”Yhteistyössä Hifi Studio ja Genelec”
Vähän aikaa sitten isäntä jutteli, että olisi mukava saada meille kotiin olohuoneeseen musiikinkuuntelulaitteet – tarkemmin sanottuna vinyylisoitin kaiuttimineen kaikkineen. Hän halusi fiilistellä musiikkia olohuoneen mukavassa laiskanlinnassa. Vinyylejä häneltä löytyy jo ennestään aikamoinen kasa, mutta ne ja soitin ovat työtiloissa, joten kotiinkin halusi kuuntelumahdollisuuden. Jos olet seurannut pidempään blogiani, tiedät etten ole ns. musiikkityyppejä. Jostain syystä en ole sitten nuoruuden innostunut kuuntelemaan musiikkia ihan vain kuunnellakseni. Tämä on hassua, sillä tuo toinen on taas vastakohta minulle, musiikki on aina ollut hänelle tärkeä osa elämää niin harrastuksen kuin työnkin puolesta.
No, ensimmäisenä näistä laitehaaveiluista minulle tuli mieleen jättikokoiset kaiuttimet ja iso viritinvahvistin. Apua, meidän kaunis olohuone, joka on ollut kodin ainoa tekniikkavapaa tila. Tässäpä teille tarina, miten vinyylisoitinasia ratkesi onnellisesti.

Suuntasimme yhdessä HifiStudioon, joka on meille ennestään tuttu kauppa, sillä kotimme telkkarihuoneen äänentoistolaitteet on hankittu HifiStudiosta. Olemme myös tehneet Koodin puitteissa heidän kanssan yhteistyötä, joten eipä tarvinnut miettiä mihin mennä laitteita katselemaan. Tällaisessa paikallisessa kivijalkaliikkeessä on myös tietysti mukavin asioida, arvostan samoja asioita joita omassa liikkeessänikin haluan tarjota – laadukasta valikoimaa ja asiantuntevaa palvelua.

genelec
Vinyylilevysoittimen valinta oli oikeastaan aika kivaa ja helppoa. Minä sain osallistua siihen värivalinnan muodossa. Arvaattekin varmasti että meille tuli kokovalkoinen soitin.
genelec
Levysoittimestahan ei kuulu mitään ilman lisävarusteita. Tässä päästiinkin siihen minua jännittäneeseen osa-alueeseen. Isännällä oli tavoite – saada laadukas ja miellyttävä ääni levysoittimesta. HifiStudiossa on järjestetty oivallinen tila, jossa voi kuunnella eri laitteita ja vertailla niiden ominaisuuksia. Hyvin akustoidussa tilassa ääni pääsee oikealla tavalla esille ja vertailun tekeminen on helppoa. Apuna valinnassa on tietysti asiantunteva henkilökunta, joka osaa esitellä sinulle sopivimmat vaihtoehdot niin budjetin kuin ulkonäönkin puitteissa, tietysti unohtamatta sitä tärkeintä eli toivottua äänen laatua.

genelec

Kaiuttimia on valtavasti erilaisia. Katselin noita hulppeita pylväsmalleja ja mietin jo miltä ne näyttäisivät meidän sohvannurkassa. Varmasti ihan mahtavia toiminnassa ja oikeassa ympäristössä, mutta meidän olohuoneeseen en tuollaisia toivonut.

genelec

Onneksi kaiuttimia on todellakin joka lähtöön. Isäntä tuumasi, että meille paras valinta olisi ns. aktiivikaiuttimet, jotka eivät vaadi suurta ulkoista vahvistinta, koska niissä on sisäänrakennetut vahvistimet. Tämä alkoi jo kuulostaa vähän helpottavammalta tiedolta.

genelec
Kun tavoitteena oli löytää kauniit ja pienikokoiset kaiuttimet, joissa on todella hyvä äänenlaatu, päädyttiin tutkimaan tarkemmin Genelecin vaihtoehtoja. Kotimainen kaiutinvalmistaja on maailmalla erittäin tunnettu, useiden maailman kuuluisimpien artistien levytysstudioista löytyy Genelecin kaiuttimet. Tämä kuvan G-sarja on Harri Koskisen muotoilema. Minä ihastuin näissäkin valkoiseen väriin, vaikka toki kaiuttimia on myös muissa sävyissä, esimerkiksi mustana tai näyttävän pinkkinä. Saatoin huokaista helpotuksesta, kaiutinvalinta ei tuntunut ollenkaan hullummalta noin visuaalisessa mielessä. Testattuamme ääntä, ei sitäkään tärkeää osa-aluetta voinut kuin ylistää. Palaan tähän aiheeseen myöhemmin tarkemmin.

Ammattitaitoinen henkilökunta on kyllä avainasia, kun ostetaan kotiin tuotteita joiden toivoo olevan laadukkaita, aikaa kestäviä ja käyttötarkoitukseensa juuri sopivia. Kuvassa HifiStudion reippaat Tommi ja kauppias Lauri.

Levysoitin ja kaiuttimet olivat loistava ja kaunis pari, mutta niiden seuraksi toivottiin vielä vahvistinta. Meillä on kotiteatterihuoneessa HifiStudiosta ostettu hulppea Denonin vahvistin, joka on kyllä varmasti oikein hyvä laite, mutta se on kieltämättä aika iso ja painava musta laatikko. En mitenkään toivonut sellaista olohuoneen puolelle. Onneksi löytyi aivan mahtava ratkaisu, sillä laadukkaita vahvistimia on myös todella pienikokoisina – tätä minä en tiennyt. Palaan tähänkin seuraavassa aihetta käsittelevässä postauksessani.

genelec

No mihin Geneleceistä päädyimme. Testattuamme kaiuttimia, meille parhaaksi valinnaksi osoittautui Genelecin G3-malli. Olohuoneellamme on aika paljon kokoa ja nämä soivat siellä todella heleästi ja kauniisti. Kuvassa jännittyneenä puramme kaiuttimia pakkauksestaan. Plussaa upeasta puulaatikosta, tämä settimme oli erikoisjuhlaversio.

Kaiuttimiin tarvitaan myös johdot, arvostan sitä, että nekin ovat kauniit. Kuten paketista löytyneet Atlaksen valkoiset helmiäispintaiset johdot. Ja kuten kuvasta näkyy, koko perhe osallistui uusien laitteiden asennuspuuhiin.

Tästä tulisi aivan liian pitkä juttu, jos jatkaisin vielä tässä lisää laitteistostamme. Joten teen niistä erikseen vielä postausta, jossa näette millaiset vehkeet meille kokonaisuudessaan tuli ja miltä ne lopulta olohuoneessamme näyttävät (ja kuulostavat). Mukaan tulee myös palanen nostalgiaa, sillä kerron mitä vinyyliä minä mielelläni soittelen.

Kiitos vielä HifiStudiolle loistavasta palvelusta. Emme voisi olla tyytyväisempiä uusiin laitteisiimme, niin visuaalisesti kuin teknisestikin. Jopa minä nautin nyt musiikista.

*tuotteista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan

Comments are closed.