marimekko
 ”kaupallinen yhteistyö Marimekko”

Yhteistyöni Marimekon kanssa jatkuu herkullisen kesäisissä tunnelmissa. Sain lainata Marimekon kesäkokoelmasta vaatteita ja asusteita, joita fiilistelin ja sovittelin. Modernin mustavalkoiset kuosit puhuttelevat minua aina, mutta tällä kertaa ihastuin kovasti myös hedelmäisiin raikkaisiin värisävyihin.

Kevään ja kesän 2016 mallistossa on Anna Teurnellin mukaan haluttu nostaa esille Marimekon tärkeitä ja vahvoja naisia – Armi Ratiaa, Vuokko Eskolin-Nurmesniemeä, Annika Rimalaa ja Maija Isolaa. Mallistossa kiteytyy Marimekon ydin eli luovuuden ja käytännöllisyyden liitto.

marimekko

Kaja-tunika on yksi malliston monipuolisimmista ja helpoimmista vaatteista. Kepeän ilmava kangas ja valuva leikkaus tekevät vaatteesta jokaiselle vartalotyypille imartelevan. Mustavalkoinen kuosi on helppo yhdistää niin arkeen kuin juhlaankin, yhtä hyvin farkkuihin kuin hameeseenkin.

marimekko

Kresta-mekosta tulee mieleen lapsuuden kesät ja huolettomuus. Tällaisessa pitkässä kevyessä mekossa voisi kulkea melkein mihin vain kesän aikana. Päivällä jalkaan voisi sujauttaa sirot sandaalit ja illaksi tukevat korkokengät. Suuren markiisikassin kanssa ranta- tai toriasu on valmis, illalliselle mekon seuraksi voisi napata pienen kukkarolaukun.

Yhdistäisin Kresta-mekkoon esimerkiksi ihanasta parkitusta kasvinahasta valmistetut asusteet, Sara-sandaalit ja Valma-pussukan. Luonnonvärinen nahka on kauniin näköistä ja se sopii hienosti tasoittamaan värikkäiden asujen loistetta ja toisaalta tuo lämpöä mustavalkoisiin kokonaisuuksiin.

marimekko

Larissa-mekko on kuin upea iltapuku, sen voi pukea tärkeään juhlatilaisuuteen, mutta mekon nerokkuus on sen rento eleganttius, yhtä mainiosti se taipuu myös lomamatkan monikäyttövaatteeksi hellepäiviin. Malli on harteilta istuva, mutta muuten muokkautuu kantajansa linjoihin. Pitkän helman voi tarvittaessa lyhentää itselleen sopivaksi. Mekon kuosi on Paavo Halosen suunnittelema Kaira.

Upea mekko saisi seurakseen pirteät asusteet, kuten kirpeän keltaisen Alisa-laukun ja  pilottimalliset Emma-aurinkolasit. 

Sovittelin itselleni Oskarine-mekkoa. Tämän herkullinen kuosi on nimeltään Chili ja sen on suunnitellut Kustaa Saksi. En voi sille mitään, mutta tämä kuosi saa minut ihan nostalgiseksi, tässä on hyvällä tavalla nykyaikaa ja historiaa. Paitamekko, jossa on edessä vetoketju ja sivuilla taskut, on mitä mainioin vaate. Mekon voisi yhdistää mukavasti myös vajaamittaisten housujen kanssa. 
marimekko
Puolihame kuuluu ehdottomasti kesään. Keveissä liehuvissa helmoissa on juuri oikeanlaista kevyttä kesäfiilistä. Puuvillainen Neela-hameen yhdistin ajattomaan valkoiseen puuvillapaitikseen, jonka helmaan tein solmun.

Marimekon kesän asustemallistossa on paljon erilaisia markiisikasseja. Kuvan kassissa on hienostuneet nahkayksityiskohdat.

Löytyypä mallistosta myös kokohaalari Kaira-kuosista. Moni ylistää haalareita mitä mukavimmiksi vaatekappaleiksi. Erlan-haalari on väljälinjainen ja varmasti todella miellyttävä päällä.

Olipas tosi hauskaa viettää hetki Marimekko-fiiliksissä. Käväisin maanantaina Helsingissä ja kipittäessäni kiireessä Marimekko-myymälöiden ohi, ihastelin tätä kokoelmaa näyteikkunoiden esillepanoissa. Kuosit ja värit tekivät vaikutuksen näyttävyydellään.

Olettehan muuten huomioineet, että ensi perjantaina 20.5.2016 Marimekko järjestää Helsingissä Espalla muotinäytöstapahtuman. Kannattaa ehdottomasti poiketa katsomassa paikan päällä jos siihen on mahdollisuus.

OSALLISTU ARVONTAAN:

Kerro mikä on sinun suosikkisi Marimekon kesän 2016 kokoelmasta, 
pääset katsomaan mallistoa heidän sivuiltaan tästä, 
ja osallistut kuvassa näkyvän mustavalkoisen Laara-huivin arvontaan.

Arvonta alkaa heti ja päättyy 25.5.2016 klo 24.00
Muista jättää kommentin yhteyteen meiliosoitteesi mahdollista voittoa varten.
Onnea arvontaan!

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

90 Comments

 1. Suosikkini kesämallistosta on ehkä vähän yllättäenkin Meg-housut. Olisivat niin monikäyttöiset.

  annesavol (at) gmail.com

 2. Katinka-mekko oli suosikki. Ihania kuvia!
  saya
  sayav(at)hotmail.fi

 3. Näyttääpä tuo hame hyvälle päälläsi! Mielettömän raikas ja kesäinen kokonaisuus.

  Vastaukseni onkin tuo hame ja/tai Caro-mekko.

 4. Oma suosikkini on Katinka-mekko, johon yhdistäisin ehdottomasti tuon keltaisen Alisa-laukun ?

 5. Aina-putkilaukku ja keltaiset Riko-sandaalit tulivat heti hankintalistalle, mutta OMG (niin vanhanaikaista, mutta sopii tähän tilanteeseen niin hyvin, siis tuo lyhenne) tuo vikan kuvan haalari! Ehdottomasti suosikki kesäksi ?

 6. Kaja-tunika olisi mukava kesäinen asusta.
  terv:AMH

 7. Kaja tunika on monikäyttöinen asu. Kauniita värejä mallistossa.
  kaimaen1(at)luukku.com

 8. Kresta-mekko tai Oskarine-mekko.
  elemta(at)gmail.com

 9. Ihania uutuuksia, mutta sekä suurempi Soile-laukku että pienempi Alisa-laukku olisivat täydellinen lisä laukkukokoelmaani. 🙂

  blackpluswhiteisgrey (at) gmail.com

 10. Ihania kaikki! Onanda-mekko olisi itselläni monikäyttöinen.
  Sini

 11. Sara Sandaalit on niin herkut.

  Tyylikäs mallisto kertakaikkiaan, ottaisin kaiken melkein näistä.

 12. Alisa laukku ehdottomasti!

  Mia(eetuanneli@hotmail.fi)

 13. Kaja-tunika olisi kaikista mieluisin 🙂
  nelliina at yahoo.com

 14. Katinka-mekko on kiva!maritta.vuorela@kotinet.com

 15. Larissa-mekko – Varmasti juuri niin monikäyttöinen kuin Anne kirjoitti ja supertyylikäs! Sitä haluankin päästä sovittamaan! pia.hoseus@gmail.com

 16. Tämän kevään mallisto on upea, voisin ottaa siitä montakin tuotetta. Larissa-mekko olisi varmasti pitkäikäinen vaate. Alisa-laukku vaikkapa pinkkinä olisi myös ihana valinta. paula.saukkonen@telemail.fi

 17. Nyt on kyllä Marimekolla hyvä mallisto! Voisin heti kotiuttaa Liliana-tai Kariana-mekon, mutta Marjet olisi varmasti käytetyin;) Sitten pitäisi vielä opetella käyttämään mekkoa!

  mollymyy at gmail.com

 18. Kaikki nuo mekot niin ihania varsinkin se keltasävyinen paitamekko oli suosikini?Ihana koko juttu ja kuvat.

 19. Kaikki nuo mekot niin ihania varsinkin se keltasävyinen paitamekko oli suosikini?Ihana koko juttu ja kuvat.

 20. Alisa-laukku on keltaisena ihanan värinen pikkupiristys!
  petra_84(at)suomi24.fi

 21. Ihana Katinka-mekko.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

 22. Kerttu-laukku on juuri sopivan pieni kesälaukuksi.

  rismira at gmail.com

 23. Minun suosikkini on ihana Erlan-haalari. T. Päivi.H.