ruoka resepti pekonisalaatti

Pekonisalaatti kuulostaa tosi miehiseltä – itse asiassa hihittelen vieläkin isännän näyttämää somekuvaa kuhosta, jossa oli pelkkää rapeaksi paistettua pekonia – se oli kuulemma hiilariton, gluteiiniton ja maidoton salaatti tai miten se meni :). No mutta tämä meidän pekonisalaatti ei ole mikään vitsi, vaan tosi maukas ja ruokaisa salaatti. Kun Suvi tuli illalla meille, tiesin että hänellä on nälkä, muttei myöhempänä enää viitsinyt laittaa raskasta illallista. Niinpä päädyin tekemään tätä salaattia.

ruoka resepti pekonisalaatti

Iltapalapöytäkattausta ei sen kummemmin viilailtu, lautaset, lasit ja aterimet pöydälle ja ruoan kimppuun. Juomaksi oli kivennäisvettä, lasi viiniä olisi sopinut myös tämän kanssa. Tai olutta, sehän on pekonin kanssa hyvä pari.

ruoka

Viipaloin leipäpalat pieniksi salaattilautasen reunalle, niitä sai sitten halutessaan dippailla erikseen tarjottuun kermaviili-majoneesi-soossiin.
resepti pekonisalaatti

PEKONISALAATTI

 • salaattipeti
 • kevätsipulia
 • avokadoa
 • viikunaa (kuivattua)
 • rucolaa
 • paistettua pekonia
 • paistettua halloumia
 • pippuria ja oliiviöljyä salaattipohjalle

 erillinen kastike

kermaviili, majoneesi, siracha
Pekoni ja halloumi ovat niin suolaisia, että jätin salaattipohjasta sormisuolan pois. Mutta kannattaa lisätä salaattipedille loraus oliiviöljyä ja mustapippuria myllystä. Minusta tämä salaatti ei kaipaa tomaattia tai kurkkua, jätän ne usein muutenkin pois salaateista. Tykkään lisätä mukaan jotakin makeaa, tällä kertaa meheviä kuivattuja viikunanpalasia. 
Maukasta viikkoa!

8 Comments

 1. Anne

  Kannattaa, ihanan suolaista, muutei sellaista liian tuhtia 🙂

 2. Anne

  Yritin muistella mistä olisin nuo ostanut, mutten saanut mieleeni. Ovat tosi kauan sitten hankitut ja pussi on pyörinyt keittiön laatikossa 🙂 Olen vissiin vähän säästellytkin noita, kun minustakin ovat tosi nätit.