Söin tänään töiden jälkeen yksin ja ajattelin valmistaa jotakin tosi nopeaa ja herkullista. Tällaisissa tilanteissa turvaudun usein tuorepastaan. Jääkaapissa sattui olemaan pinaattituorepastaa joten siitä sitten pyöräytin herkullisen aterian. Minusta on jotenkin ihana kattaa piiitkälle pöydälle silloin kun olen yksinkin. Lähes tyjhä ja tilava pöytä on virkistävän raikas ympäristö työpäivän jälkeen. Seuraksi poimin jonkun vanhan lehden, tällä kertaa en edes avannut sitä, mutta tuossa se oli vähän kuin somisteena vierellä – sen kannen sävyt kun sattuivat sopimaan kattaukseen ja lehti oli sopivasti pinon päällimmäisenä. Tällä kertaa tuijottelin lehden selailun sijaan ruokatilan ikkunasta pihaa, sehän on lempijuttuni kotona juuri nyt. Tuossa pöydän päädyssä olevalla tuolilla onkin kasa löytämiäni puutarhalehtiä, jotka aion piakkoin selailla läpi.

Ostin maljakkoon pari rehevää pionia. Halusin nimenomaan katkaista ne lyhyiksi tuohon hopeiseen lasiin, jota käytän pikkumaljakkona. Löysin lasin aikanaan kirpparilta ja olen tykännyt siitä paljon. Nyt viehättää sekin, että pitkällä ruokapöydällä on vain pikkuinen matala kukkakimppu ja tuoksukynttilä.

 MOZZARELLAPASTA

  • paista pannulla voissa (tekee nekkumaisen maun) tomaatteja (minulla oli puolitettuja kirsikkatomaatteja)
  • lisää tomaateille ripaus sokeria, suolaa ja pippuria 
  • keitä tuorepasta nopsasti, valuta ja kaada tomaattien sekaan pannulle
  • pyöräytä vielä päälle ripaus suolaa myllystä
  • kaada lautaselle ja riivi päälle mozzarellaa
  • koristele hakatuilla yrteillä ja mustapippurilla sekä pienellä oliiviöljyrannulla

Melkein liian yksinkertaista ohjeistettavaksi, mutta ehkä enemmän muistutukseksi. Hyvää tulee melkein mistä tahansa mitä paistaa pannulla ja maustaa perusmausteilla. Yksinkertainen on hyvää.

Tiedättekö, rakastan majoneesia, olen aina rakastanut. Mutta hyvää sellaista. Minulla onkin meneillään hauska instagram-yhteistyö Hellmannsin majoneesien kanssa, pidän heidän instagramiaan tämän viikon, joten tulkaapas katsomaan mitä olen sinne keksinyt. Tänään pyöräytin siellä pienen kilpailunkin, palkintona tietysti kassillinen majoneesia -> @hellmannssuomi 

Testasin pienen tujauksen valkosipulimajoneesia myös tuon pastan joukkoon..joo miksei.

3 Comments

  1. Tykkään myös tuollaisista nopeasti valmistuvista sapuskoista ja joihin löytyy aineet aina kotoa. Kokeilen tuota joku päivä.
    Kivaa viikkoa!

  2. Tosi kiva ohje – ja miten helppo! Ja tunnen oikein miten hyvän makuisia noin laitetut tomaatit ovat. Menee takuulla kokeiluun lähipäivinä. Kiitos hyvästä ohjeesta!