Minun on pitänyt jo monta viikkoa kirjoittaa kesäkosmetiikoistani. Uusimmassa Kauneus ja Terveys-lehdessä on pieni juttu, jossa kerron omista apteekkikosmetiikan suosikeistani. Samalla kun ajattelin vinkata teille tuosta lehdestä, kasasin kuviin tämän kesän kosmetiikkasuosikkejani. Omat kosmetiikkatottumukset ovat kesäaikaan ihan erilaiset kun muina vuodenaikoina, johtuen enimmälti tietysti auringosta ja lämmöstä. Ihon suojaamisen kanssa olen aina ollut tosi tarkka, niinpä kulutan paljon aurinkosuojatuotteita.

Tälle kesälle sain ilokseni kokeiltavaksi kasan Vichyn ja La Roche-Posayn aurinkotuotteita, molempia myydään apteekeissa. Olen myös suosinut Eucerininin tuotteita. Kasvoille käytän suojakertoimia 30 ja 50. Lisäksi huulille rasvapuikkoa, jota saatan sipaista joskus myös esim. korvalehtiin, jos olen pitkään kuumassa auringossa.

Työpäivinä käytän kasvoille Vichyn 50-suojakertoimista BB-voidetta. Tämä antaa pienen tasoituksen ihoon ja suojaa samalla tehokkaasti. Koostumus on aika rasvainen, mutta minä pidän siitä tosi paljon. Iho tuntuu erittäin kosteutetulta ihan koko päivän ajan. Välillä tekee melkein mieli hipaista poskea, kun se on niin freesin oloinen. Minusta kasvojen iho saa olla vähän kosteamman näköinen kesällä, kiilto ei haittaa, se vain tekee raikkaan näköiseksi.
Myös vartalolle käytän korkeita suojakertoimia, samoja 30 ja 50 kuin kasvoille. Geelimäiset rasvat ja suihkeet ovat miellyttäviä levittää. Tulee hoidettua ihoa samalla kun suojautuu auringolta – jos vaikka välillä kulkee hameessakin, ei jalkojen iho näytä kuivalta. Pitäisi skarpata ihon rasvaamisen kanssa talvellakin.

Myös suihkussa olen keventänyt kosmetiikkoja. Nyt shampoona on Cutrinin Sensitive-sarjan vaahtoshampoo, aine tulee siis pullosta valmiina kermamaisena vaahtona. Se on kovin hellävarainen ja kevyt, sopii ihanasti kesään. En myös jaksa joka hiusten pesun yhteydessä laittaa perinteistä hoitoainetta, joten suihkin usein tuota saman sarjan hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Kesällä haluaa mutkatonta hoitamista. Vichyn After Sun-tuotetta voi käyttää suihkussa tai kuivalle iholle. Itse olen tykännyt siitä juurikin suihkussa.

Mielettömän ihana After Sun on myös Vichyn seerumipohjainen vartalovoide. Tähän olen välillä sekoittanut muutaman tipan Clarinsin itseruskettavanestettä, on ollut hyvä kombo.

apteekkikosmetiikka

Pakko vielä nostaa esille tuo Patykan ihana suihkugeeli. Jos ikinä haluatte hemmotella itseänne tai ystäväänne jollain, ostakaa Joliesta tuota suihkugeeliä. Se on taivaallista! Siinä muuten mitä kivoin tuliaisvinkkikin, jotain ylellistä ja käytännöllistä.

apteekkikosmetiikka

Kesäkevennys kosmetiikassa toimii myös kasvojen hoidossa. Erityisen ihana on ollut testiin saamani Mia Höytön Kaunis-kasvojenpuhdistusgeeli, sen vesimäisen ohut koostumus muuttuu hierottaessa pehmeäksi vaahdoksi. Eikä koostumus kuivata ihoa, vaan tekee siitä ihanan joustavan. Tuota on pakko täydentää kun testiputeli loppuu. Niin paljon kun rakastankin kasvoöljyjä, huomaan että kesäaikaan ne tuntuvat vähän tunkkaisilta, niinpä Mia Höytön kevyt vesimäinen Lumous-seerumi korvaa täydellisesti öljyn juuri nyt.  

Tällä kertaa kaikki esitellyt tuotteet on saatu blogin kautta, mutta jokaista voisin ostaa itse ja varmasti ostankin jatkossa. Pidän tosi paljon raikkaan oloisesta kosmetiikasta. Niinpä miellynkin usein kovasti apteekki- ja luonnonkosmetiikkasarjoihin. Niissä tuoksutkin ovat yleensä maltillisia, ei niin synteettisen oloisia.

Muistakaahan suojautua auringossa ja nauttia raikkaasta olosta kesällä.

*jutun tuotteet saatu testiin

3 Comments

  1. Suomen apteekkikosmetiikasta on löydetty EU:n kieltämiä kemikaaliyhdisteitä, joten jäävät minulta hyllyyn.