Mitä voin sanoa – rakastan pioneita ja vaaleanpunaista. Oikeastaan ihmettelin tänään ääneenkin, kuinka olen niin innostunut nätistä tyttömäisestä sisustuksesta, kun pukeutumistyylini on enemmänkin poikamaista ja simppeliä. 

Kevään yksi kohokohtia on tietysti pionikauden saapuminen. Ostin lauantaina Piia Jaalalta kevään ensimmäiset pionini. Niitä olen kuulkaa ennättänyt ihailla siitä saakka monen monituista kertaa. Tästä alkaa tulla kohta kukkablogi, hui. Mutta minulle leikkokukat ovat todella tärkeä osa sisustusta ja viihtyisyyttä, että täälläkin niitä näkyy tuon tuosta.

Yöpöydällä on vaihteeksi naisellinen asetelma. Tolomeo-valaisin pääsi hetkeksi jäähylle, kun kokeilin eteisen tasolla olevaa Flosin pöytävalaisinta makuuhuoneeseen. Tolomeo-yövalaisimet ovat olleet meillä jo ainakin 15-vuotta, en niihin ole vieläkään kyllästynyt, mutta kyllähän sitä voi välillä kokeilla jotain muutakin. 

Tässä romanttisuuden puuskassa aloin miettiä myös topatun sängynpäädyn hankkimista. Siis ihan yksinkertaista kankaista, ilman mitään efektejä. Kaiken perustana olisi yksinkertaisuus ja pehmeys. Kangasvalinnalla olisi suuri merkitys. Voisi toimia. 

Vaikka pidänkin kauniista, en toisaalta välitä mitenkään ylellisestä ilmeestä. Minulle läheisin tyyli syntyy kauniista kuohkeista pellavalakanoista, hyvistä valaisimista, yksinkertaisista yöpöydistä, kasasta lukemista ja tietysti leikkokukista. 

Vaaleanpunainen samettityyny ja villapeitto ovat Linumin. Ne lainasin töistä (Sisustuksen Koodista), kun halusin testata miten vaaleanpunainen piristäisi meidän valkoisuutta. Ovathan ne aika herkulliset.

Pidätkö sinä vaaleanpunaisesta ja pioneista, vai kolahtaako sinuun mielummin graafisuus ja vihreät oksat.

13 Comments

 1. Tiedätkö Anne, mä rakastan tuota hempeää vaaleanpunaista, mutta joka kerta kun kokeilen sitä kodissani, tulee tunne että asun jonkun muun luona. En vain kykene sulattamaan sitä kotona, vaikka kuinka siitä tykkään. Ihmeellistä, en käsitä 🙂

 2. Pionit ovat lempikukkia, tulppaanien, liljojen höm..monen muun lisäksi 🙂 kiitos vinkistä, täytyykin käydä ostamassa viikonlopuksi kukkia.

 3. Vaaleanpunainen ja pionit, niin mun suosikkeja! Tarvitsenkin tollasen kuviottoman vaaleanpunaisen tyynyn.

 4. Hei Anne!
  Ihanalta näyttää. Ja ihana blogi muutenkin. Teidän Tolomeo valaisimista olisin kysynyt, onko ne led valaisimet. Olen suunnitellut seinälle laitettavia tolomeo valaisimia. Niitä on tieten joko ledillä tai tavallisena? kummathan ois paremmat?
  T.Minna

 5. Molempi parempi! Mutta enemmän tykkään kyllä pehmeydestä kuin tiukasta graafisuudesta, varmaan sopiva sekoitus molempia luo sen omimman tyylin 🙂 Tuo tyynyhän minulta löytyy, on niin ihana. Nyt alkoi kyllä tuo peittokin kovasti houkuttelemaan, miten ihanan pehmoisen näköinen! Täällä ei taida olla pionikausi alkanut, mutta ehkä jo pian 🙂

 6. Anne

  Juu, se on kyllä freesi sävy ja meidän puuteriseen kotiin se sopii hyvin, samoin se sopii graafiseen mustavalkoiseen tyyliin pehmentäjäksi. Tai minusta melkein mihin vaan 🙂

 7. Anne

  Hahaa, tiedätkö meillä kaikilla on noita juttuja joista pitää ja joita ihailee toisilla, muttei osaisi itse olla niiden kanssa. Minulla se on graafisuus ja särmä, en vaan osaisi itse olla sellaisessa, mutta ihailen toisilla 🙂

 8. Anne

  Heh, juu, noita lempikukkia on minullakin "jokunen", mutta ainakin tähän aikaan vuodesta pioni taitaa kiilata kärkeen 🙂

 9. Anne

  Oi, kiitos kivasti sanottu 🙂 Meillä on ihan normaalit Tolomeot. En ole niitä led-versioita tilannut liikkeeseenkään kun niissä se poltinosa on vissiin kiinteä. Näissä normaaleissa voi itse valita laittaako led-, halogeeni vai energiansäästöpolttimon kun kanta on ihan normaali.

 10. Anne

  Rento sekoitus on tosiaan ehkä paras 🙂 Tuo tyyny on tosi tosi kiva, ja pidän kun sen takaosa on pellavansävyinen, se antaa sille vähän maanläheisyyttä. Pionikaudelle pitää aina vähän antaa peukutusta!