Olen aina rakastanut makuuhuonetta erityisesti kesäiltoina, hetkinä jolloin aurigon viimeiset säteet ovat juuri kadonneet ja huonetta valaisee enää illan pehmeä valo. Nyt kun makuuhuoneemme seinät ovat saaneet vähän sävyä, tämä tunnelmallinen valo on entistäkin kauniimpi. Sitäpaitsi sävytetyssä huoneessa rakastamani valkoiset lakanat pääsevät oikeuksiinsa niiden ansaitsemalla tavalla. Tartuin siis äsken kameraan ja nappaisin teille muutaman autenttisen kuvan tältä illalta.

Sängynpäätymmen pitäisi saapua loppuviikosta, odottelenkin jännityksellä, kuinka harmaa villakangas täydentää tätä tunnelmaa. En ole raaskinut vielä viimeistellä sisustusta, vaan se leijuu nyt odottavassa tilassa, joka sekin on minulle mieluinen. Tuon taulun kiikutin äskettäin sisälle varastostamme, josta sen löysin. Teos on professori Jaana Erkkilän grafiikkaa ja olen ostanut sen kauan sitten. Ihastuin aikanaan teoksen tytön reppanaan olemukseen, ehkä siitä tuli vähän mieleen itsenikin – olen ollut aina pikkuisen ”rääpäle”, mutta vain kokoni puolesta. 

Sängyn vieressä on aina lukemista – kirja tai pari ja tietysti pino lehtiä. Voiko parempaa lukupaikkaa ollakkaan. Kamerakin on kiva olla käsillä, kuvassa kaunis Olympuksen OMD-kamerani.

Ikivanha pellavan värinen päiväpeittoni sopii uuteen seinäväriin mainiosti, se pääsee toisinaan sängyn päätyyn mallaamaan mietittyä petausta. Yleensä se tosin on huoneen nurkassa tuolille taiteltuna. Onneksi on kauniit lakanat. 

Ostin äskettäin tuon Marimekon vinoraitaisen tyynyn. En vielä tiedä mihin tyyny meillä lopullisesti päätyy, nyt se on somistamassa makuuhuonetta. Olen myös suunnitellut sitä terassille Johanna Gullichsenin tekstiilien seuralaiseksi. Saapas nähdä, ihana tyyny metallinappeineen kaikkineen.

Ihanaa kesäkuista viikkoa!

12 Comments

 1. Sävytetyt seinät tekevät kyllä huoneen tunnelmasta todella intiimin ja rauhallisen. Kauniit ja jotenkin juhlavat nuo pikkutaulun kehykset, miksiköhän itse vierastan tuollaisia vähän koristeellisempia malleja kehystämössä mutta ihailen niitä kuitenkin muiden tauluissa? 😀

 2. Odottavassa tilassa oleva makuuhuoneesi on viehättävä ja hyvin levollisen oloinen. Voin vain kuvitella kuinka viehättävä siitä tulee täysin valmiina, jos nyt mikään koskaan on täysin valmista, tai ainakin itsellä pientä muutosta tiloissa tuntuu tapahtuvan aika usein:) Raamit ovat kuitenkin hulppeat, tykkään todella paljon väreistäsi!

 3. Anne

  Niin on, ihailin teidänkin ruokatilan uutta seinäsävyä, hieno! Kuule mulla sama noiden koristeellisten kehysten kanssa, jo aikoinani kun ostin taulun, mietin niiden vaihtamista valkoiseen paspaan ja ohueen mustaan kehykseen. No ei tullut koskaan tehtyä sitä ja ehkä siitä syystä taulu ei ole monesti ollut esillä. 🙂

 4. Anne

  Tällainen vähän savuinen hämyinen värimaailma on jotenkin viehättävä ja raikaskin. Pitää kerätä iso luonnonkukkakimppu huoneeseen tuomaan luontofiilistä. 🙂

 5. Anne

  Totta kuule, itsekin koen tämän entistä levollisempana. Ihailen peili/lipastoseinää joka ilta ennen nukkumaan menoa ja olen tyytyväinen muutokseen. Tosiaan katsotaan kuinka valmiiksi tämä mulla koskaan tulee, tuppaan olemaan sellainen ajelehtija oman sisustuksen suhteen. Nämä värit kyllä miellyttävät nyt ja niitä on helppo piristää vaikkapa parilla pirteällä tai hempeällä tyynyllä.

 6. Anne

  Kiitos Hanna. Eikös teillä ole ihan uusi koti 🙂 seinien maalaamiseen menee tosiaan se yksi ilta, joten suosittelen testaamaan jos sävyttäminen vähän kiehtoo 🙂

 7. Anne, iso kiitos inspiraatiosta! Pitkän makustelun jälkeen tartuimme pensseliin, ja nyt on makuuhuoneen maalaus aloitettu. Sävy on Laasti ja se on aivan täydellinen:) Taidammepa jatkaa samalla sävyllä olohuoneessakin, TV:n taustaseinä kaipaa sävyä.. Ihana muutos!
  Terkuin, Anjuska

 8. Anne

  Hei ja kiva kiva kun tulit kertomaan 🙂 Laasti on kyllä minustakin tosi onnistunut väri – se kun ei ole ihan harmaa eikä ihan beigekään, lisäksi vaihtelee valon mukaan. Kiva jos olin inspikseksi!