Viime sunnuntai oli täynnä upeaa Marimekkoa. Olen tosi iloinen yhteistyöstä Marimekon kanssa. Viime sunnuntaina Marimekko esitteli Pariisissa ensi syksyn AW16-kokoelmansa. Olimme Petrin kanssa käyneet aiemmin Marimekon Herttoniemen tehtaalla tutustumassa kankaiden valmistukseen ja samalla olimme saaneet ihastella tuota syyskokoelmaa. Tällä kertaa en pääsyt itse paikalle Pariisiin, mutta Petri oli siellä välittämässä tunnelmia ja tässä postauksessa pääsette kurkistamaan Palais de Tokyolla esitetyn presentaation kulisseihin ja tunnelmiin. 
Minäkin keskityin Marimekkoon samana päivänä, tietysti seuraamalla ahkerasti somesta päivän tapahtumia Pariisissa. Mutta samalla kuvaten ”herra kolmijalan” kanssa Marimekon tämän kevään vaatteita, joita sain yhteistyön puitteissa kuvauslainaan. Nämä minun päälläni esiintyvät vaatekappaleet löytyvät nyt Marimekon myymälöistä ja nettikaupasta. Tämä kevätkokoelma puolestaan esiteltiin viime syksynä Pariisissa. Tuolloin olin itsekin paikalla seuraamassa näytöstä. Olikin ihana päästä fiilistelemään uudelleen tuolloin nähtyjä vaatteita. Valitsin omia suosikkejani tähän teille katseltavaksi.

Yksinkertainen Annika Rimalan suunnittelema ruutukuosi näyttää minusta erityisen raikkaalta. Tässä kuvassa minulla on paksusta tukevasta puuvillakankaasta valmistettu Rhonda-takki. Malli tuo kivasti mielleyhtymiä 60-luvulta, samalla se kuitenkin näyttää tosi modernilta. Alla minulla on vaaleansininen Stiina-tunika, jonka pitkä helma ja pystykaulus tekevät siitä mukavan rennon tyylisen.

Annika Rimalan raikas ruutukuosi sopii täydellisesti myös Freja-silkkipaitikseen. Yhdistin sen leveälahkeisiin Aquila-housuihin. Marimekon silkkipaidat ovat kuulemma todella suosittuja, enkä yhtään ihmettele, itseltänikin löytyy niitä (nyt kaksi) kaapista ja materiaali todellakin on mielettömän mukava ja laadukas. Leveälahkeiset housut puolestaan tekevät kovasti tuloa ja tänä keväänä lahkeet lepattavat enemmän kun aikoihin. On aika kokeilla muutakin kuin pillejä lahkeita.

Bettina-mekon huikea väri on todella raikas, mekon materiaali on myöskin silkkiä. Metalliset napit ovat kiva marimainen yksityiskohta. Huomasin että paitamekko on aika kätevä malliltaan, se sopii varmasti useimmille vartalotyypeille, sillä kangasvyön avulla sen istuvuutta on helppo säädellä itselle sopivaksi.

Marimekon asusteet ovat myös ihastuttavia. Poimin kuvauslainaan pilottimalliset Emma-aurinkolasit. Tällainen klassinen aurinkolasimalli on kyllä mainio, se toimii aina. Kannattaa kokeilla. Kapea ja pitkä Kirsi-huivi on nyt ihan huippumuodikas. Bongasin jo viime syksynä Pariisin muotiväeltä huiveja ja näköjään tänä keväänä trendi vain yltyy. Taidanpa ostaa tuollaisen itselleni. Asetelmassa on muuten myös Marimekon suloinen kevään uutuusmaljakko.


Kokeilinpa aurinkolaseja takin kanssa. Minusta kombo toimii tosi kivasti. Valitsisin tuohon seuraan värikkään laukun. Kokeilin Marimekon liikkeessä tämän takin kanssa taivaansinistä Matkuri-laukkua, minusta yhdistelmä oli todella herkullinen. Tai miten olisi oranssi Alisa-laukku.

Kaikenkaikkiaan ihastelin jokaista Marimekon laukkua heidän myymälässään. Kuvauslainaan valitsin kuitenkin hillityn vihreän Karla-laukun. Se on älyttömän kätevä muodoltaan. Laukkua voi kantaa tyylikkäästi kainalossa, sujauttaa olalle tai kietaista kropan yli.

Mitäpä piditte näistä kevätkokoelman bongauksistani. Sain valita itselleni kaksi vaatetta. Arvaatteko mitkä ne näistä olivat.

Mutta tosiaan, sillä aikaa kun minä kuvailin asuja ja asusteita, nautittiin Pariisissa upeasta Marimekon muotinäytöksestä. Tässäpä teille Petrin lähettämiä tunnelmakuvia ja maistiaisia.

Takahuoneen fiiliksiä. Minusta on aina mielettömän mielenkiintoista päästä kurkistamaan kulisseihin. Näytösten taustalla on aikamoinen rumba ja tohina. Bongaatko kuvaajan.

Mallien asukortit olivat rekkien päässä. Niissä valmiit lookit olivat nähtävillä. Miten herkullisia värejä, oranssia ja syvää punaista. 

Marimekon taiteellinen johtaja Anna Teurnell käy läpi asioita mallien kanssa. Oikealla Saara Sihvonen, joka on tehnyt ihan huikeaa uraa maailmalla. Tunnelma takahuoneessa oli kuulemma oikein rento, se välittyy minusta tuosta kuvastakin. Toki varmasti tohinaa, mutta rennolla tavalla.

Mallit tarkastettiin vielä viime hetkellä ennen lavalle astumista. Syyskokoelmassa on aivan mielettömiä neulepaitoja, arvaatte varmaan että ihastuin niihin ikihyviksi. Samoin tykästyin näytöksen meikkilookkeihin. Tiilenpunaiseen taittava huulipuna on upea ja vähän persikkaista sävyä hehkuva luomiväri ihan mieletön.

Näytös on kohta alkamassa. Istuinpenkit on somistettu syyskokoelman tekstiileillä. Bongasin aika monta ihanaa tyynyä.

Yksi suuosikkilookeistani on tässä. Mustavalkoinen mekko ja valkoiset nilkkurit ovat aivan täydellinen yhdistelmä. Kokonaisuuden kruunaa turkoosi laukku. Huomaan muuten, että näyttävän väriset laukut ovat mahtavia asusteita.

kuvat: Petri Kuosmanen / Mr Coolpool  

Tässä myös eräs suosikkikokonaisuuksistani. Huomaatteko että tuossa hauskassa kuosissa on klassista Unikkoa hyödynnetty hienolla tavalla. Ja mokkaiset saappaat ovat uuden näköiset.

Poimin tähän muutamia maistiaisia, tarkemmat asukuvat voit bongata myös Marimekon sivuilta tästä.
Postailen varmasti vielä myöhemmin Petrin Pariisin kuvia lisää.

Onpas aika huikeaa seurata Marimekon askeleita muotimaailmassa. Syksyllä jo mieltä lämmitti kovasti, kun bongailin muotialan silmäätekeviä tyyppejä näytöksen eturiviltä. Saadaan kyllä olla ylpeitä Marimekosta.

****Tähän loppuun haluan vielä muistuttaa teitä, että olen huomenna torstaina 10.3. Turun Hansan Marimekon myymälässä juttelemassa teidän kanssanne, illan aikana on myös ostoetu vaatteista. Esillä on myös Petrin sunnuntaina Pariisissa ottamia tunnelmakuvia, sekä näytöksen kulisseista, että itse näytöksestä. 

Nähdäänhän Marimekossa!

”kaupallinen yhteistyö Marimekko” 

7 Comments

 1. Heippa! Olen niin kovasti odottanut näitä muotiviikon postauksiasi, enkä suotta. Olipa kerrassaan upeita vaatteita ja kuvia. Todellista silmänruokaa(: Terkuin Pauliina

 2. Anne

  Oi, kiitos Pauliina, onpa tosi kiva kuulla. Muotiviikot ovat aina ihan erityisen inspiroivia ja kuvia on todella mukava fiilistellä.

 3. Kolmas kuva – niin tyylikäs, aikuinen nainen ! wau.
  Ja näytät jotenkin ihanan freesiltä <3

 4. Veikkaan, että valitsit itsellesi ruututakin ja vaaleansinisen tunikan, minä olisin ottanut ne. Mutta jos sittenkin valitsit ruudullisen paidan ja mustat pitkät housut… Kauniita ovat kaikki!

 5. Anne

  Kiitos ihana Maria <3 Huomasitko, että sinä ja teidän jengi on päässyt tuohon yhteen kuvaan 🙂

 6. Anne

  Hih, yksi kummastakin asusta, eli läheltä liippasi 🙂 Kauniita olivat tosiaan kaikki!