Palataanpa vielä takaisin viime perjantaihin. Helsinki-päiväni kului mielettömän kivan yhteistyöjutun merkeissä. Galleria Esplanad  kutsui nimittäin Suomen Blogimediasta kolme muotibloggaajaa ja kolme perhebloggaajaa viettämään hauskaa päivää Galleria Esplanadissa. Päivän tehtävänä muotibloggareilla oli stailata perhebloggaajille uusi tyyli. Muotibloggareita olivat minun lisäkseni upeat Anna-Sofia ja Alexa. Perhebloggareita puolestaan edustivat Heini, Riikka ja Hanne.
Tämä oli todella mielekästä puuhaa ja puitteet mitä kivoimmat. Galleria Esplanad on minulle aika tuttu paikka, nimittäin olen yleensä Helsingissä työasioiden parissa, mutta haluan suoda itselleni samalla pienen hetken humputteluaikaa ja päädyn useimmiten viettämään sitä juurikin Galleria Esplanadissa. Saman katon alla on monta ihanaa putiikkia ja paikka on loistava myös istahtaa syömään jotakin. 
Tällä kertaa oli erityisen hauskaa, sillä sain viettää päivää mitä ihastuttavimmassa seurassa. Kauppakeskuksessa onkin loistava hengailla ystävättären kanssa. Kaikki shoppailupaikat ovat kompaktisti lähellä toisiaan ja välillä voi istahtaa virvokkeille jutustelemaan. Oli muuten mahtava saada viettää hetki taas Anna-Sofian kanssa. Viimeksi nähtiin syksyllä Pariisissa.

Minä sain stailattavakseni Riikan. Minusta meillä on aika saman tyyppinen tyyli ja makumieltymykset, ainakin kun katsoo vaikkapa kuvia Riikan kotoa. Sieltä löytyy monta samanhenkistä juttua kun meiltä, sävymaailmakin on puuterisen heleä, just niin kuin tykkään. Riikan pukeutumistyylikin miellyttää minua. Tuumasin että tällä kertaa kuitenkin valitsen hänelle jotain, mihin Riikka ei itse tarttuisi. Meillä olikin aika hauskaa, kun kierreltiin kauppoja. Oltaisiin voitu valita ties mitä ihanuuksia, joista kummatkin tykkäsivät, mutta nyt valitsin diktaattorimaisesti jotain muuta kuin itsestäänselvää Riikkaa.  Kuvassa on Riikan omat vaatteet, seuraavissa kuvissa jo stailataan jotain muuta ylle.

Miten olisi valkoiset farkut perheenäidin päiviä raikastamaan. Ehkä ei. Mutta Filippa K:n myymälässä oli vaikka mitä ihanaa. Molemmat huokailimme ihastuksesta.

Laukkuja valittiin M-Boxista. Tuli oikein valinnanvaikeus, niin monta upeaa laukkukaunokaista bongasin. Tässä Longchampin skarppi olkalaukku, jota oli kuvan vaalean lisäksi upeissa kirkkaissa väreissä, mm. sinisenä ja pinkkinä.

Soviteltiin laukkua Gant Ruggerin asukokonaisuuteen. Tässä on unelmaisen pehmeä tummansininen mokkatakki, reilu harmaa college-paita (jos muuten etsit täydellistä niin Gantilta löytyy) ja perussiniset boyfriend-farkut, tämä koko asu Gantilta. Aurinkolasit olivat Paul Smithin ja ne löytyvät Aleksin Optiikasta. Ihastelin aurinkolasien kullansävyisiä peililinssejä ja kehysten kivaa sävyä.


Välillä tuli kahvinhimo ja istahdimme hetkeksi Ciao! Caffé-kahvilaan nauttimaan kahvit ja juustokakut. Oli pakko ottaa kuva myös herkullisista täytetyistä patongeista, mutta pullahiirelle maistui tällä kertaa paremmin makea kakku.

Tadaa, tässä lopulliseksi ”stailausasuksi” päätynyt kokonaisuus. Riikka kieltämättä oli vähän epäileväinen tyylistä, vaikka meidän muiden mielestä asu sopi hänelle upeasti. Aina on tärkeintä viihtyä itse asukokonaisuudessa ja luottaa omaan tyyliin. Joskus on kuitenkin virkistävää antaa toisen ihmisen valita itselleen lookki, siinä voi oivaltaa jotakin ja löytää ihan uusia juttuja.

(paita Filippa K / housut Gant Rugger / avokkaat / laukku Longchamp / aurinkolasit Tom Ford)

Halusin Riikalle skarpin mutta rennon tyylin. Pyysin kampaajaa (oli muuten taitava ja hauska herrasmies) tekemään yksinkertaisen suoristetun kampauksen, Riikalla on yleensä hiukset kiinni. Hiuksista siis vastasi Salon Jony. Meikistä toivoin silmiä korostavaa ja muuten neutraalia, koska tiedän Riikan yleensä suosivan neutraaleja silmiä ja värikkäitä huulia. Meikin teki Riia, kiitos siitä tuli loistava.

Asu sitten. Army-henkinen paitajakku löytyi Filippa K:lta. Tiesin haluavani sen asuun kun bongasin upeuden liikkeen ikkunasta. Riikka sanoi, ettei ole tottunut koskaan käyttämään vihreää, joten siinäkin mielessä loistavaa, koska minusta tuo väri sopi hänelle erittäin hyvin. Toivottavasti onnistuin kääntämään hänen päänsä tässä suhteessa. Housut ovat Gant Ruggerin ja siis Gantin myymälästä. Ihastuin niiden tummansiniseen väriin ja mustaan lahkeiden sivuissa kulkevaan koristeraitaan. Tässä on astetta mielenkiintoisempi vaihtoehto perinteisille mustille housuille. Myös malli imartelee, lahkeet ovat kapoisat ja sopivasti vajaamittaiset tuoden kauniisti siron nilkan esille. Vai mitä sanotte, minusta ne korostivat juuri oikein Riikan pitkiä jalkoja. Joten Riikka, vaikka mekot ovat ihania, sinulle sopii myös housut.

Loppusilauksen kokonaisuuteen toivat asusteet. Kengiksi valitsin naiselliset avokkaat, ne löytyivät Ziosta ja ovat Pura Lopez-merkkiset. Laukuksi poimin M-Boxista ketjuhihnaisen Longchampin olkalaukun, sekin omalta osaltaan tuo tyyliin näyttävyyttä. Loppusilaus tehtiin vielä näyttävillä aurinkolaseilla, ne ovat Tom Fordin mallistosta ja löytyivät Aleksin Optiikasta.

Stailaushommat ovat aina kivoja ja nyt oli erityisen kivaa tehdä sitä huippuseurassa, kiitos vielä Riikka!

Ja mitä tapahtui lopuksi. Tuli nälkä ja mentiin syömään porukalla sushia Zen Sushi-ravintolaan, nam. Ja herkullinen ruoka sai somettajat myös kiipeämään tuoleille. Voitte uskoa että kivaa oli.

Galleria Esplanadista löytyy mainittujen liikkeiden lisäksi monen monta suosikkiani, esimerkiksi Marimekko ja COS. Tutustu Galleria Esplanadin sivuilla tarkemmin koko valikoimaan ja ajankohtaisiin tapahtumiin.  Sinne tulee muuten juttua myös meidän hauskasta päivästä, joten käykää kurkkaamassa.

Tämän postauksen kuvista vastasi Janita Autio (poislukien omat kuvani nrot: 4,5,6,7,8)
”yhteistyössä Galleria Esplanad ja Suomen Blogimedia”

8 Comments

  1. Oli kyllä ihana päästä vaihtamaan kuulumisia ja ensi kerralla yritän ehtiä Turkuunkin! 🙂

  2. Wow, mikä muodonmuutos (ei siinä tavallisessakaan Riikassa mitään vikaa ollut)!

  3. Anne

    Minustakin Riikka on upea, sekä ennen että jälkeen 🙂

  4. Anne

    Sanos muuta, meillä oli kyllä superkiva ja rento meininki! 🙂