”kaupallinen yhteistyö Sokos”

Mulle tulee usein tähän aikaan kesästä sellainen makuuhuoneen perusteellinen puhdistusvimma. Nyt asiaa tietysti edisti uusi sängynpääty, halusin kaiken raikkaaksi kun sen asettelin paikoilleen. Tämä saikin minun inspiroitumaan Sokos-yhteistyön puitteissa makuuhuoneen freesauksesta. Nyt on aika katsastaa lakanoiden alle ja joko pestä tai uusia tyynyt ja peitot. Eivätkä uudet lakanatkaan ole hullumpi idea, itse ainakin haluan hankkia just nyt jotkut ihanuudet makkariin, en vaan ole vielä päättänyt mitkä.

Familonilta on tullut aivan ihania uusia lakanoita ja kodin tekstiileitä. Nappasin Sokokselta kuvauslainaan herkät pienikuvioiset tyynyliinat ja tuollaiset jättityynyliinat. Minulla olikin joskus sängyssä 60×80 cm kokoiset tyynyt, ne toimittivat tavallaan sängyn päädyn virkaa ja toivat petaukseen näyttävyyttä. Jättityynyjen avulla saa kyllä edullisesti makuuhuoneeseen potkua. Lueskelin myös Sokokselta poimimaani Familonin esitettä, siitä oli hyvä kerrata peittojen ja tyynyjen valintaohjeita. Täytyisi hankkia itselleni pari uutta nukkumatyynyä, meillä on aina petauksessa 6 kpl tyynyjä, kolme molemmille.

Peitot pitäisi ohjeen mukaan vaihtaa neljän vuoden välein ja tyynyt parin vuoden välein. Kuvauslainoja noutaessani katsastelin Sokoksen peitto- ja tyynyvalikoimia. Familonilta esimerkiksi löytyi iso valikoima peittoja, jotka ovat ominaisuuksiltaan erilaisia, jokaiseen tilanteeseen löytyy varmasti oikeanlainen täkki. Myös nukkumatyynyjä löytyi jos minkälaisia, niin muotoiltuja kuin untuvaisia tai pallokuituisia. Tyynyn valintaan erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota. Itse pyytäisin apua myyjältä oikeanlaisen tyynyn valinnassa, sillä siihen vaikutta niin moni asia.

Säännöllisen uusimisen lisäksi vuodevaatteita täytyy myös muistaa pestä ainakin muutaman kuukauden välein. Itse pesin juuri meidän peiton ja tyynyt, nyt on taas niin raikas olo sängyssä. Olen muuten kertonutkin täällä, kuinka tarkka pyykinpesun suhteen olen. Enimmäkseen käytän valkoisia lakanoita, ja pesen ne aina valkopyykille tarkoitetulla pesuaineella, enkä koskaan laita koneeseen edes vaaleita tekstiileitä mukaan, vain valkoista valkopyykkiin. Omat lakanani ja pyyhkeeni ovatkin vuodesta toiseen pysyneet hohtavan valkoisina.

Sokoksella on kattava valikoima niin Familonin, kuin esimerkiksi Finlaysonin, Marimekon ja Coincasankin vuodetekstiileitä. Vaikka itse suosinkin melko yksivärisiä lakanoita, oli tavaratalossa paljon erilaisia kuviovaihtoehtoja niistä pitäville. Minusta lakanat ovat yksi makuuhuoneen tärkeimmistä yksityiskohdista, valtaavathan ne paljon alaa huoneesta, etenkin jos ei petaa niitä päiväpeiton alle piiloon.

Pidän itse avoimista petauksista, yleensä päiväpeitto tai torkkupeitto on sängyn jalkopäädyssä rennosti. Kuvan ihana pellavanvärinen peitto on Sokoksen Coincasa-merkiltä. Ihastuin sen raffiin pintaan ja huolettomaan hapsureunukseen. Pellavansävy ja harmaa sopivat minusta kauniisti yhteen, sehän on nyt ihan muodikas kombo.

Coincasalta ovat myös kuvissa näkyvät kauniit punoskorit. Nyt sisustuksen yksityiskodissa käytetäänkin puuta ja punosjuttuja tuomassa lämpöä. Pienellä korilla saa tuotua luonnonläheistä tunnelmaa makuuhuoneenkin sisustukseen. Siihen voi säilöä yöpöydälle vaikkapa käsivoiteen tai kynsienhoitotarvikkeita, mitä nyt saattaa illalla sängyssä käyttää. Kuvan korissa on myös Supermoodin Beauty Sleep lakanatuoksu, sitä on tarkoitus suihkaista vuodevaatteille.

(kuviotyynyt ja pellavaiset jättityynyt Familon / torkkupeitto ja korit Coincasa – 
kuvauslainassa Sokokselta)
Mikäs se on olkihattua heitellessä puhtaassa ja raikkaassa makuuhuoneessa. Hattukin on muuten Sokokselta ja Icon-merkkinen, se on ihan oma pihahattuni josta pidän kovasti. 
Kuuluuko teidän kesäänne vuodevaatteiden pesu ja uudistus?  

6 Comments

 1. Nuo tyynyliinat olisivat kyllä todella kivat, ja tuolle pikkukorillekin olisi varmasti käyttöä.

  Meillä pestään kerran vuodessa (kesällä) kaikki peitot ja tyynyt. Vanhoja hävitetään, ja uusia ostetaan tarpeen mukaan. Minä ostin viimeksi itselleni uuden tyynyn. Mies oli tykästynyt kovasti oman Joutsenen untuvatyynyyn, ja päädyin ostamaan samanlaisen. En ole koskaan nukkunut yhtä hyvällä tyynyllä!

  Jos asia kiinnostaa, tyyny oli Huomen-untuvatyyny (keskikorkea ja -pehmeä). Ostin omani hyvästä alesta Anttilasta: http://www.anttila.com/shop/fi/netanttila/koti/vuodevaatteet/peitot-ja-tyynyt/untuvatyyny-huomen-500g-50x60cm-50586757–malli-22

 2. Ihanan kesäinen makkari.Kivan näköiset nuo pieni kuviolliset tyynyt, vois laittaa ostoslistalle. Olkihattu kiva idea laittaa seinälle. Ite, olen ostanut niitä terassin seinälle, mutta täällä koko aijan sataa vettä…joten ei pysty pitään ulkona koristeena, yx meni jo ihan littanaksi. Voiski tuoda makkariin. Nyt on varattu liput yms. kuninkuusraveihin ja käyn liikkeessä lauantaina, jos ehdin ja pääsen jollain. Olisi kyllä kiva käydä kurkkaan teidän upeata liikettä. Onko teillä sunnuntaisin liike auki näin kesällä?

 3. Anne

  Minä ihastelin jo aiemmin Sokoksella noita pikkukuvioisia tyynyjä, itse asiassa ne myydään yhdessä pussilakanan kanssa settinä. Kesällä on hyvä pestä pyykkiä, vaikka onkin kuivausrumpu, kesällä on eri fiilis pyykata – ehkä se aurinko sen tekee 🙂

  Kiitos tyynyvinkistä! Itse asiassa meillä on juurikin kaksi Joutsenen untuvatyynyä tuossa sängyssä, juuri ne pesinkin. Meillä kun on kuusi tyynyä niin osa on untuvaisia, osa vanuisia ja minulla vielä muototyyny. Voi sitten yöllä vehdata eri tyynyjen kanssa, tosiaan vaihtelen niitä välillä kesken unien. Untuvatyynyn kanssa minulla on aina kaksi tyynyä päällekkäin, tykkään korkeasta tyynystä, muototyyny riittää yksinään.

 4. Anne

  Pienillä asioilla saa niin makkariin kesätunnelmaa – eikä auringonpaiste ole niistä vähäisin 🙂 kuvia ottaessa meinasi aurinkoa olla jo häiriöksikin, parhaat kuvat kun tulee valoisalla mutta ei auringonpaisteisella kelillä.

  Hei, mahtavaa jos ennätät piipahtaa Koodissa lauantaina, la ollaan auki 11-14. Sunnuntaisin olemme kiinni, myös kesällä.

 5. Kaunista 🙂 Juuri viikonlopun aikana täälläkin pesty kaikki tyynyt, peitot, petarinsuojukset, ihan kaikki mitä irti sain vuoteesta. Käytä petivaatteissa Durancen laventelintuoksuista huuhteluainetta ja nyt on olo kuin provencessa 🙂 Ah, niin raikasta ja ihanaa.

 6. Anne

  Kiitos Tuija. Heh, hassua, sillä tosiaan kaikki tuntuvat pesevän nyt urakalla petivaatteita – siitä sainkin idiksen tähän postaukseen 🙂 Raikas ja puhdas makkari on mitä suurinta ylellisyyttä!