Tehtiin tällä viikolla Maijan kanssa töissä pieni stailaus/kuvaussessio. Kumpikin teki omat somistuksensa ja kuvat, joita laitellaan Koodin sivuille ja instaan. Ajattelin kuitenkin laitella myös tänne muutamia kuvia. Minä ihastelin erityisesti Muuton juttuja ja kokosinkin heidän 70/70-pöytäryhmän ympärille vähän keittiömäistä tunnelmaa.

Meillä on String-hyllystä esillä tuollainen työpistemäinen peruskokonaisuus. Tällä kertaa somistin sen kuitenkin keittiötyylisesti. Monesti asiakkaat hankkivat Stringistä keittiöön Pocket-versiota tai hitusen syvempää seinähyllyä. Usein samaan tilaan mahtuisi ihan hyvin vähän korkeampikin hyllykkö. Ihan simppeliin ja selkeään keittiöön saa tosi paljon tunnelmaa kepeällä avohyllyllä. Tokihan se kerää pölyä ja sitä joutuu vähän huoltamaan, mutta jos siihen pyrkii sijoittamaan jatkuvasti käytössä olevia juttuja, ei pölyyntyminen ole niin suuri ongelma. Voisin kuvitella, että tuollaisen pöytätason ääressä olisi kiva vaikka lueskella reseptejä, kenties työskennellä kannettavalla tai vaikka nauttia aamupala. Hyllytasonhan saa sijoitettua myös työskentelykorkeudelle jolloin tuolina voisi olla baarijakkara.

Muuton Nerd-baarituoli on kaunis tammisena. Sijoitin hyllyyn valkoisia lautasia ja kirkkaita laseja. Kun pitäytyy niukassa värimaailmassa, ei avohyllystä tule levoton. Syvä pöytätaso on mainio leikkuulaudoille, talouspaperille ja lukemisille. Lattialla on Pappelinan Bob-matto uudessa armyvihreässä sävyssä – kaunis. 


Taide kuuluu yhtä hyvin myös keittiöön. Isäni Juhani Melenderin maalaus sopi minusta aivan täydellisesti tähän kokonaisuuteen. Sen raikkaat värit piristävät neutraalia värimaailmaa ja tuovat iloisuutta. Vihreäsävyinen maalaus toimii yhtä piristävänä kuin vaikkapa viherkasvi. Pellavaessu on Linumin, samoin upea tamminen leikkuulauta. Talouspaperiteline Hayn ja pieni alusta Mayn.

Hyllyn vieressä on ruokailuryhmä. Pöytä ja tuolit ovat Muuton. Tuolisekoitus on tässä tapauksessa myymälän juttuja, voidaan näyttää asiakkaille erilaisia tuolimalleja. Mutta tämä sekalainen tuolikombinaatio näyttää oikein mukavalta, nythän myös kodeissa sekoitellaan tuoleja.

Tamminen Visu-tuoli on pehmeän kaunis muotoilultaan. Harmaa tuoli on Cover. Pidän muuten sen värisävystä paljon.

Pöytäryhmän yläpuolella killuu Artekin Mehiläispesä-valaisin. Miten kivasti nykymuotoilua oleva kalustekokonaisuus sopiikin klassikon kanssa yhteen. 

Muuton Tube-tuoli juuri tuossa natur/musta-sävyssä sykähdyttää minua paljon. Se sopii pehmentämään valkoisuutta ja täydentää tammea ja harmaata. Tällaiset epätyypilliset värivalinnat ovat mahtavia.

Millaisesta ruokatilasta te pidätte? Onko teistä mukava sekoitella eri juttuja keskenään ja pidättekö enemmän rennosta vai kliinisestä tyylistä? Kerääntyykö teillä asetelmia ja esineitä esille vai viihdyttekö pelkistetyn tyhjässä ympäristössä?

Mukavaa viikonloppua!

10 Comments

 1. Ruokailutilassakin saa jokin avohylly, johon tehdä asetelmia. Pidän enemmän rennosta, kuin turhan kliinisestä tyylistä. Tavaraa tuppaa kertymään tasoille, olisi ihana saada pidettyä ne aina tyhjinä turhasta. Hyvää viikonloppua.

 2. Esineitä ja asetelmia pitää olla minun kodissa. Pitää näkyä, että kodissa on myös joku asukas.
  Aurinkoista sunnuntaita!

 3. Mies 32 v ;)

  Kiitos inspiraatiokuvista – ihania! Harmi ettei tuota HAYn jakkaraa ole valkoisena. Taidan päätyä Aarnion Rocket Chair'iin.

  Olen pari vuotta seurannut blogiasi, aluksi en täysin ihastunut, mutta olet kehittänyt blogiasi upeaan suuntaan ja tällä hetkellä pidänkin blogiasi yhtenä parhaimmista. Kiitos.

 4. Pelkistetyssä tyylissä on se etu, että siivoaminen on sitä helpompaa mitä vähemmän tavaraa on esillä. Mutta kliinistä ei silti tarvitse olla. Pienet yksityiskohdat keittiössäkin ovat kivoja. Mielestäni myös kodinkoneet saavat näkyä, niitä ei tarvitse piilottaa kalusteisiin. Keittiö saa näyttääkin keittiöltä. 🙂 Ja tekstiilit ovat myös keittiössä sellaisia, joilla saa helposti ilmettä vaihdettua ja niillä usein piristänkin omaa keittiötä. Olipa taas mukava postaus sinulta, kiitos. 🙂
  -Auroora

 5. Anne

  Mullakin tavaraa tuppaa kertymään tasoille, pitäisi tosiaan skarpata että saisi pidettyä ne aina tyhjinä, tai siis vaan harkitun tyylikkäinä 🙂 Ihanaa viikonloppua, vierähti näemmä viikko tähän vastaamiseen..

 6. Anne

  Oi kiva kuulla 🙂 Tarkoitat varmasti Muuton tuolia, sitä ei tosiaan ole valkoisena. Rocket on kiva, minullahan sellainen on. Siinä vaan korkeus ei ole ihan standardi.

 7. Anne

  Totta, siivous kyllä helpottuu kun ei ensin tarvitse suorittaa raivausta ja siirrellä koko ajan kaikkea. Ja samaa mieltä, itse pidän siitä että keittiö näyttää keittiöltä ja siltä että siellä touhutaan. Rakastan pitää esillä, mausteita, yrttejä, hedelmiä yms. Myös keittiöpyyhkeitä meilläkin roikkuu aina muutama esillä, niitä kun tarvitaan useampaan tarkoitukseen – yksi käsille, yksi astioille ja yksi pannuille.

 8. Kysymys liittyen tuohon Muuton 70/70 pöytään.
  Muistatko minkä kokoinen kuvassa oleva pöytä on? Harkitsen ruokapöydän uusimista ja ihastuin Muuton pöytään ja mietin koko vaihtoehtoja. 🙂
  t. Anna

 9. Anne

  Hei, tuo on se muistaakseeni 220 pitkä malli…eli toiseksi pisin. 🙂