Sunnuntaisin on kyllä tosi kiva kuvailla tällaisia kotoilujuttuja. On aikaa tehdä kaikki kiireettömästi ja nyt vielä kuvaajaa hemmotellaan kauniilla päivänvalollakin. Tänään katoin vaihteeksi oikein ruokatilan pöydälle, kangasservietteineen kaikkineen. Meillä oli jopa tarkoitus maistella lasilliset viiniä ruoan kanssa. Olen saanut blogin kautta muutaman pullon Hardys viinejä. Ruokapuoli oli perinteistä ja aika tuhtia – uunijuureksia, lihaa ja aiolia.

Pilkoin vuokaan perunaa, punajuurta, lanttua ja bataattia. Valelin öljyllä, maustoin suolalla, pippurilla ja kuivatulla timjamilla. Lopuksi vielä silasin ripauksella hunajaa. Tulee liian harvoin tehtyä tätä. Satsi oli aika iso, joten tästä jäi vielä huomiselle. Tällaiset paahdetut uunijuurekset ovat hyviä myös esim. salaatissa, joten kannattaa tehdäkin reilu annos kerralla. Pilkoin tänään palat aika pieniksi, kun halusin vähän jouduttaa kypsymisaikaa. Kuva otettu ennen pyörittelyä ja uuniinmenoa.

Tällä kertaa oikaisin kunnolla aiolin teossa. Sekoitin vain valmiiseen majoneesiin hakattua valkosipulia ja pienen tirauksen limen mehua.

Lihaksi olin valinnut entrecotéta ja marinoitua karitsaa. Minun makuuni entrécote on liian jänkäistä, joten karitsat olivat lähinnä minulle ja pihvi isännälle. Maisteltiin toki ristiin. Minusta on ihan ok sekoitella lihoja kunkin mieltymysten mukaan. Paistelin tietysti valurautapannulla voi/öljyseoksessa. Tuli ihanan rapeapintaisia.

Kattauksessa on vaihteeksi vesilaseina Muuton valikoimissa aikanaan olleet juomalasit, niiden hennon siniharmaa väri on aika ihana. Tunnustaudun todelliseksi lasifriikiksi, meiltä löytyy aika monia ihania, vaikka olen keittiöremontin jälkeen vähän astioita karsinutkin. Servietit ovat uudet, ostin ne Marimekolta. Minusta nuo kuosit ovat kivan raikkaat.

En voinut vastustaa kaupassa tarjouksessa ollutta mansikkalaatikkoa. Eihän noita voi verrata kesämansikoihin, mutta maistuivatpa yllättävänkin hyville. Söimme mansikoita jälkkäriksi kermavanukkaan päällä. Olin siis ostanut kaupasta valmista kermavanukasta, oikaisin siinäkin.

Olipas oikein herkullinen ja nautinnollinen illallinen. Sunnuntaita parhaimmillaan.

Mukavaa viikkoa!

2 Comments

  1. Konstailematonta mutta herkullista, olisinpa ollut teillä ruokavieraana 🙂
    – Seijahannele

  2. Anne

    Niin oli, tiedätkö, se onkin juuri mieleistäni 🙂 Ja hei olisi ollut kiva myös syödä vieraiden kesken, heh.