Leppoisa pitkäperjantai on alkanut myöhäisellä aamukahvilla, uuden nojatuoliverhoilun ihailulla ja vähän sisustusinspiraation ruokkimisella. Minun piti ottaa kamera käteen ja alkaa kuvata teille nojatuolia, mutta laiskottaa ja törmäsin näihin valkosävytteisiin sisustuskuviin, jotka halusin jakaa teillekin. Joten nojatuolin esittely siirtyy nyt hieman. Kangas on muuten ihan t ä y d e l l i n e n. Pian näette.

Mutta mutta, vaikka sisustustrendeissä mennäänkin valkoisesta tunnelmallisempaan ja värikylläisempään, ei minua voi käännyttää valkoisen vallasta koskaan. Muistelin näitä kuvia katsoessani omaa huonettani kotikotona silloin aikoinaan. Siellä jo oli väriskaalana valkoinen ripauksella puuta. Huoneen ikkunaseinustaa rytmitti seinästä seinään oleva matala valkoinen hylly, jossa oli kirjoja ja tarpeellisia tavaroita. Työpöytä oli keskellä huonetta ja sänky siirtyi välillä seinältä seinälle. Valkoisen vaatekaapiston vieressä oli suuri teetetty peili. Ihana nuoren naisen huone. Vaikka aikaa on kulunut (järkyttävän paljon) voisin vieläkin sisustaa samalla tavalla. Valkoisuus on ihanaa, eikä se ole kolkkoa, kun pysyy luonnollisissa materiaaleissa ja muistaa tuoda yksityiskohtia.

Tuli ihan hirmuinen himo valkoisiin silitettyihin puuvillalakanoihin. Niin ihania kuin pellavalakanat ovatkin, on noissa silkoisissa puuvilloissa oma viehätyksensä. Tosin silittäminen ei ole osa tuota viehätystä, joten ehkä siksi omat puuvillat ovat olleet nätisti rullalla kaapissa. Mutta nämä kuvat tsemppasivat miettimään silitysurakkaa.

Lämmin puulattia, muutama puinen yksityiskohta ja viherkasvit täydentävät tunnelmaa. Edellisessä kodissa oli ikkunalautoja vaikka kuinka paljon, silloin ei niitä osannut arvostaa tarpeeksi. Nyt kaipaan välillä sitä, että voi asetella kasveja ikkunalle. Onneksi keittiössä on taso ikkunan alla.

kuvat: Alvhem 

Pellavaliina pehmentää todella paljon ruokatilassa. Tämä koti on stailattu, mutta tuonne kun lisäisi vähän elämää, olisi fiilis todella kutsuva. Taidan juuri nyt nauttia aika harmonisesta tunnelmasta.

Leppoisaa pääsiäistä!

***

Kiitos kaikille ostamisen vaikeus-postaukseen kommentoineille. Olen innolla lukenut teidän ajatuksianne kuluttamisesta. Näistä asioista on hyvä jutella, koska täytyy välillä pysähtyä miettimään omaa käytöstä (monessakin asiassa). 

Comments are closed.