(at)indictus.com

 57. Ihanan simppeli kuosi, sopii moneen. Tuota talouspaperia voiskin ostaa seuraavaan tarpeeseen! T. Minna minnakivioja(at)hotmail.com

 58. Just ostin näitä papereita eilen 🙂
  Lakanat kelpais myös 🙂 elina.kauppinen(at)gmail.com

 59. Coronna on kyllä kuosina kivan ajaton. Nuo pussilakanat näyttävät tosi kivoilta. Mukana siis arvonnassa.

 60. 🙂 toi on kyllä kiva kuosi.
  om93080(at)student.uta.fi

 61. En jotenkin saa itteäni innostumaan värillisistä kotitaulouspapereista. Nää on parhaat kyllä mitä oon nähnyt, mutta silti haluun omaan kotiin ihan vähintään vessapaperin kokovalkoisena! Ja kyllä sen keittiönkin olis paras olla kokovalkoinen. Heh.

  Kauniit lakanat tulee tuolla kuosilla.Mukana arvonnassa!
  mariamiettinen@outlook.com

 62. Ihan mun makuun…ja lakanat ois niin tarpeen, niin harvoin raskii ostaa itselle uusia.

 63. Ihan mun makuun…ja lakanat ois niin tarpeen, niin harvoin raskii ostaa itselle uusia.

 64. Ihana kuosi kyllä, tykkään <3 millal (at) luukku.com

 65. Ihanat lakanat! Tuo coronna on jo pitkään ollut suosikkini. Mukana ehdottomasti arvonnassa 🙂