Oi että miten ihana päivä tänään on ollut! Minusta täällä oli ensimmäinen oikein kunnollinen aurinkoinen ja lämmin kevätpäivä. Töihin matkaaminen tuntui erityisen juhlalliselta kevään hemmotellessa mieltä. Liikkeessä pystyi pitämään jo ulko-oveakin auki, eikä palellut. Aurinko sai ihmisetkin jotenkin tavallista hymyilevämmiksi – vai kuvittelenko vain.

Keväisen olon takia päätin ostaa kotiin ihania kukkia ja suuntasin Piia Jaalalle. En voinut vastustaa haaleita vaaleanpunaisia papukaijatulppaaneita, jotka ovat ehdottomasti yksiä lempikukistani. Koska oli lauantai-iltapäivä, laittoi Piia kimppuuni koko nivaskan tulppaaneita, siitä tulikin aika uskomaton kimppu.

Vaikka kukat ovat melkein kauneimmillaan valkoiseen silkkipaperiin kääräistynä, oli ne pakko kuitenkin laittaa maljakkoon.

Valitsin tällä kertaa maljakkokaapistani Orreforsin Pastillo-sarjan valkoisen laakeahkon vaasin. Sitä tulee aika harvoin käytettyä laakean muodon takia, mutta tällaiselle runsaalle kimpulle se sopii ihanasti. Kannoin kukat ruokatilan pöydälle, jossa oli vielä pääsiäisen jäljiltä tumma Linumin pellavapöytäliina. 

Iltapäivän vapaahetkestä, valosta ja kukista inspiroituneena kasasin pöydälle muutamia kirjoja selailtavaksi. Halusin myös ihailla Gulledilta saamaani pientä lahjaa – nimittäin Tom Dixonin upeaa kirjanmerkkiä. Gulled on ruotsalainen perheyritys, joka edustaa suomessa ja ruotsissa Hayn, Tom Dixonin ja Magiksen tuotteita. Meillä kävi eilen töissä heiltä Christian yhdessä Maarian kanssa moikkailemassa ja olikin kiva taas katsella vähän uutuuksia. Gulledin kotisivuilla kannattaa muuten käydä katselemassa esimerkiksi Hayn tuotteita, sieltä löytyvät kaikki mallit, koot ja hinnatkin euroissa.

Uutta on myös ByLassenin keraaminen alusta, jonka lainasin töistä kuvausrekvisiitaksi. Voi olla etten sitä kuitenkaan raaski palauttaa, sillä niin ihana se on. Huomenna testailen sitä keittiöön. Ihana piristää kotia ja itseään tällaisilla pienilla jutuilla.

Keraaminen alusta on mukava vaikka voileipäalustana, korvaa lautasen. Tällä kertaa napsin muutamia viinirypäleitä kuvaamisen ja kirjojen selailun lomassa.

Kylläpä on kiva makoilla sohvalla ja ihailla tuota kaunista kukkakimppua. On tärkeää muistaa piristää mieltä jollain mistä pitää. Minulla yksi noista asioista on ehdottomasti leikkokukat.

Kaunista viikonloppua!

2 Comments

  1. Kiireetön sunnuntai, lehtien lukemista ja blogien tutkiskelua. Postauksia kauniiden kuvien kera, joista helmi on kyseinen postauksesi. Wau, mitä kuvia! Ihastelen kuviasi ja tuota ihastuttavaa kukkakimppua.