Tällä viimeisellä kesälomaviikolla ollaan oltu reissussa. Lähdettiin maanantaina tänne Kokkolaan vanhemmilleni ja seuraavana päivänä kun oli jätetty koirulaiset hoitoon, menimme kahdestaan isännän kanssa unohtumattomalle retkelle, nimittäin pienelle luonnonpuistovaellukselle. Se oli kyllä yksi elämäni hienoimmista kokemuksista. Palaan siihen erikseen vielä. Nyt loppuviikko on mennyt sitten vanhemmilla täyshoidossa ja tietysti myös samalla pikkusiskon Suvin perheen parissa myös.

Pläjäytän tähän teille kuvia vanhemmilta eli kotikotoani. Vaikken itse ole tässä kodissa koskaan asunutkaan, tuntuu tämä silti toiselta omalta kodilta. Joskus muinoin tässä viereisessä huoneistossa oli vanhempien toimisto ja sinne tuli kipiteltyä kolupäivän jälkeen, joten tästä vanhasta talosta on muistoja pitkältä ajalta. Hassua että asuvat nyt tässä. Olen myös aikoinani saanut ensimmäisen oman pankkirjan (paperisen) tuosta alakerran pankista. 

Vanhempien makkari on varmasti yksi ihanimmista makuuhuoneista joissa olen ikinä käynyt. Se on suuri ja tunnelmallinen. Edelleenkin rakastan tuota Svensk Tennin tapettia ja suurta sisal-mattoa, esimerkiksi. Siellä on myös äidin kauniita asetelmia, ihan kuin koko kodissakin.

 

Taas tuli hyvät unet (kaikille) vierashuoneen sohvasängyllä, jonne meille oli varattu puhtaat valkoiset lakanat. Ikkunasta ihana näkymä ja seinillä ihasteltavaa. Huoneen yhdellä seinustalla on kirjahylly, johon on järjestelty säntilliseen riviin inspiroivia kirjoja – romaanien lisäksi valtavasti taide- ja sisustuskirjoja…huoh, kun aika riittäisikin niihin syventymiseen.

Isän –taiteilija Juhani Melenderin– työhuoneesta olen ennenkin laitellut kuvia, mutta se vaan on ihan uskomaton. Upeita tauluja toinen toisensa perään. Nekin on kaikki hyvässä järjestyksessä. Nyt siellä oli uusi hyllystö, johon äiti oli tarkasti järjestellyt taulut. Muuten meidän äiti on maailman paras organisoija ja järjestelijä, pyydän aina häntä meilläkin kaapinsiivoukseen kun tulee kylään. Valitettavasti tätä taitoa en ole perinyt. Mutta ihailen sitä vanhemmillani, että vaikka heillä on paljon tavaraa, kaikki on aina siistissä järjestyksessä, ihan sama onko se siivouskaappi tai liinavaatekaappi (jossa lakanatkin on aina mankeloituina).
Sama järjestelmällisyys on myös isällä, se näkyy myös taulujen tyylissä. Vaikka maalauksissa on paljon muotoja ja värejä, ovat ne silti harmonisia. Mikäli muuten liikutte täällä Kokkolassa ja haluaisitte piipahtaa katsomassa tauluja, olkaa ihmeessä vanhempiini yhteydessä. Heille voi tulla katsomaan tauluja.

Täällä tietysti aina myös syödään hyvin. Meidän perhe on aika äänekäs ja kun kokoonnutaan yhteen, se on kyllä ihan huippua.

Täällä voi katsella mihin suuntaan tahansa, aina löytyy kauniita yksityiskohtia. Tällä kertaa ihastelin erityisen paljon ikkunanlaudalla olevaa kaktusasetelmaa. Trendikästä viherkasvisomistusta kerrassaan.

Aikamoisia aarteita on myös tallella meidän kaikkien lasten lapsuudesta ja niitä pidetään myös yhä esillä. Kuten tuo pikkusiskon tarha-aikoina tekemä pieni kivipeikko, joka oli kaktusasetelmassa mukana.

Kyllä täällä viihtyy!

12 Comments

 1. Kotikotisi on todella kaunis! Olen ihaillut vanhempiesi kotia pitkään ja todennut samalla, että he ovat taiteellisia,ahkeria ja osaavia, molemmat! Isältäsi ahmin instagramin puolelta silmänruokaa ja äidiltäsi ruokablogin kautta keitoksia, niin arkeen kuin juhlaan. Myös hänen kädentaitonsa ovat ihailtavat.
  Lomasi kuulostaa onnistuneelta, siitä on mukava jatkaa syksyistä arkea, omassa kauniissa kodissa ja mukavassa työssä!

 2. Voi miten kaunis ja harmoninen sisustus! Silmä lepää vaikka värejä onkin runsaasti.
  Kun puhutaan omasta lapsuuskodista niin minäkin aina sanon kotikodissa. Nykynuoret puhuvat ainakin Helsingissä porukoista. Mennään käymään porukoilla=lapsuuskoti.
  Ihanaa perjantaita. Vakkarilukijasi Tiina

 3. Inspiroiva koti.
  Kiva kun pääsimme kurkkiin siskosi ja sinun tyylilähteille 🙂

 4. Upea koti. Tyylikäs ja samalla äärettömän kodikas. Teillä kaikilla kolmella naisella on kyllä silmää kauneudelle ja harmonialle. Ihanaa perjantai-illan antia lukijoille!

 5. Anne

  Kiitos kaunis ihanasta kommentistasi Villis <3

  Loma oli todella kiva ja nyt on taas energiaa työnteolle. Kummasti kahden viikonkin irtiotto tuntuu ikuisuudelta.

 6. Anne

  Minusta kuulostaa niin hassulta sanoa porukat 🙂 sanon aina äiti ja isi tai vanhemmilla.

  Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa alkusyksyistä viikkoa!

 7. Anne

  Sieltähän se kiinnostus sisustamiseen ja sellaiseen on lähtenyt pienestä saakka 🙂 äidin kainalossa aina luettu sisustuslehtiä, se oli pienenä mun mielipuuhaa.

 8. Katselen isäsi tekemiä tauluja syvästi huokailleen, näen niissä niin makuni mukaisia sisustuselementtejä. Taulut ovat niin laskelmoidusti seinälle asetetut, että huone olisi kutsuva jo pelkästään taulujen ansiosta.

  Tauluissa on tärkeä pointti, että osaa asettaa ne aiheittain, kokojen mukaan ja värien perusteella oikein (tai väärinpäin) niin ovat todella sinfoniaa mielelle ja aisteille. Hieno kollaasi!
  Sirpa

 9. Anne

  Kiitos Sirpa kauniista sanoistasi! Isän taulut ovat kyllä niin harmonisia – muotoineen ja väreineen. Sommittelu onkin aina kaikessa tärkeää ja äidillä on se taito myös, on osannut rakentaa tauluista kauniita kokonaisuuksia.