Olipas tänään tehokas ja kiva sunnuntai. Valokuvauskurssi oli mainio – taas tuli pudottua maan pinnalle – etenkin omien poseerausten suhteen. Olimme siis Maijan kanssa Canonin ja JAS Tekniikan bloggareille järjestämällä valokuvauskurssilla. Luennoitsijana toimi Tiina Puputti, joka perehdytti meitä lähinnä henkilökuvaukseen.

Kurssilta jäi itselleni tsemppi keskittyä paremmin siihen mitä tekee. Tekniikan osaan jo hyvin, kunhan maltan keskittyä hallitsemaan sitä kuvaushetkellä. Se mihin minun kuitenkin täytyy kiinnittää tekniikkaakin enemmän huomiota, on kameran edessä oleminen. Jos itse kuvaan toista, täytyy minun ohjata paremmin, mutta ennen kaikkea älytä itse toimia kameran edessä harkitummin. Vaikeinta asukuvien ottamisessa on minulle omien asentojen hallitseminen, helposti yliposeeraan tai olen liian keskittyneen näköinen.
(bleiseri J.Lindeberg / poolo Lindex / farkut Monki / kello DKNY*saatu /
 kaulakoru Edblad / tossut Adidas)
Maija otti minusta yllä olevat kuvat, minä olen itse käsitellyt ja rajannut ne. On tosi vaikeaa asetella itsensä kauniiseen kulmaan ja asentoon suhteessa kameraan. Pelkkä käsien sijoittelu on oma prosessinsa. Seuraavaksi kyllä pidän pienet sessiot kokovartalopeilin kanssa.

Kiitos vielä järjestäjille tehokkaasta ja hyvästä kurssista. Oli myös mukava tavata jälleen uusia blogikollegoita, törmäillään taas. Katsokaapa vaikka Marin kiva postaus tästä kurssista. Ja kiitos Maijalle kuvista ja kärsivällisyydestä minun kanssani.

Palaan vielä tähän aiheeseen myöhemmin. Nyt mukavaa alkavaa viikkoa (saahan sitä sunnutai-iltana jo toivottaa).

5 Comments

  1. Te saitte kyllä ihania kuvia tehtyä!! Pitää tavata useammin, jotta voidaan harjotella kuvaamista enemmän 🙂

  2. Kiva postaus! Nämä valokuvausjutut blogeissa on aina kiinnostavia, sillä ainakin itse opin niistä sina jotain. Voi kun pääsisin taas jonkekin kurssille. Edellisestä on jo aikaa.

  3. Anne

    Juu, vaikka naureskeltiin, että heti kun oli ohjeet kuunneltu, tehtiin vaan niin kuin aina ennenkin 🙂 Juu, pitää tavata ja harjoitella kuvaamista ehdottomasti.

  4. Anne

    Kiva kuulla 🙂 vaikka tässä en kummemmin paneutunutkaan oppimaamme. Kurssilla lähinnä käytiin läpi poseerauksia ja sen sellaisia. Hyvää muistutusta itselle. Kannattaa tutkailla mitä kursseja omalla paikkakunnalla järkkäillään.

  5. 🙂 Yleensä se menee näin, mutta jos kuitenkin jää jotain mieleen ja ne palautuu sitten myöhemmin. Ja kokovartalopeilin edessä harjoittelu on hyvä juttu. Kiitti osallistumisesta 🙂