Suloista sunnuntaiaamupäivää. Aloitin tänäänkin sunnuntaini verkkaisesti, vähän ennen kymmentä soi kello (olisin muuten nukkunut pidempäänkin). Tällainen unikeko vaatii herätyksen, jos ei halua liikaa unta, josta usein seuraa päänsärky. Mutta ei säryistä sen enempää, sillä niitä ei nyt ole, vaan ennemminkin ihana fiilis ulkona paistavasta auringosta ja kuvien suloisesta aamaisesta.

Sain keväällä Petriltä Pariisin muotiviikkojen tuliaisena noita söpöjä hunajapurkkeja, joita olen säästellyt ja ihaillut keittiön String-hyllyllä. Koska vietin tämän sunnuntaiaamun yksin (koirien kanssa), päätin herkutella aamupalalla hunajaisella teellä ja rapealla croisantilla. Petri kertoi, että hunajat on valmistettu Pariisissa. Ajatella että siellä jossain talojen katoilla tuotetaan hunajaa. Paitsi että noiden purkit ovat supersuloisia pienine Eiffel-torneineen, oli hunaja myös hyvän makuista, niissäkin on eroja. Oli pakko kauhoa yksi lusikallinen myös suuhun. Tällaiset pienet ylellisyydet kyllä kruunaavat hitaat vapaapäivän aamut.

Minulla on monen monta juttua tulossa ja vähän jo rästissäkin, palataan siis vielä illalla uudelleen langoille. Tarkoitus olisi kertoilla teille vähän lahjojen ostamisesta ja paketoinnista. Miten se muuten meneekin aina niin, että kun on paljon tekemistä, ei saa aikaiseksi oikein mitään – ei tiedä mihin tarttuisi. Tätä päiviteltiin töissä juuri eilen Maijan kanssa. Kaikilla hommilla pitäisi olla deadlinet, silloin tulisi taatusti toimittua, heh.

Nyt taidan siirtyä nauttimaan auringosta ja sunnuntaitouhuiluista, ehkä keitän kohta kupillisen kahviakin. Vaikka tee on hyvää, tarvitaan myös kaffi jotta päästään liikkeelle.

3 Comments

  1. Hunajaa ei viljellä, vaan sitä valmistavat mehiläiset kukkien medestä

  2. Anne

    Hei Selma, kyllähän minä sen tiedän, mutta tuohon vain sopi jotenkin sana viljellä, vaikka olisi voinut laittaa vaikka tuottaa-sanan. Ehkä korjaan 🙂

  3. Olenkin ihan unohtanut croissanttien olemassaolon, ensi sunnuntai vois olla hyvä päivä paistaa niitä aamiaiselle. Miksi suomalaiset hunajat pakataan keltaisiin muovisiin purkkeihin? Ehkä ostaisin hunajaa, jos se olisi purkissa, jonka haluaa nostaa pöytään esille.