helppo mustikkapiirakka
Meillä oli viikolla vieraita ja olikin ihana kokkailla vähän suuremmalle porukalle. Sillä aikaa kun itse laittelin ruokia, pyysin vierailijoilta apua jälkkärin tekemiseen (kiitokset Anitalle), nimittäin minulla on ihan superhelppo ja hyvä marjapiirakan ohje. Tässäpä jaan sen teillekin, tätä on nopea tehdä silloin kun haluaa hyvää, mutta ei jaksa veivata pitkään leipomisen kanssa.
 helppo mustikkapiirakka

Ohje on peruja lapsuudenkodistani. Alunperin piirakka on jokin Tupperwaren ”salainen” ohje, jonka meille aikanaan antoi serkkuni, kun kävi pitämässä lapsuudenkodissani Tupperware-kutsut. Piirakka oli niin mainio, että sitä on meillä leivottu aina. Muistan kuinka tämä mustikkapiirakka oli  siskoni Suvin lemppari lapsena – hän pyysi usein äitiä leipomaan tätä. Oma ohjeeni on kirjoitettu ensimmäisen keittokirjani takasivulle, hätäisesti kuten näkyy. Sieltä sitä on tullut lukaistua monen monta kertaa, vieläkään en osaa sitä ulkoa.

helppo mustikkapiirakka

Tässä piirakassa kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään, ei vatkaamista.

Helpoksi tämän tekee se, että kaikki ainekset vain sekoitellaan keskenään. Ei tarvitse vatkata tai nyppiä. Olen törmännyt melkein samanlaiseen ohjeeseen, jossa voi ja sokeri vaahdotetaan ennen muiden ainesten lisäämistä taikinaan, mutta tässä helpossa versiossa rasva sulatetaan ja kaikki aineet vain sekoitellaan keskenään. Sopii minulle, olen aina ollut todella huono vatkaamaan leivottaessa.

MARJAPIIRAKKA

 • 150 g voita (tai margariinia)
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 muna
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta

  täyte:

 • kermaviili
 • 1 muna
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 tl vaniliinisokeria

Sulata voi ja sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Yhdistä taikinan aineet ja sekoita sopivaksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Lisää haluamasi marjat ja kaada päälle kermaviilitäyte. Paista 200 asteessa n. 30 min.

helppo mustikkapiirakka

Kuvan piirakassa on pensasmustikoita ja mansikoita. Hyvää oli, vaikka oma lempparitäyte tähän onkin ihan perinteiset metsämustikat. Tähän samaan ohjeeseen olen kyllä itse kokeillut monia hedelmiä ja marjoja, toimii aina ja valmistuu vaivattomasti.

15 Comments

 1. Kiitos ohjeesta! 🙂 Kaksi kertaa jo tehty, oikeasti tosi herkullinen marjapiirakka tuli tällä ohjeella, mikä lie sen salaisuus!

  • Jei, kiitos Riikka kun laitoit palautetta 🙂 eikö oo hyvää, pakko taas tänään leipoo moinen…

 2. Kiitos tästä! Täyte on tuttu, pohja tuli uutena. Niin helppo ja HYVÄ!

 3. Todella helppo ja todella hyvää mustikoittenkaa,3 kerta kuukauden aikana kun teen.

  • Aivan mahtava kuulla, kiitos paljon 🙂 tämä on kyllä todellakin helppo ja hyvä ohje.

 4. Tuoreilla, viipaloiduilla mansikoilla tuli tosi mehevä piirakka! Laitoin täytteeseen hieman enemmän vaniljasokeria, koska mansikat ovat happamia.

Write A Comment