design valaisin

Minun piti kirjoitella tänään jostakin ihan muusta, mutta törmäsin blogiselailukierroksellani ihaniin valaisinkuviin ja sain inspiraation jutella niistä. Upeat valaisimet ovat sisustuksen asusteita mitä suurimmassa määrin.

Tuntuu että nyt näkyy jokapaikassa erityisen paljon mustia varrellisia seinävalaisimia, onhan ne nättejä ei siinä mitään. Mutta tällaisena valaisinfriikkinä ja niistä jotakin vielä tietävänäkin halusin esitellä teille muutamia mielettömän upeita ja ei niin nähtyjä design-valaisimia. Kuvan harmaa stailaus on Lotta Agatonin käsialaa ja kuva Kristofer Johnssonin, kuvat lainasin Coco Lapinen upeasta blogista.

Harmaa stailaus miellyttää kovasti, siinä näkee miten hienosti asetellut ja valitut elementit muodostavat mielenkiintoisen ja harmonisen kokonaisuuden. Tämän kruunaa Flosin jalkavalaisin, sen on suunnitellut Michael Anastassiedes ja se kuuluu IC Light-valaisinperheeseen. Lamppua saa kromisella tai messinkisellä jalalla, molemmat aivan ihania. Kauniin ulkonäön lisäksi laatuvalaisimessa toimii se olennaisin, eli valaisuteho. Tällainen lasipallokupuinen lamppu valaisee näyttävästi koko tilaa, antaen tehokasta yleisvaloa, valaisimessa on himmennin, joten tunnelmointikin onnistuu. Jos tarvitset tilaan lisää yleisvalaistusta, kannattaa valita tällainen tehokas yleisvalon tuoja.

design valaisin

Minulle on makuuhuoneessa tärkeintä hyvät yövalaisimet. Makuutilan kattovalaisimella ei ole niinkään väliä, etenkään kun huoneessa ei pukeuduta. Mutta sängyssä luetaan, joten tehokas ja suunnattava valaistus on ehdottoman tärkeä. Haluaisin ehkä vaihteeksi seinään kiinnitettävät spotit, kuten kuvan Örsjön PJ-sarjan reilut spottivalot. Tässä valaisimessa on hyvä lukuvaloteho ja se suuntaa valon kohdettaisesti, eli juurikin esim. kirjaan tai lehteen. Suunnattavuus on aika tärkeä ominaisuus lukuvalossa. Mielummin kääntää valaistuksen kirjaa kohti kun haroo kirjalla valoa kohti. Tästä spotista on olemassa myös monta kaunista väriä. Ja tämäkään valaisin ei ole niitä nähdyimpiä. Samaan sarjaan on myös pöytä-, jalka- ja kattoversioita – ihan kuin suosittuun Tolomeo-sarjaankin.

design valaisin

Maailma on täynnä aivan upeita valaisimia. Minusta onkin aina kiva auttaa töissä asiakasta valitsemaan oikeanlainen valaisin paikkaansa. Roikkuvissa valaisimissa on ihan erilaisia ominaisuuksia riippuen valaisimesta. Kollaasissa muutamia Flosin upeuksia, itse olen ihan fiiliksissä edelleenkin meidän ruokapöydän päällä roikkuvasta Viscontea-valaisimesta. Sen tuoma pehmeä yleisvalo on todella kaunis, kuten tietysti valaisin sellaisenaankin. Nyt ihastuttaa paljon myös esimerkiksi jo 60-luvulla suunniteltu krominen Splugen Brau-valaisin, se antaa alaspäin suunnatun tehokkaan valon. Ihastelin myös äsken Cocon blogissa hänen uutta valaisintaan – Flosin Fuchsiaa.

Design-valaisimissa hinta ei muodostu pelkästään suunnittelusta, niissä on käytetty upeita materiaaleja ja ennen kaikkea niiden valaistusominaisuudet ovat tehokkaita.

Olisi kiva kuulla millä perusteella te valitsette valaisimet kotiinne.

12 Comments

 1. Ihania valaisimia!

  Hih, olen jo täällä suunnitellut uutta jalkavalaisintakin sohvan viereen ja ajattelin just tuota IC Lightia tai Captain Flintia. Tässähän ne sitten komeilee molemmat. 🙂

  Ihanaa loppulomaa sinne!

 2. Kauneus, valaisimen tarkoitus ja paikka ovat hankinnassa itselleni tärkeitä kriteerejä. Viimeisimmät valaisinhankinnat ovat Doctor Designin Vuolle ruokapöydän yläpuolelle ja Harri Koskisen Lantern olohuoneeseen. Seuraavaksi pitäisi valita 6 m korkeaan eteistilaan sopiva valaisin. Moooin Random Light on harkinnassa, valaisimen pitäisi olla kaunis myös ylhäältä ja sivusta, sillä vieressä kulkee avoin
  portaikko. Tulisiko sinulla sopivaa mieleen?

 3. Anne

  Haa, mutta ihania ovat molemmat jalkavalaisimet, taas noita valinnanvaikeuksia/ihanuuksia.

  Mukavaa ja antoisaa lomaa sulle!!!<3

 4. Anne

  Hyvät pointit sulla valaisimien valintaan, se tarkoitus saattaa monesti unohtua ja katsotaan ensin hintaa, sitten ulkonäköä ja vasta sen jälkeen tarkoitusta..
  Hyviä valintoja olet tehnyt 🙂

  Randon Light on kyllä upea ja mieletön täyttämään tyhjää korkeaa tilaa. Ilmeisesti siinä ei valoteholla ole niin suurta merkitystä vaan enemmänkin tunnelman luomisella? Random Light ei käsittääkseni valaise kovin tehokkaasti, mutta on tosiaan katseenvangitsija. Myös esim. Flosin kruunu on upea ja se valaisee samalla tehokkaasti. Tom Dixonilla on myös aivan mielettömän hienoja ja näyttäviä valaisimia, jotka sopivat täydentämään ja luomaan tunnelmaa korkeaan tilaan

  http://www.gulled.se/fi/products/categories/lighting#product-17658

 5. Esteettisyys, käytännöllisyys ja hinta. Siinä järjestyksessä. Nuo ovat kaikki tosi kauniita valoja.

 6. Anne

  Hyvät pointit sinulla valaisimiin liittyen, esteettisyys on kyllä tärkeää 🙂 mutta niin on valotehokin.

 7. Anne

  Tuo Flosin IC F1-malli joka on 135 cm korkea maksaa 777 € ja F2-malli eli 185 cm korkea maksaa 1056 €, messinginvärisenä joitakin euroja kalliimpi.

 8. Upeita valaisimia kaikki postaukseen nostamasi! Valaisinfriikkinä olen tosi valikoiva valaisinten suhteen. Niissä pitää olla ulkonäkö ja toimivuus kohdallaan ja pitää toimia samassa tilassa jo olevien muiden valaisinten kanssa niin, että syntyy riittävästi kontrastia mutta kokonaisuus toimii. Hinta taas on useimmiten hidaste tai rajoite 😉

 9. Välillä on itselle hyvä, että hinta on kuitenkin rajoitteena (tai ainakin hidasteena) Ihastun välillä päätäpahkaa johonkin upeaan valaisimeen, mutta kun hankinnalla on rahan takia pakollinen harkinta-aika, on välillä tullut todettua, ettei ah niin ihana valaisin mitenkään istu tilaan. Nyt olen noita moni-valaisimia jonkun aikaa pohtinut, viehättäisi tuo valaisimen kattoon luoma varjo. Ja paikkakin olisi.

  – Arja –

 10. Anne

  Minäkin olen tosi valikoiva valaisinten suhteen ja syynään ulkonäön lisäksi aina onko valo oikeanlainen siihen käyttötarkoitukseen mihin se tulee – käytännöllisyys siis mukana valinnoissa 🙂 Heh, samoin hinta on usein se jarru näissä ostoksissa.

 11. Anne

  Laadukkailla ja kauniilla+ajattomilla valaisimilla on kyllä hintaakin yleensä sen verran, että niitä sopii vähän harkita 🙂 Toisaalta kun hankkii hyviä valaisimia, kulkevat ne matkassa pitkään, kodista toiseen. Moni on ihan älyttömän hieno valaisin, sellainen jota ei kyllä näe juuri missään. Jännä miten jotkut design-valaisimet saavat "liiankin" suuren suosion ja toisia ei tunneta ollenkaan.