Valkoinen väri on aina kuulunut minun kesäsuosikkeihini. Lisään sitä valkoiseen kotiimme entistä enemmän, vaihdan vaatevarastossani valkoiset vaatteet etualalle ja huomaan ihastelevani eniten valkoisia kukkia. Valkoisen parhaita väripareja kesäkautena ovat kasvien vihreä, saven sävy ja vaalean harmaa. Tätä raikkautta voi terästää ripauksella mustaa tai jotakin metallista, nyt ihastuttaa kromi.
(neulepaita Benetton / silkkihuivi Marimekko / farkut COS / tossut Adidas / kello DKNY*saatu)

Löysin myös sopivat valkoiset farkutkin, niitä oli havitellut jo pidemmän aikaa. Nyt on kesäkarderobi pelastettu, sillä mikä ei sopisi valkoisiin farkkuihin. Ihan täydellisiä en onnistunut löytämään, mutta nämä COS:in versiot olivat saatavilla olevista parhaat – joskus täytyy tyytyä sellaiseen vaihtoehtoon. Näissä on tarpeeksi paksu kangas, sillä monissa katsomissani kangas oli joustava ja ohut, kuin puuvillahousuissa, halusin nimenomaan farkkukankaiset valkoiset farkut. Lisäksi näitä ei oltu revitty, eivätkä nämä nuole kroppaa, vaan malli on sopivasti väljä. Istuvuus vaan ei ole ihan omalle kropalle paras, mutta mitäs siitä kun muuten täyttävät kriteerit.

 

Sananen tuosta sisustuksestakin. Valkoinen tuoli ja muutama valkoinen esine Skagerakin tammipöydällä raikastivat ryhmää. Suursuosikkini on tuo ihana Bakerin saniaistyyny. Meillä on tapana tilata noita aina kesäkauteen. Nyt saniaiskuosi on vielä erityisen ajankohtainen, viherkasvivillitys ja väritys on kovasti pinnalla. Mutta tuohan yksikin tuollainen tyyny aimo tuulahduksen kesäistä raikkautta kotiin.

Mansikoissa on muuten eroja. Olen pettynyt moniin ostamiini, parhaat saa torilta, niiltä maalaiskojuilta. Eivät ole halvimpia, mutta ainakin maistuvat jokseenkin hyville jo tässä vaiheessa kesää. Suurin pettymys on ollut ruokakaupan sisäänkäynnin vierestä ostetut marjat. Mistä te olette löytäneet parhaat alkukesän mansikat?

Harmaa neule on oikeasti kotivillapaitani, asun vapaa-aikana kollarihousuissa ja ohuissa neulepaidoissa. Tänään vilutti aamulla töihin lähtiessäni ja halusin pukea päälle kevyttä mutta lämmintä, eli ohut neulepaita oli juuri sopiva. Harmaa meleerattu neule ja valkoiset farkut ovat ikisuosikkiyhdistelmäni. Terästin tätä komboa Marimekon silkkihuivilla, joka tuo mieleen bandannan vähän hienostuneemmalla viballa. Oli aika kiva olla kotipaidassa töissä.

Rentouttavaa viikonloppua!

9 Comments

 1. Voi mieletön miten kaunista! Monta vuotta olen lueskellut blogiasi, mutta tänä keväänä se on viehättänyt oikein erityisesti! Onnistuuko muuten saniaistyynyn postitus? Entä minkä hintaista ja kokoista tyynyä olette teettäneet?

 2. Voi miten freesiä! Mikä tuo tuoli on?

  Itsellä ihan sama, että valkoinen väri valloittaa pukeutumisessa joka kesä. Kaivan kaikki valkoiset asiat etualalle kaapissa ja käytän niitä paljon! Valkoisia farkkuja on kyllä ärsyttävän vaikea löytää. Mulla on vain yhdet, eivät ihan parhaat malliltaan, mutta käytän niitä kun en parempiakaan ole onnistunut löytämään. Juuri liian ohut kangas tai liian tiukka istuvuus kun eivät valkoiseen sovi.

 3. Voi, että miten ihana kangas. Tuosta sais kyllä mageen verhon mökille..olisi niin ihanan raikas hirsien kaveriksi. Teillä on niin kaunista.

 4. Hyvää sunnuntaita! Oi miten kaunista, asu ja Koodin jutut. Minulla on valkoiset farkut, juuri sellaiset ohuet härpäkkeet, jotka eivät oikeasti ole farkkukangasta nähneetkään. Eli mistä olet ostanut nuo COSin farkut? Olisi kyllä kiva, jos vaikka Sokos myisi niitä, niin voisi olla mahdollista sellaiset saada.
  Ja parhaat mansikat löytyvät meidän kylän torilta, lähellä kasvatettuja, aamulla aikaisin kerättyjä ja ennen kahdeksaa aamulla jo torilla myynnissä. Jos et usko, niin tule maistamaan! 🙂

 5. Anne

  Hei Ilona, olipas aivan ihan kommentti – kiitos 🙂 Saniaistyynyn postitus on helppoa, se menee kuorenn ilman sisätyynyä. Hinta on 94 € ja koko 50×60 cm.

 6. Anne

  Ripaus valkoista tekee aina niin freesiä. Tuoli on Muuton Fiber Chair- josta on nyt tullut tuollainen kevyempi käsinojaton versio. Sitä saa eri jaloilla ja eri väreissä.

  Ja se on tosiaan kumma, miten valkoinen vetää puoleensa erityisesti kesällä. Vielä jos hipiä ruskettuisi niin valkoiset vaatteet näyttäisivät astetta kivemmilta. Ja miksiköhän valkoisia farkkuja on niin vaikea tosiaan löytää, luulisi olevan ihan peruskauraa.

 7. Anne

  Eikö, ihana tuo saniaiskangas. Meillähän on siitä kodarin laskari, eri sävystä vaan. Tämä sävy on nätimpi kun mun vihreä, mutta se toinen passasi meidän sävyihin paremmin, ehkä, nyt olisin ottanut tän…

  Kiitos Marja!

 8. Anne

  Ihanaa viikkoa sinne Minna! Voi kun pääsisikin road tripille suomeen, voisi piipahtaa teidänkin mansikka-apajilla.

  Cosin farkkuja myydään Cosin omissa myymälöissä ja nettikaupassa. Merkki on sellainen ettei sitä ole jälleenmyyjillä. Ellei Sokokselle tulisi shop in shop kuten maailman suurissa tavarataloissa 🙂

 9. Hei.
  Minkä hintainen on tuo saniaistyyny? Entä kuuluuko sisätyyny mukaan? En löytänyt Sisustuskoodin sivuilta infoa.Olin viime viikonoppuna Turussa pikavisiitillä enkä ehtinyt käymään kaupalla:)
  Mukavaa juhannusta!