Monesta blogista onkin saanut jo katsella Habitaren parhaita paloja. Kivoja yhteenvetoja kauden trendeistä ja tyyleistä on mukava lueskella. Runsaudesta, väreistä ja sommitelmista ei ollut puutetta näillä messuilla. Yleisesti ilahduin siitä, kuinka designia arvostaville riitti tutkittavaa ja katseltavaa. Tällä kertaa messujen jaottelu oli toimiva, isot massamyyntiketjut olivat omana saarekkeenaan hallin perällä.

Minulla oli monia lemppareita, mutta koska Habitare on itselleni ennen kaikkea sosiaalinen tapahtuma, jäi kuvaaminen sivurooliin. Halusin keskittyä ihailuun ja ihmisten kanssa kohtaamiseen. Paitsi visuaalista inspiraatiota, messut tarjoavat keskusteluiden myötä itselleni myös ajatuksellista inspiraatiota. Kiitos kaikille ihanille tyypeille joiden kanssa sain jutella!

Asun-lehden osasto oli huima. Yhteistyökumppaneineen lehti oli onnistunut kokoamaan tämän hetken trendikkään ja aikaa heijastavan kokonaisuuden. Miten virkistävää oli katsella täyteläisiä värejä, runsaita yksityiskohtia ja kauniisti muotoiltuja huonekaluja. Rehevässä, kuitenkin kauniisti sommitellussa ympäristössä on sitä jotakin. Ylimmän kuvan keittiö on Kitzenin – heidän Turun myymälä on muuten Koodin kanssa samoissa tiloissa.

Mikään väri ei ole ruma (piste). On vain epäonnistuneita yhdistelmiä. Punainen ei kuulu omiin lempiväreihini, mutta tämä työhuone on silti minusta superkaunis. Messujen valaistus oli kutsuvan tunnelmallinen, kelmeä tasainen loisteputkivalaistus olisi latistanut näiden kauniiden interiörien tunnelman. Huomatkaa huolettomasti pöydällä lojuvat keramiikkakuppelot ja postikortit. Avohyllyt ovat tosiaankin tehneet paluun. Kirjoja kasataan pinoihin, visuaalisesti pedantti kääntää ne selkämykset taaksepäin, näin kokonaisuudesta tulee rauhallinen.

Kodinhoitohuoneessakin nautitaan väreistä. Marimekon tekstiilit täydentävät upeasti pehmeän vihreitä seiniä ja puutasoja. Maalit ovat tätä hetkeä, niillä uudistetaan kodin ilmettä kätevästi ja edullisesti. Maalisävyillä voi kuitenkin luoda täysin uudenlaisen ilmeen. Tikkurilalla oli messuilla aivan upea osasto. Harmi etten muistanut kuvata sitä, mutta tutkikaahan se jos messuille menette.

Raaka betonipinta, metalli ja viherkasvit sopivat yhteen. Tässä tunnelmassa on kuin Toscanassa auringon alla. Kuparinen pihasuihku on huima. Viherkasvit hullaannuttavat edelleen.

Kauniita pieniä yksityiskohtia. Messinki ja pärekori sopivat ihan hyvin yhteen. Johanna Gullichsenin kankaat ovat aina ajankohtaisia.

Mainitsin teille aiemmin havittelevani meidänkin makuuhuoneeseen värillisiä lakanoita. Nehän näyttävät upeilta, vaikka en ole kyllä ikinä valmis luopumaan valkoisista lakanoista kokonaan. Sinisen eri sävyt ovat vahvoja, mutta neutraaleita. Väriä pehmennetään luonnonpunoksisilla yksityiskohdilla. Kuvassa Asplundin Tati-sarjan yöpöytä. Tässäkin rouheaa keramiikkaa yksityiskohtina.

Keramiikasta puheen ollen, sitä tosiaan näkyi stailauksissa valtavasti. Nytpä kannattaa piipahtaa kirppiksillä ja keramiikkapajoilla etsimässä trendikkäitä somisteita omaan kotiin. Kuvan kaunis stailaus on Susanna Vennon käsialaa. Etualalla on Adean huikea daybed – kovin trendikäs huonekalu sekin. Itse käytännön ihmisenä mietin miten tuollaisessa makoillaan. No upea se ainakin on.

Kolme kuvaa Hakolan osastolta. Siellä tuli istuttua sohvilla ja juteltua Jari Hakolan kanssa. Olemme nimittäin ottaneet heidän huonekalunsa Koodin valikoimiin. Juuri tänään saimme ensimmäisen lähetyksen ja liikkeeseen tuli mm. Lazy-sohva. Arvostan koko konseptia, jokainen yksityiskohta on mietitty. Tänään kun purettiin sohvaa esille ja kaivelin paketista sohvan jalat kiinnitystä varten, nousi hymy huulille. Tammiset jalat oli pakattu kangaspussiin, joka oli sidottu roosalla rusetilla. Tsemppiä kotimaiselle yritykselle joka on rohkeasti ajassa mukana ja konseptoi tuotteensa niin, että hinta-laatusuhde on kuluttajalle mitä mainioin.

Matrin sänkyosasto oli myös Susanna Vennon käsialaa. Huokailin ihastuksesta, sekä tuotteiden, että stailauksen osalta. Harmoniset värisävyt, ylelliset materiaalit ja taidokkaasti kootut asetelmat hivelivät silmää ja mieltä. Sänkyjen ilme on nyt puetumpi ja muhkeampi kuin aikoihin. Helmalakanat ja päädyt ovat taas nostamassa suosiota. Itse pidän juuri tuollaisista yksinkertaisista ja huolettoman rennoista tyyleistä. Myös sisal- ja juuttimatot alkavat hiipiä takaisin sisustajien suosioon. Miksiköhän joskus ostettiinkaan niin paljon niitä tekokuituisia nukkamattoja, tuumin kun ihastelin näitä rouheita mattoja.

Signals-osasto oli trendianalyytikko Susanna Björklundin koostama, teemana oli esitellä tulevia trendejä. Se oli minusta kokonaisuutena hivenen sekalainen, enkä saanut itse siitä oikein kiinni, mutta bongasin sieltä muutamia kivoja esineitä, kuten kuvan Muuton tuolit ja peilit. 
Kaiken kaikkiaan messut olivat minusta ehdottomasti parhaimmat vuosikausiin. Tapahtuma on tällä hetkellä varmasti eniten kuluttajille suunnattu ja siinä se toimii todella kivasti. Sisustuksesta innostuneet pääsevät tutustumaan alan uusiin juttuihin ja näkemään fyysisesti millainen tunnelma trendikkäistä kokonaisuuksista tulee ja miltä rohkeammatkin yhdistelmät näyttävät. 
Olen aina ollut taitavasti toteutettujen väriskaalojen ja sommitteluiden ystävä, joten minua tämä täyteläisempi sisustussuuntaus innostaa erityisen paljon. 
Mitä mieltä te olette näistä uusista trendeistä ja tekeekö mieli toteuttaa jotakin uudistuksia omassa kodissa?

6 Comments

 1. Voi vitsi kun mainostat nykyään liki joka postauksessa, tässäkin sekä yhteistyökumppaneitasi että suoraan omaa liikettä. Kurja fiilis tulee, pystytkö tekemään postauksia ilman yhtäkään vihjettä Koodiin tai firmoihin jotka maksavat sinulle? Muutos entiseen on valtava, blogisi pitäisi suoraan liittää Sisustuksen koodin blogiin.

 2. Anne

  Tästä postauksesta en ole saanut keneltäkään penniäkään. Mielelläni kerron itseäni kiinnostavista tuotteista, vaikken saa niistä maksua. Habitaresta on vaan vaikea puhua, jos ei mainitse tuotteita. Sisustuksen Koodista puhun varmasti aina, koska se on minun oma liikkeeni ja näinollen osa arkielämääni ja tätä blogiakin. Monta kertaa olen myös kirjoittanut omista kilpailijoistani, vaikka siinä voisi suoraan ajatella että menetän rahaa. Merkkaan aina sellaiset postauksen yhteistyöksi joista saan rahaa, eli on helppo tarkistaa mistä minulle on maksettu ja mistä ei.

 3. Minusta näyttää tosi kivalta ja kodikkaalta. Olisi ollut ihana päästä paikan päälle, mutta paljon kertovat kuvatkin. Ihanaa, jos värit ovat tulossa takaisin ja luonnon materiaalit myös. Ja kodikkuus huokuu noista kaikista kuvista, ei tullut yhtään mieleen sellainen kliinisyys ja musta-valkoisuus,onkohan se trendi nyt menossa ohi, vai näkyikö messuilla sellaista vielä? Ja kaikki nuo keramiikkakipot ja kupit ovat myös kivoja ja muutkin pienesineet. Mahtaakohan jotain tulla myymäläännekin? Toivottavasti:)
  Ollaanpa yhteyksissä ja kiitos kauniista kuvista!

  T. Marja R.

 4. Anne

  Moi Marja 🙂 Tosiaan, kliinisyys ja mustavalkoisuus on trendien mukaan menossa pois. Tokihan jokainen sisustaa kuten parhaiten kokee, mutta noin trendillisesti se on jo nähty juttu. Kun itse olen aina rakastanut luonnonmateriaaleja ja kodikkuutta, on tämä suuntaus täysin mieleinen. Väritkin ihastuttavat nyt, on mukava leikitellä erilaisilla väriyhdistelmillä. Katsotaan tilataanko meille Koodiin keramiikkaa, mutta kyllä ihastelin kovasti erilaisia keramiikkaesineitä.

  Kiitos kivasta kommentistasi!

 5. Varmasti teille jotain kivaa tulee, kuten aina:)onnistuin sohlaamaan tämän koneen kanssa ja se oli lähettänyt aiemman viestin kaksi kertaa, siitä siis johtuu tuo poisto tuossa yläpuolella. Olen muuten pitkään haaveillut Svenskt tennin tyynystä ja katselin täällä niitä juuri netistä. Siellä olikin myös nuo ihanat Bakerin tyynyt ja se saniaistyyny, ovatko siis jotenkin yhteydessä toisiinsa? Ihan kiinnostaa tietää:) meillä lähtee tutut nyt viikolla Tukholmaan ja olisi mahdollisuus saada se svenskt tennin tyyny. Sopisiko sellainen meidän muihin tyynyihin ja tuleviin saniaistyynyihin? Miten sopisi se elefanttityyny esim mustana?Mitä mieltä olet tai kävisikö joku muu? Kiitos aina avustasi:) täytyypä mennä nyt nukkumaan,hyvää yötä!

 6. Anne

  Tosiaan Svenskt Tennissä myydään myös noita Bakerin klassikoita, kuten saniaistyynyä ja sitä lummetyynyä, joka sinullakin on 🙂 Mustavalkoinen norsukangas on kyllä ihana klassikko joka sopii mihin tahansa, itsellänikin on siitä tyynyjä. Nyt kaapissa, mutta varmasti taas jossain vaiheessa sohvalla. Sekoittelin niitä huolettomasti muiden tyynyjen sekaan, mustavalkoinen kun sopii ihan mihin vain.