(paidat ja huivi Tiger of Sweden)
Miten ihana onkaan kun ilmat ovat vihdoin lämmenneet ja on voinut siirtyä kevätpukeutumiseen. Tässä vaiheessa tekee mieli piristää itseään muutamilla freeseillä jutuilla. Minulla kevään ensimmäiset vaateihastukset ovat useinmiten kepeitä neuleita ja valuvia materiaaleja. Sokos-yhteistyön merkeissä kävin kurkkaamassa mitä lempimerkkieni osastoille on tullut kevääksi.  
(neule ja valuvat housut Tiger of Sweden)

Vaaleanpunainen alkaa siirtyä myös vaatekaapin puolelle. Erityisesti Tiger of Swedenin kevätmallistossa oli paljon tuota pehmeää sävyä. Uuden kuvaston kannessa oleva kaunis mekkokin on juuri nyt S-Etutarjouksessa Sokoksella. Minä poimin näihin kuviin ohuen neulepaidan ja kauniin mallisen t-paidan. Kokeilin myös Tiger of Swedenin ihania kreppimäisestä kankaasta valmistettuja housuja, joiden kangas laskeutuu kauniisti. Housuissa on kuminauhavyötärö, joten ihan supermukavat käytössä.

(puuvillaneule ja resorivyötäröiset housut Filippa K)

Rakastan muhkeita puuvillaneuleita. Filippa K:n neuleessa on ihana kuviointi. Myös Filipan mallistossa oli ihanat tummansiniset resorivyötäröiset housut.

Puen mielelläni puuvillaneuleen farkkujen kanssa, mutta se muuttuu kangashousujen tai kynähameen kanssa ihan eri tyyliseksi. Tällaisten rentojen ja skarpimpien osasten yhdistely on minusta parasta. Vastakohdat täydentävät toisiaan. 

(kuviopaitapuserot J.Lindeberg ja Noa Noa)

Olen tainnut vähän hurahtaa erilaisiin kuviollisiin paitoihin. Yleensä viihdyn erittäin simppeleissä asukokonaisuuksissa, mieluisin efektini vaatteissa onkin kuosi tai struktuuri. Sokoksella on nyt eri merkkien osastoilla paljon kuviollisia vaatteita; paitoja, toppeja ja mekkoja. Niillä saakin kivasti vaihtelua pukeutumiseen. Koska itse viihdyn paremmin housuissa, poimin näihin kuviin paitoja, mutta tosiaan, ihania mekkoja löytyy myöskin. Noa Noan osastolta bongasin myös mielettömän kivan kuviollisen hameen, joka täydentäisi yksiväristä neulepaitaa upealla tavalla.

Mieluisin paitamallini on ihan perinteinen kauluspaita. Omassa vaatekaapissani roikkuu aika monta tämän tyylistä paitaa. Osa on perinteisiä puuvillapaitiksia, osa silkkipaitoja ja mukana joitakin tällaisia laskeutuvia viskoosipaitojakin. J.Lindebergin paita tuntui tosi miellyttävältä päällä.

(paidat J.Lindeberg ja housut Filippa K)
Pastellisten vaatteiden lisäksi viehätyin syvistä sinisen ja vihreän sävyistä. J.Lindebergin tummanvihreä perusneule olisi kaunis ja melkein yhtä neutraali kuin musta paita, vain hitusen pehmeämpi sävyltään. Tällaisia syviä sävyjä tykkäänkin ajatella kuin mustina vaatteina, eli niihin voisin yhdistää ihan mitä vain; kuviollista tai värikästä tai valkoista. 
Huomaan, että juuri nyt kaipaan vaatekaappiini mukavia ja käytännöllisiä perusvaatteita joissa on jokin juju. Näissä poimimissani vaatteissa se juju on esimerkiksi ovela värisävy, kuminauhavyötärö, valuva kangas tai kuviointi.
Mitä sinä kaipaat vaatekaapiisi juuri nyt?
”kaupallinen yhteistyö Sokos”

6 Comments

 1. Tuo vaaleanpunainen näyttää kyllä näin keväällä hyvältä. Kirjoitit aluksi Tiger of Swedenin housuista ja seuraavaksi Filippa K:n housuista. Onko kyseessä kuitenkin siis nuo yhdet siniset Filippa K:n housut, joiden tuotemerkkilappukin näkyy kuvassa? Pystytkö antamaan tuotelinkin? Joustovyötärö kuulostaa niin mukavalle 🙂

 2. Äh, kolmannella lukukerralla (! pöljä minä!) vasta tajusin, että puhuit kaksista eri housuista. No, linkkejä pyydän joka tapauksessa.

 3. Tällä hetkellä oma pukeutuminen ei oikein jaksa kiinnostaa. Olen siivonnut pois paljon käyttämättömiä vaatteita kirppiskassiin ja nyt ei vielä oikein jaksa innostua uusista jutuista. Muutamia perusvaatteita kuitenkin uupuu vaatekaapista; simppelit mustat, kapeat farkut ja muutama valkoinen t-paita. Miten onkin niin vaikea löytää hyvänlaatuisia valkoisia t-paitoja, joissa voisi olla jokin pieni juju…

  Ihanilta näyttävät nuo kauluspaidat ja kuviollista kaipaisin vaatekaappiini. Olen himoinnut Marimekon silkkipaitiksia, mutta niiden malli ei valitettavasti istu tällaiselle leveäharteiselle, mutta muuten hoikalle, poikamaiselle vartalolle.

  //MiiaK

 4. Anne

  Hih, juu kahdet eri housut, molemmat toki saman tyylisiä, eli kuminauhavyötäröisiä. Minun päälläni oli Tigerin housut, niissä kangas on sellaista kreppimäistä ja haarusosa on laskettu. Filipan housuissa puolestaan kangas on vähän satiinimaista sileää, väri tummansininen ja malli hitusen istuvampi kuin Tigereissä. Molemmat superihania ja olisin ostanut itselleni moiset, mutta tällaiselle pikkuiselle pieninkin koko oli tällä kertaa liian väljä.Sokoksen verkkokaupasta ei näitä malleja löytynyt, joten suoraa tuotelinkkiä ei valitettavasti ole.

 5. Anne

  Olen myös siivoillut ylimääräisiä vaatteita pois ja yritän pitää vaatekaapiston aisoissa. Mutta koska rakastan vaatteita, haluan kuitenkin välillä jotakin piristävää uutta, täytyy minun suorittaa karsintaa aika usein 🙂 Mutta juu, minäkin pyrin rakentamaan vaatekaapistoni perusjuttujen ympärille, sellaisten joita haluan pukea koko ajan päälle. Hankin sinne joukkoon sitten muutamia tällaisia ovelampia juttuja, joissa väri tai kuviointi vähän räväyttää.

  Muuten valkoisissa teeppareissa paras juju on materiaali, oletko koittanut pellavaisia t-paitoja, löytyy esim. Tigeriltä ja Filipalta.

  Mulla on myös tosi leveät hartiat suhteessa lantioon, mutta olen kokenut silti nuo peruspaitamallit kivoiksi, eri merkeillä tosin leikkauksissa on eroja, joten täytyy vaan sovitella. Lisäksi helman jättäminen pois housuista auttaa tässä asiassa.

 6. Luin kommenttini uudestaan ja jotenkin alkoi vähän naurattaa 😀 Olipa jotenkin väsähtänyt fiilis kommentissani. Olenko oikeasti tällä hetkellä näin kyllästynyt omaan pukeutumiseeni?! Oli pakko mennä pinnailemaan muutamia asufiiliskuvia pinterestistä ja heti alkoi päässä surisemaan millaisia asukokonaisuuksia haluan käyttää. Onneksi kaikki ainekset niihin löytyvät omasta vaatekaapista. Nyt taitaa olla aika peruspertsa vaihe omassa pukeutumisessa 🙂 Onneksi hankin alkuvuoden aleista mustat, kiiltonahkaiset herrainkengät joilla voi vähän "piristää" (??!!?) perus t-paita-farkut tai paitis-farkut yhdistelmää. Aika villiä 😀 😀

  Kiitos Anne t-paitavinkeistä. Varsinkin Filipan t-paidat ovat olleet laadultaan mieleeni, mutta pellavaisia en ole heiltä vielä testannutkaan.

  Täytyy myös käydä aurinkolasikaupoilla, koska uudet aurinkolasit piristävät aina asukokonaisuutta.

  //MiiaK