Kevätsiivouksen aika on just näillä näppäimillä. Itse en ole vielä ennättänyt sitä aloittaa kunnolla ja seuraavan parin viikon ajan tulen olemaan töiden takia niin paljon menossa, että joudun lykkäämään omia suursiivouspuuhiani vielä hetken. Sain kuitenkin jo pienen startin järkkäilyyn Orthex-yhteistyön tiimoilta. Sain valita itselleni mieluisia säilytyslaatikoita heidän Smart Store-sarjastaan. Tartuin omaan tapaani heti valkoisiin koreihin.

Vaikka unelmoin aikanani omasta pukeutumishuoneesta avosäilytysjärjestelmineen, täytyy sanoa, että ehkä mielummin säilyttäisin vaatteet ihan ovellisessa kaapistossa. Yksi syy rankkaan vaatekaapiston editointiin onkin se, että vapauttaisin avojärjestelmästä mahdollisimman paljon tilaa ihan muille asioille kun vaatteille. Se alkaakin toteutua jo pikkuhiljaa. Rekki on vielä täynnä sekalaista vaatevalikoimaa ja villapaitojakin hyllyiltä löytyy. Hyvään alkuun pääsin kuitenkin Smart Store-korien avulla.

Minulla oli aiemmin rekin alla kaikki housut pinoissa ja se teki hyllystöstä tosi levottoman näköisen. Niin ihania kuin farkut ovatkin, ei vinot pinot niitä näytä kovin kauniilta muualla kuin farkkukaupan hyllyillä. Käytinkin saamani korit lähinnä farkkujeni säilömiseen. Nyt näyttää paljon rauhallisemmalta. Samalla tuli lajiteltua farkut käytön mukaan – eli käytössä on lähinnä lempparifarkkuja sisältävä laatikko..

KonMari-kirjasta innostuneena olen myös organisoinnut sukkahousuja, sukkia ja t-paitoja uudella tavalla. On kyllä ihan totta, että niitä mahtuu paljon pienempään tilaan kun ne taittelee oikein. Taittelin valkoiset t-paitani KonMarin oppien mukaan ja ne sopivat näppärästi Smart Store laatikkoon. Näitä laatikoita täytynee hankkia vähän lisää myös vaatekaapin sisälle, sillä t-paitoja minulta löytyy todella paljon.

Pieni apulaiseni Tyttönenkin hyväksyi laatikot ja ihmetteli miksi kiipesin keittiöjakkaralle. Valitsin muuten suurimpaan osaan laatikoita valkoiset kannet, mutta pariin laatikkoon vaihtelun vuoksi nuo bambuiset kannet tuomaan vähän ilmettä.

Smart Store-laatikoita on kolmea korkeutta. Kuvassa suuri ja keskikoko, t-paitakuvassa se pienin koko. Pidin muuten näissä koreissa erityisesti keveydestä, sisältö kuitenkin painaa aina jonkin verran, joten käytössä on mukava kun säilytin itsessään on kevyt ja kuitenkin tukeva, eikä siinä ole teräviä reunoja.

Sijoitin myös yhden pienen laatikon työpöydälleni. Tuohon laatikkoon kippasin kaikki paperityöni, eli maksettavat laskut yms. tärkeät ja koko ajan käsillä pidettävät paperit. Laatikon voi pitää pöydällä tai se on helppo nostaa kaappiin silloin kun papereita ei tarvitse.

Kuten olen aiemminkin sanonut, meillä on kotona todella paljon kaikenlaista ajelehtivaa pientä tavaraa. Minusta yksi kätevimmistä siivousvinkeistä onkin hankkia tarpeeksi tällaisia säilyttimiä. Jos tulee kiire siivota, ei tarvitse kuin lappaa irtotavarat laatikoihin, niin on hetkessä siistiä. Laatikot voi sitten kaikessa rauhassa käydä läpi.

Nämä laatikot ovat kohtuuhintaisia, joten ei haittaa vaikka ostoskärryyn sujahtaisi vino pino käteviä säilyttimiä. Orthexin Smart Store-sarjaa myydään useimmissa marketeissa, monella on vielä nettikauppakin, joten kotiin tilaaminenkin onnistuu.

”kaupallinen yhteistyö Orthex”

3 Comments

 1. Mitenkäs minulta on jäänyt tämä postaus näkemättä, mutta hyvä myöhemmin kuin ei ollenkaan. 🙂 Minä kanssa joskus kai viime vuoden puolella konmaritin vaatteet, heitin pois joitakin ja loput taistelin ohjeiden mukaan ja laitoin muovilaatikoihin. Tilaa tuli kaappiin ja vaatteet on helppo ottaa käyttöön, kun ei tarvitse koko paitapinoa nostella, kun haluaa alimmaisen paidan päälle. Noin hienoja laatikoita minulla ei ole,mutta Orthexia kuitenkin. Tuo laskulaatikkoidea on kiva, aion ottaa ideasi käyttöön heti, kun saan käsiini matalan säilytyslaatikon. Saisikohan meidän kylältä noin kauniita Orthexeja…
  Mikä on tuon pienen laatikon koko?

 2. Hei taas!
  Kävin viikolla isolla kylällä ja Prismassa, enkä sieltä löytänyt noita säilytyskoreja. Onko sulla mitään ideaa, mitkä kaupat niitä myyvät? Tai sitten täälläpäin on Prismassa huonot valikoimat kivoja tuotteita.
  Siivousterveisin,
  Minna

 3. Anne

  Heippa, no voihan, ehkä jokainen Prisma ei sitten ole ottanut niitä valikoimiinsa. Mutta Cittarissa, Anttilassa yms. marketeissa pitäisi kyllä myös olla. Ei sitten auta kun kurkata muihin vaihtoehtoihin. Pienen laatikon kokoa en muuten mitannut (ei ole tässä pöydällä katsos valmiina rullamittaa, heh), mutta se on vähän suurempi kuin A4 ja n. 10 cm korkea. Siivousterkkuja takaisin!