Vaikka kesälomapätkäni loppuikin maanantaina, on täällä vietetty suunnilleen näiden kuvien kaltaista kesäelämää. Kesäkeittiö on ollut välillä ulkona ja välillä sisällä, mutta selvästi kesäinen, ihan kuin muukin arkielämä. Ollaan lähinnä vietetty aikaa pihalla, paljussa, nurmikolla ja terassilla.

kesäkeittiövaunu

Nämä kuvat ovat viime viikolta kun rullasimme Muurikan kesäkeittiövaunumme nurmikolle ja siihen viereen siirreltävän pöytäryhmämme. Siinä sitten paistattelimme päivää ja isäntä kokkaili kaikkea mitä kaapista löytyi. Minä katoin pikkupöydälle lautaset ja lasit, kylläpä ruoka maistui hyvälle. 

kesäkeittiövaunu

Kevyt pöytä ja pari tuolia ovat olleet kyllä yksi kesäkalusteiden hiteistä. Olen siirrellyt tätä ryhmää pitkin pihaa, aina sinne missä on ollut fiilistä oleskelle. Välillä ryhmä oli esimerkiksi makkarin ikkunan alla, runsaasti kukkivan kärhön siimeksessä, siinä söin monet aamupalat. Pakko sanoa, että tänä kesänä ollaan syöty harvoin terassin suuren pöydän ääressä, enemmän kaikenlaisten muiden pienten pöytien tai terassin äärellä.

kesäkeittiövaunu

Voitte muuten käydä katselemassa aiemman kesän Muurikka kesäkeittiöfiiliksiä tästä postauksesta tai tästä rapukestipostauksesta. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä aikanaan Muurikalta saatuun kesäkeittiöömme. Tämän siirreltävyys on yksi valteista, meidän isoa Weberin kaasugrilliä ei samalla tavalla tule rullailtua pitkin pihaa. Lisäksi tuossa viehättää ruoan valmistuksen avoimuus – isäntä tosin sanoi, että haluaisi suuremman version, siinähän kokkaisi samalla koko naapurustolle.

Muuten eilen hengailtiinkin ihanien naapureiden kanssa ilta pihalla ja istuskeltiin meidän paljussa. Taas tuli myös aidan yli herkkuja – marjoja ja avomaan kurkkua. Kyllä täällä kelpaa elellä. Ja pari päivää sitten, laitettiin meidän Weberin ulkotulipesä paljun viereen ja paisteltiin siinä makkaraa – ihana fiilis.

Kesäkeittiö ulkona toimii siis todella jouhevasti ja monessa muodossa. Toivottavasti teilläkin, sillä nämä hetket ovat vuoden aikana vaalittavia. Joten älkäähän ihmetelkö jos postaustahti on vielä jonkin aikaa verkkainen, valitsen välillä mielummin ruohikon kun tietokoneen.

Comments are closed.