helppo mustikkapiirakka
Meillä oli viikolla vieraita ja olikin ihana kokkailla vähän suuremmalle porukalle. Sillä aikaa kun itse laittelin ruokia, pyysin vierailijoilta apua jälkkärin tekemiseen (kiitokset Anitalle), nimittäin minulla on ihan superhelppo ja hyvä marjapiirakan ohje. Tässäpä jaan sen teillekin, tätä on nopea tehdä silloin kun haluaa hyvää, mutta ei jaksa veivata pitkään leipomisen kanssa.
 helppo mustikkapiirakka

Ohje on peruja lapsuudenkodistani. Alunperin piirakka on jokin Tupperwaren ”salainen” ohje, jonka meille aikanaan antoi serkkuni, kun kävi pitämässä lapsuudenkodissani Tupperware-kutsut. Piirakka oli niin mainio, että sitä on meillä leivottu aina. Muistan kuinka tämä mustikkapiirakka oli  siskoni Suvin lemppari lapsena – hän pyysi usein äitiä leipomaan tätä. Oma ohjeeni on kirjoitettu ensimmäisen keittokirjani takasivulle, hätäisesti kuten näkyy. Sieltä sitä on tullut lukaistua monen monta kertaa, vieläkään en osaa sitä ulkoa.

helppo mustikkapiirakka

Tässä piirakassa kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään, ei vatkaamista.

Helpoksi tämän tekee se, että kaikki ainekset vain sekoitellaan keskenään. Ei tarvitse vatkata tai nyppiä. Olen törmännyt melkein samanlaiseen ohjeeseen, jossa voi ja sokeri vaahdotetaan ennen muiden ainesten lisäämistä taikinaan, mutta tässä helpossa versiossa rasva sulatetaan ja kaikki aineet vain sekoitellaan keskenään. Sopii minulle, olen aina ollut todella huono vatkaamaan leivottaessa.

MARJAPIIRAKKA

 • 150 g voita (tai margariinia)
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 muna
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta

  täyte:

 • kermaviili
 • 1 muna
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 tl vaniliinisokeria

Sulata voi ja sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Yhdistä taikinan aineet ja sekoita sopivaksi. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle. Lisää haluamasi marjat ja kaada päälle kermaviilitäyte. Paista 200 asteessa n. 20-30 min, mitä aiemmin maltat ottaa pois uunista sitä mehevämpi piirakka on.

helppo mustikkapiirakka

Kuvan piirakassa on pensasmustikoita ja mansikoita. Hyvää oli, vaikka oma lempparitäyte tähän onkin ihan perinteiset metsämustikat. Tähän samaan ohjeeseen olen kyllä itse kokeillut monia hedelmiä ja marjoja, toimii aina ja valmistuu vaivattomasti.

17 Comments

 1. Kiitos ohjeesta! 🙂 Kaksi kertaa jo tehty, oikeasti tosi herkullinen marjapiirakka tuli tällä ohjeella, mikä lie sen salaisuus!

 2. Kiitos tästä! Täyte on tuttu, pohja tuli uutena. Niin helppo ja HYVÄ!

 3. Anne

  Jei, kiitos Riikka kun laitoit palautetta 🙂 eikö oo hyvää, pakko taas tänään leipoo moinen…

 4. Anne

  Niin onnistuu, pelkillä mustikoilla yleensä teenkin. Oi että miten helppoa ja hyväää 🙂

 5. Terttu Pohjolainen

  Erinomainen, superhelppo, nyt leivon uudestaan.

 6. Anne

  Onpa kiva kuulla, tämä piirakka on meidänkin perheen klasikkoherkku.

 7. Todella helppo ja todella hyvää mustikoittenkaa,3 kerta kuukauden aikana kun teen.

 8. Anne

  Aivan mahtava kuulla, kiitos paljon 🙂 tämä on kyllä todellakin helppo ja hyvä ohje.

 9. Tuoreilla, viipaloiduilla mansikoilla tuli tosi mehevä piirakka! Laitoin täytteeseen hieman enemmän vaniljasokeria, koska mansikat ovat happamia.

 10. Loviisa Köykkä

  Kiitoksia tästä. Kiva tietää, että klassinen mamman marjapiirakka ohje onnistuu ilman vatkaamistakin. Tuo resepti löytyy itseltä äidin vanhasta reseptikirjasta. Ainoa ero on, että tuo 3dl vehnäjauhoista puolet on grahamjauhoja mun ohjeessa.😄

 11. Joo tää minunkin ohje on tosi vanha ja aina vaan niin hyvä. Voisi joskus kokeilla tuota grahamjauhoa, kiitos vinkistä 🙂