Pitäähän minun esitellä teille täällä blogissakin ihana vihreä maljakko, jonka löysin kirppistapahtumasta. Kierrellessäni myyntipöytärykelmiä, bongasin jo kaukaa kirkkaan vihreän maljakkoparin ja ne vetivät minua puoleensa vastustamattoman paljon. Jostain syystä jätin toisen samanlaisen ostamatta, vaikka hintaa oli vain kolme euroa. Mutta kun meillä on jo muutenkin liikaa tavaraa. Tämä värikäs maljakko on puhallettua vihreää lasia, ja minusta kaunis yksinkertainen esine.

Olen kaivannut kotiin lisää väriä, tällaisilla pienillä varovaisilla askelilla sitä on hyvä lisäillä. Kummasti raikas vihreä piristi ruokatilaa. Hädissäni ostin siihen marketista krysanteemikimpun, mutta mietin jo kuinka kaunis siinä on vaikkapa hortensia tai kimppu vihreitä oksia.

Minua ei saisi päästää kirppiksille. Löydän aina vaikka kuinka paljon kaikkea ihanaa, hinnat ovat edullisia ja siitä yhtälöstä syntyy helposti turhia ostoksia. Nytkin jätin haikeana kirppispöydille vaikka mitä kauniita juttuja. Toisaalta on se mukavaa vain hypistellä kivoja tavaroita ja fiilistellä mihin ne sopisivat.

Palataan pian muihin asioihin, eli infrasaunan kokoamisjuttua tulossa tuota pikaa.

7 Comments

 1. Samaa mieltä Arleenan kanssa. Miten tunnelmallista, kauniita asetelmia ja wau, miten kerrassaan mielenkiintoinen lamppu kruunaa kaiken.

  Minun esikoiseni muutti kesällä Turkuun opiskelemaan, joten hänellä ja meidän perheelläkin on uusi kaupunki valloitettavana. Vielä en ehtinyt Koodiin tutustumiskierrokselle. Seuraavalla kerralla sitten :). Lapsukaiseni oli myös jollakin kirppiksellä niin kauniissa pihapiirissä todella ihanien rakennusten ympäröimänä. Tapahtumassa oli jopa pianonsoittaja viihdyttämässä kiertelijöitä. Sain siis videopätkän ihailtavaksi. Turku ja sen asukit ovat näyttäneet parhaat puolensa :).
  Mukavaa alkusyksyä innostavalle blogin kirjoittajalle!
  T. NinS

 2. Voisikohan tuo maljakkosi olla Kaj Franckin Purtilo? Jos on niin kolme euroa oli kyllä edullinen hinta. 🙂

 3. Anne

  Kiitos, kyllä tuolla viihtyy 🙂 Minustakin valkoiset kukat ovat ihanan raikaat kun maljakko on niin kirkas.

 4. Anne

  Voi miten kiva kommentti, kiitos paljon 🙂 Lampusta on pakko sanoa, että olen itsekin erityisen ihastunut edelleen siihen, se on niitä "ei niin nähtyjä" design-valaisimia, siksi vielä erityisen mieluinen.

  Turku on kyllä valloittava kaupunki ja varmasti vielä enemmän kun mukana on uutuudenviehätystä. Muistan aikoinani oman ihastukseni, kun olin nuorena juuri kaupunkiin muuttanut. Ei voinut uskoa että saa asua näin kauniissa kaupungissa, nyt ajattelen samaa Kokkolasta, josta siis aikanaan tänne lähdin. Hassua.

  Mutta moikkailepa kun poikkeat Koodissa 🙂

 5. Anne

  Tjaa, on kyllä samaa mallia ja väriä kun mitä Purtiloa on tehty, mutta jotenkin tuo tuntuu ettei olisi. Äidillä on ruskea purtilo ja se on vielä ohuempaa ja hienompaa lasia, siinä on se puukansikin jäljellä. Tämä on minusta paksumpaa lasia, eikä niin viimeistelty reunoista ja kulmista. Mutta en tiedä jos näitä on käsin tehty ja eriä on erilaisia. Kiitos vinkkaamisesta 🙂

 6. Minäkin katselin, että olisiko Purtilo, mutta mulla on niitä pariakin eri kokoa vihreinä ja ruskeina ja kaikki on kyllä sitä tosi ohutta lasia. Hieno tää on joka tapauksessa!