Ihana sunnuntai. Minusta tuntuu että toistan välillä itseäni, taidan kirjoitella blogiin sunnuntaisin lähinnä loikoilusta ja kukkakimpuista. Yleensä höystettynä kahvikupillisella ja koirulaisilla. Mutta kun sunnuntai vaan on sellainen – lekottelua ja lakanoidenvaihtoa, vähän lukemista ja yhdessäoloakin.

Lauantai oli hulinaa, ensin työpäivä, sitten ihana muotikirppis (kiitos kaikille kävijöille, teitä oli paljon) ja sen jälkeen vielä kuvausassarin hommia. Olin kotona kasin jälkeen ja aika väsynyt. Niinpä olin päättänyt pyhittää tämän sunnuntain täysin pelkästään loikoilulle, jätän lakanoiden vaihtohommatkin huomiselle.

Lokoiluseurana olohuoneessa oli koko meidän sakki – koirulaiset ja isäntä tietysti. Meillä on tapana viettää luppoaikaa makoillen sohvalla, matolla tai nojatuolissa. Tällä kertaa lueskelin uusia kirjojani ja siemailin kahvia. Namipalana oli Supermoodin terveyssuklaata. 

Sain viime viikolla Marimekolta lähetyksen, jossa oli heidän upea kevätkuvastonsa. Sitä oli kiva fiilistellä. Rakastan kauniita katalogeja ja kirjoja, niistä saa sekä visuaalista että informatiivista inspiraatiota.

Joku on parkkeerannut itsensä tietysti mamin uuden neulepaidan päälle. Se kun on luonnollisesti se mieluisin leuan lepuutuspaikka.

Tilasin äskettäin kirjoja Adlibriksestä – josta voin muuten sanoa negatiivisena pitkän toimitusajan, kuinka voi kestää melkein viikon että saavat verkkopankkimaksun käsiteltyä ja toisen viikon että pakkaavat paketin, nykyään kun on tottunut nettikauppojen osalta muutaman päivän toimitusaikoihin. Olisin ostanut mielummin kirjakaupasta, mutta näitä en yhdenkään hyllyiltä löytänyt, kävin nimittäin kiertämässä.

Kinfolk The Table oli taattua tyyliä. Vaikka täytyy sanoa, että ensiselailulta siitä jäi mieleen lähinnä suomalaiset korvapuustit, joita esiteltiin ”ameriikasta” käsin. Mutta onhan korvapuusti tosi hieno leivonnainen, perinteinen pulla vaan toimii. Minusta päihittää koska vaan tahmaiset muffinit ja muut.

Hankin myös tyylibloggaajan pakolliset kirjat. Täytyyhän minun lukea pariisittarien vinkit. En vielä tätäkään syventynyt tarkemmin tutkimaan, mutta kirja vaikuttaa hauskalta. 

Garancen kirjaa olen odottanut malttamattomana, se näyttää niin ihanalta, täytyy ottaa opus tänään iltalukemiseksi sänkyyn. Olisin muuten halunnut noita meille Koodiin myyntiin, mutta selviteltyäni kustantajalta sisäänostohintoja, huomasin että Adlibriksen kuluttajahinta oli edullisempi kuin meidän sisäänostohinta. Olisin voinut myydä noita jokusen vaikka ilman katetta, mutta silti hinta olisi ollut korkeampi kuin verkkokaupassa. Todella vääristynyttä minusta.

Erityisen paljon ihailen Garancen (ja tiiminsä) tapaa valokuvata. Itse olen ihan huumassa edelleenkin valokuvauksesta ja olen aina fiiliksissä silloin kun omasta mielestäni onnistun hyvin kuvien kanssa. Aina ei todellakaan käy niin. Tuosta tulikin mieleeni, että olen suunnitellut kirjoittavani muutaman postauksen liittyen valokuvaukseen (kuinkakohan kauan olen sitä jo suunnitellut). Nyt kyllä sen toteutan. Kerron omista välineistäni ja kuvaustavoistani. Minusta on aina niin kiva lukea toisten vastaavia postauksia.

Niin, eilisellä muotikirppiksellä sain taas tehtyä ison loven vaatekaappiini,  mahtavaa. No, jos sieltä lähti montakymmentä vaatetta, niin yksi tuli tilalle. Olihan minun pakko jotain ostaa itselleni vähentyneiden tilalle. Löysin Sokoksen alerekistä Morriksen ihanan neuleen. Tuo on kokoa xxl, juuri sellainen jättimäinen johon haluaa kietoutua. Taas hyvä osoitus siitä, ettei kannata tuijottaa kokonumeroita. Tästä neuleesta tulee etäisesti mieleen Celinen parin kauden takainen beige jättineule, josta voi vain haaveilla…

Tulipas aika sekalaiset höpinät. Sanonpa kuitenkin vielä sanasen krysanteemeista. Ostin viikolla ruokakaupasta sellaisen tyypillisen sekapuskan, erottelin siitä lajikkeet erikseen ja krysanteemeista tuli noin söpö kimppu pikkumaljakkoon. Parhaimmillaan tuo kukka on minusta juuri noin. Suloisen romanttinen pikkukimppu.

Ihanaa tulevaa viikkoa teille! (Kiva jos osallistutte alla olevan postauksen arvontaan!)

9 Comments

 1. Jaksan aina ihastella tuota kaunista pientä marmoripöytäänne, kun se kuvissa vilahtaa! Onko kyseessä Saarisen pöytä vaiko jonkun muun suunnittelijan? Oletteko ostaneet omanne mistä ja muistaisitko/osaatko kertoa noin hintaa?

 2. Minusta nämä "sunnuntaihöpinät" ovat parhaita ja kuvatkin aina niin kauniita. Ja sinun valokuvauspostausta odottelen innolla! Ja vaikka olenkin nyt käyttänyt Artekin jakkaraa eväspöytänä sohvan edessä, niin kun näitä kuviasi katselen, niin olen vahvasti sitä mieltä, että kyllä se pitää jokin pyöreä pöytä hankkia.
  Palaamme asiaan. 🙂

 3. Jeee 🙂 " olen suunnitellut kirjoittavani muutaman postauksen liittyen valokuvaukseen (kuinkakohan kauan olen sitä jo suunnitellut). Nyt kyllä sen toteutan " Jään odottamaan innolla 🙂 <3 Kiitos vielä lauantaista <3

 4. Anne

  Pöytä on kyllä ihana, se on ollut meillä jo yli 15-vuotta. Se on Saarisen suunnittelema malli kyllä. Ostin sen aikanaan meiltä Koodista. Knollin Saarisen pöytiä myy mm. Artek.

 5. Anne

  Ihana kuulla Minna 🙂 Olen kyllä sellainen höpöttelijä, pitää aina jarrutella näiden blogitekstienkin suhteen, kukaan ei jaksa lukea liian pitkiä juttuja. Mutta pikkupöydät on kyllä ihania, joten palataan aiheeseen.

 6. Anne

  Jee, yritän saada piakkoin ensimmäisen osan, siinä ajattelin kertoilla omista välineistäni ja vinkkejäni niihin 🙂 Kiitos itsellesi koko muotikirppiksen organisoinnista! <3 Oli ihana nähdä!

 7. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Tosiaan olen jo niin kauan suunnitellut tuota valokuvausjuttua, että nyt laitan sen pikimiten toteutukseen. 🙂