Siitä on lähes päivälleen 4-vuotta kun muutimme tähän kotiin. Tarkalleen ottaen se oli 16.5.2012. Kollaasin kuvat olen napsaissut heti muuton tiimellyksessä – ikkunoista näkee että muuttoauto on vielä pihassa. Tuolloin ensimmäinen järkevän näköinen kohta uudessa kodissa oli olohuone, jonne kannettiin vanhat kalusteet ensimmäisille paikoilleen. Tuolloin tuumasin minä ja joku muukin, että näyttää aika ”puisevalta”. Se oli sitä aikaa, kun trendikkäässä kodissa kaikki oli valkoista ja kiiltävää. Ehkä ripaus mustaa piristi valkoisuutta. Meilläkään ei sisustukseen jäänyt kaikkia kuvien puukalusteita, nyt kun tarkemmin mietin, hyvin olisi voinut jäädä, sillä enää minusta tuo ei näytä niin puisevalta kuin neljä vuotta sitten. Pakkasin juuri kuvan sohvapöydän Koodin varastoon odottelemaan parempia aikoja. Sohvapöytä on itse suunnittelemani ja puusepän tekemä, siitä en raaski luopua ja ehkä joskus sen vielä otan esille. Puinen ruokapöytä on nykyään terassillamme ja puukehyksinen peili minun huoneessani, samoin kun Y-tuolikin (istun sillä juurikin nyt työpöydän ääressä).

Oli muuten hauska lukea tuon päivän blogipostaus kommentteineen, kurkkaa tästä. Kommenteissa oltiin mm. huolissaan siitä miten totun näin ahtaaseen tilaan, kun vanha kotimme oli niin suuri. Oi voi, hyvin on totuttu tähän muutamaa neliötä pienempään enkä vaihtaisi takaisin. Ahdasta meillä ei kyllä minusta ole, vaikka kieltämättä makuuhuone esimerkiksi on pikkuinen, mutta sielläpä sitä tilaa ei niin tarvita. Niin ja en ole maalannut saarnisia seiskoja, huoh, hyvä niin.

Olohuoneen kalustejärjestys on muuttunut pariinkin kertaan, nyt se on minusta parhaimmillaan. En voi käsittää miksi aikanaan päätin laitella kalusteet kuvien tavalla. Onneksi isäntä kerran innostui ehdottamaan kalusteiden veivaamista. Tällaiselle sisustelijalle on luonnollista entrailla kotia pikku hiljaa. Minusta paras sisustus rakentuukin kerroksittain ja ajan myötä. Nyt olen aika tyytyväinen olohuoneen nykytilaan, mutta varmasti jotain tulee muuttumaan jatkossakin. Seuraavaksi String-hyllyssä, kun saimme juuri siihen tilatun pöytätason, jolle asetellaan uusi vinyylilevysoitin. Siitä juttua piakkoin siis.

Muisteloiden keskeltä hauskaa viikonloppua!

2 Comments

  1. Miten tuntuu että te muutitte ihan vasta äsken. Aika menee kovin nopeasti. Teillä on kaunis koti.

  2. Anne

    Sanos muuta, meinasin lentää pyllylleni kun laskin vuosia taakse päin 🙂 Ja kiitos, kyllä ainakin ollaan täällä viihdytty.