”kaupallinen yhteistyö Sokos”

Kesäkauteen kuuluu olennaisena osana erilaiset juhlat, niin ne elämän suurimmat juhlat kuin pienet kesäiset tapaamisetkin. On siis valittava lahjoja ja viemisiä erilaisiin hetkiin ja tilanteisiin. Sokos-yhteistyön puitteissa ajattelin kirjata joitakin vinkkejä tänne blogiin.

Minusta yksi tärkeimmistä asioista on miettiä miten tärkeään juhlaan lahja ostetaan. Ihmisen elämässä ei ole kovin useita suuria juhlia. Niihin lasken kuuluvaksi esimerkiksi ylioppilasjuhlat, valmistujaisjuhlat, rippijuhlat ja häät. Näistä hetkistä muistoksi saadut lahjat on kiva kuljettaa mukana tulevaisuuteen. Itse ainakin muistan omista tärkeistä juhlista hetkiä juurikin saatujen lahjojen muodossa, vielä näin vuosikymmentenkin jälkeen. Muistan myös vanhempieni häälahjoja, eli sitä kautta myös me lapset olemme saaneet nauttia heidän häämuistoistaan, vaikkei meitä edes tuolloin ole ollut.


Näihin tärkeisiin juhliin liittyen, minusta on hyvä jos lähipiiri antaa pysyviä lahjoja. Jos et ole ihan lähipiiriä, voit antaa myös lahjakortin tai rahaa. Jos lahjakortti tuntuu hyvältä idealta, voi sen kylkeen ostaa jotakin ajatonta ja pysyvää. Minun yksi klassisista lahjavinkeistäni on maljakko. Jokainen käyttää elämänsä aikana maljakkoa ja kauniita design-maljakoita harvoin tulee itse itselle hankittua. Jos siis epäröit, anna lahjaksi upea vaasi. 

Milloin lahja pakataan peittävään pakettiin. Minusta silloin kun juhlat ovat niin pienet, että lahjan saaja ottaa paketin itse vastaan ja hänellä on aikaa avata se juhlien tiimellyksessä. Tällöin yllätyspaketti on osa jännitysmomenttia ja juhlatilaisuutta.

Milloin lahja pakataan näkyvään pakettiin. Silloin kun juhlissa on lahjapöytä, johon vieraat vievät tuomisensa. On osa esimerkiksi hääjuhlien tapoja, että vieraat käyvät ihailemassa lahjapöytää ja sen antimia. Tällöin ei ole suotavaa pakata lahjaa peittävään kääreeseen, kaasoille tulee ylimääräistä hommaa ja monesti lahjoihin kuuluvat kortit hukkuvat pakettikääreiden myötä. Pakkaa siis lahjasi näkyvään pakettiin ja huolehdi, että kortti pysyy siinä tiiviisti kiinni, esimerkiksi nauhaan kiinnitettynä. 

Sokoksen valikoimista poimin näihin kuviin omasta mielestäni kauniita lahjoja. Kalevala Korun mallistosta löysin monta ihastuttavaa korua, jotka sopivat mitä mainioimmin esimerkiksi rippi- ja ylioppilas tai valmistujaislahjoiksi. Myös Tommy Hilfigerin rannekellot tai Tigerin lompakko ovat kivoja lahjaideoita.

Kalevala Korun Eira-riipus on viehttävä ja sopii myös esimerkiksi huomenlahjaksi. Korvakorut ovat kullattua hopeaa. Ajattomat rengaskorvikset ovat aina tyylikkäät.

Hopeiset helmikorvakorut ovat myöskin viehättävät klassikot. Tällaiset voisin itse antaa vaikkapa rippilahjaksi. Itse olen saanut aikoinani tällaisia koruja lahjaksi ja ne ovat vieläkin käytössä, vaikka lahjojen saamisesta on jo vuosikausia. Siellä ne ovat korurasiassa muistuttamassa esimerkiksi omista rippijuhlistani.

Marimekon mielettömän upea lasimaljakko olisi aivan täydellinen häälahja. Sokoksen Marimekko-osastolta löytyy muitakin mahtavia lahjaideoita. Kuvan t-paita ja kuviohame ovat Tiger of Swedenin mallistosta.
Ihania lahjanostohetkiä. Kun pitää mielessä ajattomuuden, pitkäikäisyyden, käytännöllisyyden ja hyvän designin, ei voi mennä pieleen – ja jos menisi, ei se ole lahjan antajan ongelma.Comments are closed.