Kesäinen juhlasesonki alkaa olla käsillä, kaikille ei ole osunut ylioppilasjuhlia, valmistujaisia, rippijuhlia tai häitä, mutta kesään kuuluvat yhtä hyvin myös vaikkapa ihan muuten vain vietettävät puutarhajuhlat ja muut tapaamiset. Sokos-yhteistyön merkeissä päätin pohtia juhla-asuja hillitymmällä otteella. Jos olet juhlien päätähti tai juhlittavan läheinen, on ihana satsata ainutkertaiseen juhla-asuun ja tällöin siltä toivoo tietysti ooh-efektiä. Kukkamekot, pitsimekot ja muut ihanuudet kannattaa ehdottomasti sovitella läpi, kun kerrankin on hyvä syy nauttia viimeisen päälle juhlaan valmistautumisesta. Sokoksen uudistuneesta kuvastosta minä bongasin monta viehättävää ja naisellista mekkoa.

Itselleni ei ole tälle kesälle yhtään läheisen erityistä juhlaa kalenterissa, mutta saatanpa päätyä vierailukäynnille tai puutarhajuhliin. Tällöin valitsen mielelläni jotain tyylikästä ja ajatonta, sellaista jota voi käyttää monessa eri tilaisuudessa, tai jota voi tarvittaessa käyttää myös arkipukeutumisessa. Mustavakoinen väriskaala on luonnollisesti aina varma valinta ja itse päädynkin yleensä tähän klassiseen tyyliin, kun valitsen kaappiini juhla-asujen osasia.

Mekot ovat ihania, esimerkiksi tämä, ja niissä on aina jotain spesiaalia, mutta niin on kynähameissa ja topeissakin. Yhdessä ne muodostavat pikkumustan ja erikseen näitä osasia voi yhdistää melkein mihin tahansa – arjesta juhlaan. Napakka neulostoppi on J.Lindebergin, joustava kynähame Filippa K:n, samoin ruskea pikkulaukku.

Myönnän myös viihtyväni housuissa paremmin kuin hyvin. Tänä keväänä erilaiset suorat housut ovat todella ajankohtaisia. Kapealahkeiset satiiniraidalla viimeistellyt housut ovat J.Lindebergin ja leveälahkeiset luonnonvaaleat housut Filippa K:n. Kun juhla-asun alaosana on housut, kannattaa naisellisuutta korostaa muissa vaatekappaleissa, alkaen alusasuista. Liivit vasemmalla Esprit ja bralette oikealla Marie Meili. Upeat housut yhdistettynä hihattomaan paitaan ja hulppeisiin korkoihin on todella näyttävä kokonaisuus.

Kuvasimme Sokos.fi-sivustolle näitä asuja mallin päällä ja voi miten hyviltä vaatteet näyttivätkään. Monet valuvat vaatekappaleet pääsevät täysin oikeuksiinsa vasta päälle puettuna ja oikein asustettuna. Innostuin kuvauksissa vöistä, sillä niillä sai hetkessä uutta ilmettä peruspaitoihin ja toppeihin. Kuvan paita ja vyö Filippa K.

Vaatekaapissa olisi hyvä olla muutamia perustoppeja ja vöitä, jolla saa aikaiseksi erilaisia juhlalookkeja. Itse ainakin tykkään korostaa vyötäröä, etenkin kapeiden alaosien kanssa.

Pitsikoristeiset alusasutopit ovat myös mainioita. Paitsi että niitä tulee käytettyä aluspaitoina paitapuseroiden alla, sopivat ne sellaisenaan bleiserin alle juhlavammassa tilaisuudessa. Kuvan pitsitoppi Espritin. Juhlalaukku on tietysti tärkeä asuste. Filippa K:n kultavitjainen nahkalaukku on ajattoman ruskea, ovela sävy tuo mustavalkoisiin juhla-asuihin kivasti sävyjä. Juhliin panostan aina myös meikkipuolelle ja tuleekin usein hankittua jotakin pientä piristystä meikkipussiin. Oletteko te jo kokeilleet paljon hypetettyjä NYX-meikkejä, joita juuri saapui Sokoksen valikoimiin. Itse ostin kaksi houkuttelevaa huulikiiltoa ja kulmakarvapaletin. Molemmat olivat kyllä hinta-laatusuhteeltaan mahtavia. 

Ihastuin hirmuisesti upeaan kimonoon, jonka löysin Tiger of Swedenin osastolta, sieltä ovat myös superkapeat ja napakkaa kangasta olevat housut. Kimono toimii kuten perinteinen jakku, mutta tuo asuun modernia ilmettä.

Nyt vain odottelen kutsuja kesäjuhliin, tai no, ensimmäiset on jo tänä viikonloppuna. Taidan valita asuksi jotain mustavalkoista tälläkin kertaa.

”kaupallinen yhteistyö Sokos” 

2 Comments

  1. Tänään ystäväni 50-vuotis juhliin meno ja en ole vissiin yhtään jättänyt viime tippaan eli ei hajua vielä mitä laitan päälle. Kauhea flunssa vielä päällä ja painoa on tullut viime vuodesta 3-5 kiloa :(.Tuo ruskea pikkulaukku on kyllä aivan ihana, olikohan minkä hintainen? Itellä on samantyyppinen vyö kuin Filippa K:N ja on tosi kätevä ison huivinki kanssa, ite löysin tämän kerran jostain ale korista 🙂 Tuo toinen kapea vyö muistuttaa sinun sitä ihanaa laukkua, jotenki samaa henkeä. Ouluun onki avattu nyt uusi Sokos, pitäis joku vko loppu lähteä käymään…tästä reilu sata kilometriä matkaa,liian harvoin tulee sielä käytyä.Tuo laukku jää ehdottomasti ostoslistalle, jos ei hunajaa maksa :).

  2. Anne

    Varmasti olit juhlissa tyylikäs 🙂
    En muista tarkkaan laukun hintaa, mutta Filipan pikkulaukut ovat olleet siinä vähän alle parin sadan, eli ihan kohtuuhintaisia ajattomista ja laadukkaista laukuista. Ja juu, tosiaan mun Stellan laukussa on myös ketjua hihnoissa, ja tuo muistuttaa myös Chanelin ketjua.

    Oulun Sokos on varmasti hieno kun sitä on niin huolella ja pitkään rakennettu, harmi kun täältä on niin pitkä matka sinne 🙂