”kaupallinen yhteistyö Saarioinen”

Rakastan hyvää ruokaa kuten varmasti suurin osa ihmisistä. Minusta ruoka on nautinto ja sitä pitää arvostaa. Itse suhtaudun silti siihen mutkattoman rennosti, en stressaa jos en jaksa kokata itse joka päivä ja kun jaksan ja ennätän, nautin ruoanlaitosta. Minulla ei ole mitään erityistä ruoka-ainetta jota en söisi eikä mitään erikoisruokavaliotakaan. Pyrin syömään normaalia kotiruokaa monipuolisesti. Tässä postauksessa mietiskelen ruokaa Saarioisten yhteistyön puitteissa.

Arkisin työlounaan nautin mieluiten ihan työpaikalla. Meillä on aika surkea sosiaalitila, jossa ei ole ikkunaakaan. Sinne on kuitenkin ihana vetäytyä hetkeksi keskellä päivää ja olla tovi ihan rauhassa. Joskus saatan istahtaa myös liikkeen puolelle syömään, kuten kuvienottopäivänä. Mieluiten haen lounaani ruokakaupasta ja suosikkejani ovat aina olleet Saarioisten pinaattikeitto ja maksalaatikko. Oli monta vuotta, kun söin valehtelematta lähes jokaisena työpäivänä lounaaksi Saarioisten pinaattikeittoa leivän kera. Sittemmin olen monipuolistanut repertuaariani.


Taannoisella Helsingin reissullani tapasimme Suomen Blogimedian bloggaajien kanssa Saarioisten ihmisiä, joilta saimme kysellä valmisruoasta. Tapaamisessa viimeisetkin negatiiviset assosiaatiot valmisruoista karisivat omalta kohdaltani. Oma suhtautumiseni eineksiin on ollut aina järkevä, olen lukenut tuoteselostukset ja osannut erottaa hyvät ja huonommat valinnat toisistaan. Tapaamisessa sain kuulla, kuinka paljon Saarioisilla mietitään ruokien ravintoarvoja, suolan määrää, mausteiden tuomaa makua yms. seikkoja. Kuinka raaka-aineet pyritään ostamaan mahdollisimman läheltä ja miten ruokien jäähdytys ja pakkaus suoritetaan erityisellä tarkkuudella, jotta tuoreus ja ravintoarvot säilyisivät mahdollisimman hyvin.

Samaisella reissulla tuli tutustuttua tarkemmin myös uudempiin Saarioisten valmisruokavaihtoehtoihin. Kieltämättä kaupassa tulee helpoiten tartuttua niihin tuttuihin ja turvallisiin tuotteisiin. Oletteko te esimerkiksi kokeilleet  Balanssi-sarjan aterioita. Niitä suunnitellessa on erityisesti kiinnitetty huomiota ravintosuosituksiin ja terveellisyyteen. Olen nyt maistellut näitä annoksia ja suosikikseni mainiosta sarjasta nousi Kirjolohiannos. Tähän olenkin tarttunut jo useamman kerran lounasta noutaessani.

Tutuista vaihtoehdoista yksi ikisuosikkini on Saarioisten vispipuuro ja se nimenomaan kermalla höystettynä. Kuten huomaatte saatan välillä sortua vähän makeampaankin lounaaseen. Toisinaan valitsen jonkin Saarioisten puuroista, kuten Luomu Speltti -kaurarouhepuuron. Olen ehdottomasti puuroihmisiä, en sitä niinkään syö aamiaiseksi mutta lounaaksi tai iltapalaksi mielelläni. Etenkin töissä valmispuurot ovat käteviä.

Arkisin meillä syödään illallinen yhdessä. Yleensä kokkaan jotain maukasta kotiruokaa itse. Saatan kuitenkin helpottaa itseäni esimerkiksi valmiilla lisukesalaatilla. Tänä keväänä ihan lemppariksi ovat nousseet kuvien Maalaisperunasalaatti ja Kasvissalaatti. Tällaisilla lisukkeilla pärjää pitkälle, kylkeen riittää vaikkapa uunissa paistettu lohi.


Kuvan illallinen on viime lauantailta, jolloin päätin kiikuttaa pöytään kaiken mitä kaappiin oli viikon varrella kertynyt. Aterialla oli grillimakkaraa, uusia perunoita, silliä ja edellisen päivän pizza-aineksista tehty pikkupizza. Täydentäjinä vielä Saarioisten salaatit. Välillä minusta on kiva koota tälaisia sekalaisia aterioita, joista voi napsia lautaselle oman maun mukaisen lajitelman. Tuli samalla siivottua kaappi seuraavaa viikkoa varten.

Pyöräytin vielä lettujakin jälkkäriksi, meillä kun sattui olemaan kermaa joka piti käyttää. Lettujen päälle oli Saarioisten hilloa ja tuoreita mansikoita ja tietysti kermavaahtoa.

Kuulun napostelijoihin, eli syön aterioiden välillä mielelläni kaikkea pientä, kuten hedelmiä ja pähkinöitä. Herkkuihini kuuluvat myös ihan perinteiset kiisselit. Itse ei usein tule kiisseliä keiteltyä, mutta kaapista löytyy aika usein Saarioisten kerroskiisseliä. Monet valmisruokaherkkuni liittyvätkin yksin syömiseen, kun toinen ei välitä esim. jälkiruoasta, on helppo ostaa valmis annos vain itselle.

Rakastan lukea keittokirjoja ja reseptejä, yleensä poimin niistä ideoita ja toteutan ruoat omalla tyylilläni. Käväisin lukemassa Saarioisten sivuilta reseptejä, niissä oli paljon käteviä vinkkejä miten hyödyntää valmiita tuotteita kokkailussa. Esimerkiksi kesän resepteissä oli monta mielenkiintoista vaihtoehtoa juuri tähän hetkeen.

Mikä on sinun suhteesi valmisruokaan? Tuleeko sinun käytettyä valmiita annoksia tai lisukkeita?

11 Comments

 1. Tuutikki T

  Valmisruokia tulee käytettyä todella harvoin, kerran kesässä maksalaatikkoa ja jouluisin peruna- ja bataattilaatikkoa, muuten iso ei valmisruoille. Haluan tehdä ruokani itse ja tietää, mitä ne sisältää, mieluiten luomulaatuista lihaa ja broileria ja kotimaista kasvista.

 2. Mä en syö valmisruuista oikeastaan muita kuin Saarioisten maksalaatikkoa (rusinoilla tietysti) ja pinaattilettuja. Toki hilloja ja salaattikastikkeita toisinaan käytän. Niitäkin aika harvoin, ehkä opin lapsena mummon lihapatojen ääressä niin kotiruuan makuun, että noita kahta lukuunottamatta einekset eivät ole oikein maistuneet koskaan, mutta ymmärrän, että ne helpottavat monen ihmisen elämää, mutta minusta einesruoka ei saisi kenelläkään olla se ainoa ruoka mitä viikon aikana suuhunsa pistää.

 3. Elämä olisi kurjaa, jos joutuisin syömään valmisruokia. Syön lähinnä vain aterioita , joita olen tehnyt itse. Aika usein teen edellisenä iltana niin paljon ruokaa, että voin ottaa loput lounaaksi töihin. Suosin kotimaista lihaa.

 4. Anne

  Saarioisten maksalaatikko on ihan mun ikiaikaisia lemppareita, rusinoilla nimenomaan. Jouluisin myös laatikot on hankittu usein Saarioisilta, hyviä. Mutta pidän myös monista arkea helpottavista valmisruoka-annoksista. Olen verrattain tarkka ruoan mausta, sillä kuten sanoin, arvostan hyvää ruokaa ja mielestäni olen myös aika hyvä kokki. Olenkin ollut iloinen, kun olen löytänyt monta maukasta valmisruokaa, jotka minua arjessa helpottavat. Tutkinkin myös tarkkaan valmisruokien ainesosaluettelot, suurimmassa osassa niistä joita ostan, ei ole lisäaineita. Saarioinen käyttääkin valmisruoissa yleisesti lähituottajien raaka-aineita, valitsen siis valmisruoista juurikin kotimaista ja parasta laatua.

 5. Anne

  Sama täällä tuo maksalaatikko, rusinoilla tietty 🙂 Valmisruokia on todella paljon kaupassa, olen tarkka valinnoistani ja päädyn aina kotimaiseen ja laadukkaaseen vaihtoehtoon. Kokkaan kuitenkin itse joka ainoa päivä, minulla valmisruoat ovat silti osa arkea. Täydennän niillä kätevästi aterioita. Olen löytänyt monia lemppareita, kuten kuvien Balanssi-sarjan lohiannos. Se maistuu hyvältä.

 6. Anne

  Minäkin teen itse ruokaa joka päivä, mutta silti täydennän ateriointiani valmiruoilla. Kuten ylemmissä vastauksissa jo sanoin, valmisruokia on joka lähtöön. Minulle laatu, puhtaus ja maku ovat tärkeitä. Siksi valitsen tarkkaan mitä valmisruokia syön. Saarioisilta olen löytänyt monia lemppareitani ja ne eivät minusta ole kurjia, vaan maukkaita ja käteviä – ne helpottavat arkeani. Minusta on myös tärkeää että valmisruoissa on kotimaista lihaa, kotiinkin ostan kotimaista lihaa – no ehkä joskus Uusiseelantilaista karitsaa 🙂 Meillä jää harvoin iltaruokaa yli, pyrimme tekemään täsmämääriä. Minusta on kiva syödä lounaalla jotain muuta kuin edellisenä iltana kotona. Mutta ruokajutut on aina niin henkilökohtaisia, pääasia että itselle maistuu 🙂

 7. Minulta ei valmisruuille, olen niitä työvuosinani kouluelämässä syönyt ihan tarpeeksi. Valmispuuroissa saattaa olla turhaa sokeria. Minua on kivaa ja vaivatonta pyöräyttää ruoka itse ja säästää sillä tavalla myös ruokalaskuissa.

 8. Kun pudotin toissa talvena sen 35 kiloa, niin minun piti liikunnan lisäksi myös pistää ruokailut täysin uusiksi, luonnollisesti.

  Elin kyseisen talven mahdollisimman puhtaalla perusruualla, mutta myös valmisruuilla.

  Oli helppo laskea päivän kalorinsaanti kun ne pakkauksissa lukee. :o)

  Ja tähän tärkeä huomio!!!
  Söin ainoastaan tarkkaan valikoituja valmisruokia, en tietenkään mitä tahansa.

  Spartalaisen lenkki- ja ruokakurin ansiosta pudotin siis kuuden kuukauden aikana painoani yli kahdeksankymmenen Saarioisten maksalaatikko rasian verran. Ei paha!!!
  :o)

 9. Anne

  Mulla tuo sokeri on aika pahe, sitä tulee syötyä liikaa, siis muuallakin kuin valmisruoka-annoksissa. Kuten mainitsin, kokkailen itse kotona päivittäin, joskus käytän apuna joitakin valmistuotteita, se on minusta oikein ok. Töissä puolestani tykkään vetäytyä rauhaan ja päädyn ruoan hakureissulla usein valmisruokahyllyn vaihtoehtoihin, sieltä löytyy minusta oikeasti hyviä vaihtoehtoja, sekä maulta että laadultaan.

 10. Anne

  Sulla oli kyllä mieletön urakka, josta selvisit hienosti!

  Tosiaan, kun laihduttaa ja laskee kaloreita, on hyvistä valmisaterioista apua, sillä niiden kalorit saa laskettua helposti ja tarkasti. Myös annoskoot ovat valmisannoksissa laskettu niin, ettei ole vaaraa ns. ylensyönnistä.

  Huisia miettiä konkreettisesti menetettyä painomäärää, tuollainen kasa maksalaatikkoa on aika kasa.

  🙂

 11. Syön välillä töissä valmisruokia…jos ei kerkiä muualle lounaalle, eikä jaksa kotoa raahata jämiä…Inhoan keittoa kassin pohjalla jne..Silloin ostan yleensä Saarioisten lasagnea, joka on oikeasti hyvää 🙂 Kotiin ei seitsenhenkiseen perheeseen oikein kannata valmisruokia ostaa…Samalla rahalla saa isomman satsin, kun itse tekee.