Onko teistäkin tämä erittäin virkistävää ja inspiroivaa aikaa sisustuksen ja kodin laiton suhteen. Itse suunnittelen koko ajan mielessäni pieniä freesauksia ja vähintäänkin paikkojen somistamista uudelleen. Ajatuksissa on toteuttaa vihdoin jopa seinien maalausta yms. mutta ennen sitä aloitan somistamisella. Kuvasin töissä minua juuri nyt inspiroivia värejä ja asioita. Kukista en saa koskaan tarpeekseeni, on aina viikon juhlahetki käydä Piia Jaalalla ja poimia sieltä muutama viehättävä kukka kotia koristamaan. Tänään päädyin syvän punaisiin ranskalaisiin tulppaaneihin, ja muutamaan muuhun täydentävään oksaan. Näitä sirottelen kotona pariin eri maljakkoon. 

Kuten kerroin, sain vihdoin päätettyä olohuoneemme Howard-tuolin ja rahin uuden verhoilukankaan. Se saapui eilen ja tänään jo vanhat päälliset lähtivät malliksi Riikalle, joka tekee uudet päälliset.  Tadaa, valitsemani kankaan näette kuvassa, joka ei valitettavasti onnistu toistamaan sen oikeaa värisävyä. Vasemmalla on valkoinen kangas kuvastamassa nykyistä valkoista sohvaamme, Linien Sirius-mattopala kuvastaa mattoamme ja tuo vaalean harmaalta näyttävä kangas on uusi nojatuolin kangas. Todellisuudessa sävy on pellavan, valkoisen ja siniharmaan sekoitus. Fiilis on pastellisen vaaleanharmaansininen. Ihastuin pellavamaiseen, mutta skarppiin pintaan. Kangas on Traversin valikoimista ja ihan uudesta kokoelmasta. Nyt minua viehättää verhoilukankaissa perinteiset ja mattaiset pinnat. Uskon, että tuolista tulee aivan ihana. Poimin kuvaan myös meidän lattiasta mallipalasen. Olohuoneen helmenharmaa väriskaala tuo vaihtelua nykyiseen beigeeseen ilmeeseen. Sitten vielä mietin uusia koristetyynyjä, eiköhän siitä synny kevätlookki kotiin.

Nuo viehättävän suloiset haaleanvaaleanpunaiset keramiikat ovat Muuton uutuuksia, joita saapui juuri Koodiin. Eikö vain mitä suloisimmat pääsiäissomistuksissa, miettikäähän söpön värisiä pääsiäisrakeita tuossa kipossa.

Mustavalkoinen alusta ja kynttilänjalka ovat ByLassenilta. Himoitsen noita alusia etenkin keittiöön. Sijoittaisin sellaisen lieden vierustalle ja siihen nätisti myllyt ja öljypullot. Toki niitä voi käyttää kattauksissa ja sohvapöydän asetelmissakin. Ovatpa tosiaan mainioita myös kynttilänjalkojen alla. Sarjaan kuuluu muutamia kauniita kuviointeja 60-luvulta.

Kauhtuneen harmaa sävymaailma on todella kaunis yhdistettynä pastelleihin ja murrettuun vihreään. Kuvassa olen avannut Skagerakin kuvaston tuomaan fiilistä. Teimme sinne juuri tilauksen ja pääsiäisen jälkeen odottelemme ihania juttuja saapuviksi. Lautasen alle taittelin Linumin pellavatyynyliinan, sen sävy on todella ihana. Meleerattu pinta on niin elävä. 

Tässä kuvassa toistuukin tämän hetkinen lempisävymaailmani. Näistä muodostuu soljuva ja pehmeä kokonaisuus, joka ei ole kuitenkaan tylsä. Tuoli on Stuan Globus, kuvassa muovinen versio, joka soveltuu muuten myös ulkokäyttöön. Sen kaunis taupe-sävy on tosi ajankohtainen nyt.

Puhutteleeko tällainen väriskaala sinua?

8 Comments

 1. Ihania juttuja ja kauniin raikkaat sävyt kuvissa! Nojatuolista tulee varmasti upea. Meidän pitäisi teettää uudet verhoilut sohvaan, mutta verhoomosta ei löytynyt lainkaan pellavasekoitekangasta enkä halua vaihtaa keinokuituihin. 🙁 Täytyy kokeilla vielä jostain toisesta paikasta….

 2. Anne

  Juu, olen niin innoissani kaikista ihanista kevätuutuuksista joita töihin putkahtelee. Tekisi mieli hankkia kotiin niitä kaikkia, mutta ei voi. Onneksi saa ihastella niitä töissä 🙂

  Tuo mun kangas on Traversin, joka on Zimme Rhoeden merkki, eli saksalainen. Luulisin että sieltä voisi löytyä noita kankaita, ihan upeimpia verhoilukankaita joita tiedän. Tämän mun kankaan nimeä en muista mutta se on Traversin ihan uudesta kokoelmasta, toki jos kiinnostaa voin tarkistaa töissä vielä kankaan nimen. Saatiin siitä eilen myös mallikirja. Kangas on viskoosi/pellava/puuvilla-eli sekoite. Siinä on 30 asteinen vesipesu. Vaikuttaa hienolta ja skarpilta. Kauniit vaaleat murretut sävyt.

 3. Kiitos paljon, löysinkin pari verhoomoa, joilla on tuon merkin verhoilukankaita. Täytyy käydä katselemassa niitä paikan päällä!

 4. Todellakin ja erityisesti tänä keväänä!!! 🙂 Niin ihania inspiskuvia <3 <3

 5. Sisustus innostaa tosiaan erityisesti keväisin, ja niin pienillä jutuilla saa jo freesattua kotia, esim. juuri tulppaaneilla. Onko tuo Linien Sirius-matto lähellä Hayn Peas-mattoa? Kuulin että Peas-matosta light grey -sävyä ei enää valmisteta ja haluaisin sen sävyn. Uusi vaalea harmaa sävy on ihan tasainen ja tykkäsin nimenomaan siitä että joukossa oli hieman väriä sekoitettuna vaaleaan pohjaan.

  Lisa

 6. Anne

  Mahtavaa, minusta heillä on todella upeita kankaita, yksi suosikkimerkkini kaikkien ihanien valmistajien joukossa 🙂

 7. Anne

  Kiitos ihana <3 jännityksellä seurailen teidän uuden kodin laittoa ja elämää Krakovassa. Varmasti aivan ihana kaupunki.

 8. Anne

  Se on varmasti se kevään raikas valo joka herättää talviunilta ja inspiroi siivoamaan ja laittamaan kotia nätiksi. Siivouksesta puheen ollen, tuolla ne pölypallerot odottelee. Kukat ovat myös niin tärkeitä, niistä saa henkistä energiaa.

  Tuo Sirius voisi tosiaan olla oiva vaihtoehto ajattelemallesi Peasille. Vanhemmilla on juuri se Hayn matto siinä värissä ja itsellä Sirius. Minusta Sirius on kivempi muutenkin, kun sen nypyköihin ei mene muruset 🙂 Eli suosittelen Siriusta, elävyys on samaa luokkaa Peasin sävyn kanssa.